βάφοντας μπουκάλια [DIY paint glass bottles]
Το project αυτό εμφανίζεται παντού τον τελευταίο καιρό... σε DIY blogs, στο pinterest, σε εκπομπές διακόσμησης στην τηλεόραση. Και γιατί όχι, αφού είναι τόσο απλό και εύκολο, το αποτέλεσμα πάντοτε καλαίσθητο και αξιόπιστο. Έτσι, βρήκα κι εγώ τον τρόπο να αξιοποιήσω τη συλλογή από μπουκάλια και βαζάκια που μαζεύω κατά καιρούς από διάφορα προϊόντα και δεν μου "πάει η καρδιά" να τα πετάξω. 


Η αλήθεια είναι ότι στις διάφορες ιστοσελίδες θα βρείτε πιο ουδέτερες και απαλές αποχρώσεις του γκρι, του γαλάζιου, του λαδί και φυσικά το κλασικό άσπρο, αλλά εγώ επέλεξα έντονα pop χρώματα, για να ταιριάζουν με την αντίστοιχη διακόσμηση του μπάνιου.Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μπουκάλια και βαζάκια σε σχέδια και μεγέθη που μας αρέσουν και λίγο χρώμα: ακρυλικό, πλαστικό ή λαδομπογιά. Διαλέγουμε τα χρώματα ή τις αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσουμε. Στην περίπτωση του ακρυλικού και του πλαστικού μπορούμε να το αραιώσουμε με ελάχιστη ποσότητα νερού, ενώ για τη λαδομπογιά θέλουμε λίγες σταγόνες νέφτι. 
Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χρώματος μέσα στο μπουκάλι και αρχίζουμε να το γυρνάμε αργά, για να καλυφθεί η εσωτερική του επιφάνεια. Όταν δεν υπάρχουν πλέον σημεία χωρίς μπογιά, το τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια πλαστική σακούλα ή σ' ένα χοντρό χαρτόνι και το αφήνουμε αρκετές ώρες, για να στεγνώσει. Το αποτέλεσμα είναι άψογο, καθώς το χρώμα απλώνεται ομοιόμορφα, δίχως πινελιές!Πολύ ωραίες ιδέες μπορείτε να βρείτε και στα παρακάτω sites και blogs:
Και φυσικά μπορείτε να βρείτε στο pinterest απίθανες ιδέες σαν κι αυτή!


Καλή συνέχεια !ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ