Εύκολος τρόπος για να φτιάξω ένα κουτί αποθήκευσης για το μπάνιο [DIYstorage box]


    Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα χάρτινο μακρόστενο κουτί και λίγα σύνεργα: μαρκαδόρο, χάρακα, ψαλίδι, κολλητική ταινία, κόλλα, λίγο ύφασμα ή αυτοκόλλητο.
      


    Πριν ξεκινήσω, μετρώ τις διαστάσεις του ντουλαπιού, για να υπολογίσω το μέγεθος της κατασκευής και να κόψω την κούτα όσο ακριβώς θέλω.       Αν η κούτα είναι φτιαγμένη από χοντρό χαρτόνι, κόβεται ευκολότερα με χαρτοκόπτη, παρά με ψαλίδι.    Χρησιμοποιώ τα κομμάτια που περίσσεψαν, για να κάνω τα διαχωριστικά. Τα στερεώνω με κολλητική ταινία ή με κόλλα.


  
    Αν διαλέξεις ύφασμα, όπως εγώ, δεν χρειάζεται να ψάχνεις για την κατάλληλη κόλλα. Όλα τα υλικά είναι στο ντουλάπι της κουζίνας σου: αλεύρι, ζάχαρη, νερό και ξύδι. Η διαδικασία πολύ απλή και γρήγορη… όσο χρειάζεται, για να ετοιμάσεις έναν καφέ.

       Ρίχνω σ’ ένα μπρίκι 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι και 2 ζάχαρη. Προσθέτω σιγά-σιγά κρύο νερό, ανακατεύοντας συνεχώς. Σταματώ να ρίχνω νερό όταν το μείγμα γίνει παχύρρευστο. Βάζω το μπρίκι πάνω σε μέτρια φωτιά, χωρίς να σταματήσω ν’ ανακατεύω, και όταν το μείγμα ζεσταθεί, ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι. Το κατεβάζω από τη φωτιά και το αποθηκεύω σ’ ένα βάζο. Αφού κρυώσει, απλώνω μ’ ένα πινέλο την σπιτική κόλλα πάνω στην επιφάνεια που θέλω. Στη συνέχεια, εφαρμόζω το ύφασμα και το πιέζω, όπου χρειάζεται, για να κολλήσει καλά.     Η κατασκευή αυτή στοίχισε 0€. Το κουτί ήταν από μια παλιά οικιακή συσκευή, το ύφασμα από μια περσινή μπλούζα, που δεν μου πήγαινε καθόλου, η κόλλα ήταν σπιτική και πάμφθηνη!

       Το ντουλάπι του μπάνιου είναι πλέον σε τάξη. Δεν χρειάζεται να κάνω κάθε φορά ανασκαφή… χτένες, πιστολάκια, ψαλίδια ισιώματος και για μπούκλες βρήκαν την οριστική θέση τους.

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ