Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: γλάστρες


Tα είδη των δοχείων φύτευσης που φιλοξενούν τα φυτά σας, μπορούν να καθορίσουν την συνολική εικόνα του κήπου ή του μπαλκονιού σας πολύ περισσότερο και απ΄όσο τα ίδια φυτά. 
Θα συμβεί, σίγουρα, προς την ...ανάποδη απ΄αυτή που θα επιθυμούσατε όμως κατεύθυνση, αν π.χ οι κλασσικές γλάστρες ή ζαρντινιέρες που έχετε διαλέξει έχουν παλιώσει, ξεβάψει, σπάσει, βρωμίσει και γενικά παρουσιάζουν μια εικόνα εγκατάλειψης,  όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το περιεχόμενό τους, γι΄αυτό και το πρώτο και σημαντικότερο είναι, όποιου είδους δοχεία κι αν επιλέξετε να φροντίζετε να διατηρούνται καθαρά και σε καλή κατάσταση. 

Αν τώρα πέρα από τα στοιχειώδη, σας ενδιαφέρει οι γλάστρες σας να είναι πραγματικά ξεχωριστές και μαζί με τα φυτά σας πραγματικά να "στολίζουν" τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού,  δεν έχετε παρά να ...κατευθύνετε την φαντασία σας σε λύσεις άλλες, διαφορετικές από τις απλές πλαστικές  ή κεραμικές γλάστρες και ζαρνινιέρες.



1. Δεν είναι σίγουρα από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις και μάλλον έχει πλέον ...πολυφορεθεί, ειδικά σ΄εκείνη την εκδοχή του διακοσμητικού ποδηλάτου, μέρος του στολισμού σε γαμήλιες τελετές, που μετά από τόσους και τόσους γάμους αλλά και βαφτίσεις που το έχουμε όλοι μας συναντήσει, κάποιοι επιμένουν να το βρίσκουν ...πρωτότυπο.
Στον κήπο όμως ενός σπιτιού ένα ...ανθισμένο ποδήλατο, αποκτά εντελώς διαφορετική όψη, ειδικά αν πρόκειται όχι για διακοσμητικό αλλά για ένα αληθινό παλιό ποδήλατο.
Βρείτε το κατάλληλο μέρος για να το στερεώσετε δένοντάς το με σκοινί ή σύρμα από ένα σταθερό σημείο και μπορείτε αν θέλετε και να το βάψετε σε όποιο χρώμα σας αρέσει πριν προσαρμόσετε πάνω του γλάστρες ή καλάθια με κάθε είδους φυτά συμπεριλαμβάνοντας και μερικά κάθετης ανάπτυξης που μένουν πράσινα όλες τις εποχές όπως π.χ ο κισσός.



Είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος και για να κρατήσετε για πάντα ζωντανή την ...ανάμνηση του πρώτου ποδηλάτου των παιδιών, παρακολουθώντας τα λουλούδια πάνω του να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται μαζί μ΄εκείνα.
__________________________________

2. Δείξε μου τα παπούτσια σου να σου πως τι είδους κηπουρός είσαι....
Σουρεαλιστική διάσταση και στις γλάστρες, εξαιρετική ιδέα για φύσεις ...καλλιτεχνικές και όσους αναζητούν μοντέρνες προτάσεις για την διακόσμηση του κήπου ή του μπαλκονιού τους. 
Ανάλογα με το είδος παπουτσιών που θα χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα αλλάζει ριζικά γιατί φυσικά πολύ διαφορετική εικόνα θα δημιουργήσουν μια σειρά από γαλότσες σε χαρούμενα χρώματα γεμάτες εποχιακά λουλούδια, από το ...ψυχεδελικό τοπίο που μπορείτε να φτιάξετε με μερικές μαύρες παλιές μπότες και κόκκινα λουλούδια. 
Κι αν δεν είστε απολύτως σίγουροι ότι σας αρέσει η μόνιμη ...παρουσία των παπουτσιών σαν γλάστρες στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, χρησιμοποιείστε τα προσωρινά για να φυτέψετε σπόρους, να μεγαλώσετε για μικρό διάστημα φυτά πριν την μεταφύτευσή τους στην οριστική τους θέση κλπ. δημιουργώντας σε μια γωνιά ένα σπορείο-παπουτσοθήκη. 
Σ΄αυτού του τύπου τις "γλάστρες" μην  παραλείψετε, πριν τοποθετήσετε το χώμα, να "ντύσετε" το εσωτερικό τους με μια πλαστική σακούλα, ώστε να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην καταστραφούν από το νερό του ποτίσματος.
__________________________________

3. Nαι τα βιβλία είναι για να τα διαβάζουμε και για κανένα λόγο δεν πρέπει να τα καταστρέφουμε εκτός ίσως για χάρη μια άλλης τέχνης πέραν της συγγραφικής. 
Της όποιας τέχνης,  έστω και της ...κηπουρικής



Χρησιμοποιείστε βιβλία που έχετε ...εις διπλούν ή αγοράστε κάποια ειδικά γι΄αυτό τον σκοπό που μπορεί να είναι και εκδόσεις που το περιεχόμενό τους δεν σας ενδιαφέρει όμως σας εξυπηρετεί το σχήμα και το μέγεθός τους.  









Μ΄ένα αιχμηρό αντικείμενο όπως ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, ένα πριονάκι κλπ. θα χρειαστεί να δημιουργήσετε το κενό που θα μπει το χώμα. Κόψτε τμηματικά το εξώφυλλο και λίγες λίγες τις σελίδες, το εσωτερικό της "τομής" δεν θα φαίνεται οπότε μην σας απασχολεί πόσο καλλιτεχνικά  θα κοπούν οι σελίδες, το σημαντικό είναι να φτάσετε μέχρι το σωστό βάθος, λίγα ...κεφάλαια μετά τη μέση του βιβλίου. 
Ντύστε το κομμάτι του κενού που δημιουργήσατε με πλαστική μεμβράνη ή ένα κομμάτι από πλαστική σακούλα, γεμίστε με χώμα, φυτέψτε και καλύψτε την επιφάνεια με μια στρώση χαλικάκια

Σ΄αυτού του τύπου τις "γλάστρες" θα φυτέψετε κακτοειδή, παχύφυτα και γενικά μικρά φυτά που ποτίζονται ελάχιστα, αλλά και δεν αναπτύσσονται ιδιαίτερα ώστε να έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ποσότητα χώματος.

__________________________________

4.  Ανθισμένοι ...πύργοι.


Εκτός από την πολύ όμορφη όψη της η συγκεκριμένη ιδέα, σας επιτρέπει να εκμεταλλευθείτε στο έπακρο τους χώρους σ΄έναν μικρό κήπο ή μπαλκόνι αφού αναπτύσσεται κατά ύψος ενώ στο έδαφος καταλαμβάνει τον ίδιο ακριβώς χώρο που θα χρειαζόταν  μία απλή γλάστρα ή ζαρντινιέρα που αντί να την τοποθετήσετε μόνη της μπορείτε να την μετατρέψετε σε βάση για μια ...λουλουδένια πυραμίδα.




Για να το κάνετε μ΄ένα ξύλινο βαρέλι θα χρειαστεί να το κόψετε αρχικά στη μέση. Από το μισό κομμάτι, αυτό με τον πάτο, κόψτε ακόμα το 1/3 της καμπύλης επιφάνειας του αφήνοντας ανοιχτό εκείνο σημείο και χωρίστε με  κόντρα πλακέ ή οποιαδήποτε σανίδα στα δύο το υπόλοιπο μέρος δημιουργώντας έτσι 3 επιμέρους χωρίσματα/γλάστρες μέσα στο ένα μισό του βαρελιού. Κόψτε-χωρίστε το δεύτερο  μισό του βαρελιού στη μέση και απ΄αυτά τα δύο ίσα κομμάτια κόψτε επίσης το ένα στη μέση και  με κόντρα πλακέ ή σανίδες δημιουργήστε και πάλι 3 "γλάστρες" σε διαφορετικά μεγέθη που θα τις ακουμπήσετε τη μία πάνω στην άλλη σε όποιο σχηματισμό θέλετε. Φυσικά μπορείτε με τον ίδιο τρόπο κι ένα δεύτερο βαρέλι, να κάνετε μια ακόμα πιο ψηλή και σύνθετη τέτοια κατασκευή ή να δημιουργήσετε και να συνδυάσετε τα κομμάτια με όποιο τρόπο εσείς θέλετε. Τις σανίδες, απλά θα τις καρφώσετε με πρόκες πάνω στα καμπύλα μέρη του βαρελιού.



Για μια παρόμοια κατασκευή με πήλινες γλάστρες θα χρειαστείτε γλάστρες ίδιου σχεδίου σε διαφορετικά μεγέθη. Ακουμπήστε στο έδαφος την πιο πλατιά από όλες τις γλάστρες  και μέσα σ΄αυτή και στο κέντρο της ακόμα μια, μικρότερου μεγέθους. Γεμίστε με χώμα το κενό περιμετρικά στη γλάστρα της βάσης αλλά κι εκείνη στο κέντρο, για να έχει το απαιτούμενο βάρος ώστε να μην κουνιέται.




Πάνω στη δεύτερη γλάστρα ακουμπήστε μια τρίτη πιο μικρή σε πλάτος και "σφηνώστε" την ελαφρά στο χώμα της αποκάτω γλάστρας για μην μετακινείται. Τοποθετήστε μέσα μια μικρότερου μεγέθους γλάστρα και γεμίστε ξανά με χώμα το κενό ανάμεσά τους αλλά και την μεσαία γλάστρα όπως ακριβώς κάνατε και για την γλάστρα στη βάση της ...πυραμίδας. Με τον ίδιο τρόπο, δημιουργείστε ακόμα 1-2 ...ορόφους στην κατασκευή και στη συνέχεια φυτέψτε. Αν χρησιμοποιήσετε στα σωστά μεγέθη στις γλάστρες ώστε και να υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να φυτέψετε αλλά και ο "όγκος" της κατασκευής να μικραίνει "συμμετρικά" από την βάση προς την κορυφή, κάτι που θα πετύχετε χρησιμοποιώντας το κατάλληλο ύψος σ΄εκείνες τις γλάστρες που δεν φαίνονται αλλά χρησιμοποιούνται για να ακουμπούν πάνω τους οι φυτεμένες με λουλούδια, είναι μια πραγματικά πολύ εντυπωσιακή σύνθεση.
Aν σας αρέσει η ιδέα αλλά πιστεύετε ότι δεν θα τα καταφέρετε -αν και ειλικρινά δεν είναι καθόλου δύσκολο- σε μεγάλα καταστήματα με είδη κήπου θα βρείτε τέτοιου τύπου έτοιμες πλαστικές γλάστρες - πύργους.
__________________________________

5. Οι κρεμαστές γλάστρες είναι έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακές και όχι μόνο.













Σε συγκεκριμένες συνθήκες αποδεικνύνονται και εξαιρετικά πρακτικές αφού και πολύτιμο χώρο απελευθερώνουν σε μικρούς κήπους και μπαλκόνια και ποτέ δεν θα τις ...ενοχλήσει ο σκύλος ή η γάτα σας που έχει μια ...αδυναμία στα φυτά αλλά ούτε και τα μικρά παιδιά που πιθανόν υπάρχουν στο σπίτι.

Φανείτε λοιπόν απλά ευρηματικοί και χρησιμοποιείστε σαν τέτοιες γλάστρες κάθε τύπου δοχεία που μπορούν να χωρέσουν λίγο χώμα εκτός από τα κλασικά και ειδικά γι΄αυτή την χρήση καλάθια.


Παλιά μαγειρικά σκεύη, κονσερβοκούτια ή μεταλλικά κουβαδάκια που θα κρεμάσετε από μανταλάκια σ΄ένα σύρμα, κανονικά καλάθια που απλά θα ντύσετε το εσωτερικό τους με μια σακούλα σκουπιδιών πριν τα γεμίσετε με χώμα κλπ. κλπ. είναι σε θέση πραγματικά να μεταμορφώσουν την εικόνα των εξωτερικών σας χώρων, αρκεί να βρείτε τα σωστά αντικείμενα,  χρώματα και φυτά που ταιριάζουν σε κάθε σημείο και φυσικά στο ...γούστο σας.
__________________________________

6.  Διακοσμητικές και οικολογικές ...ανησυχίες καθησυχάζονται ταυτοχρόνως.











Και τα παλιά σας λάστιχα είστε σίγουροι ότι "ανακυκλώνονται" και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή, όπως όχι σπάνια συμβαίνει παρά τις διαβεβαιώσεις συνεργειών και βουλκανιζατέρ περί του αντιθέτου και ο κήπος σας θα αποκτήσει μερικές εξαιρετικά ιδιαίτερες γλάστρες.

















Ανάλογα με το γούστο σας και το γενικότερο ύφος του κήπου, μπορείτε να δώσετε στο αποτέλεσμα εντελώς διαφορετική όψη  "παίζοντας" με τα μεγέθη, τα χρώματα ή και τα σχέδια που θα βάψετε τα λάστιχα, αν δεν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στην φυσική τους μορφή.

Κι αν όχι μόνο το φυσικό τους χρώμα αλλά και το σχήμα είναι πολύ  ...σουρεάλ για τα γούστα σας, υπάρχει τρόπος και αυτό να το αλλάξετε και να φτιάξετε από τα λάστιχα γλάστρες που πραγματικά με την πρώτη ματιά σε κανέναν δεν θα είναι εύκολο να αναγνωρίσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.













Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόψτε από την μία πλευρά περιμετρικά το πάνω πάνω μέρος των ελαστικών, τόσο όσο χρειάζεται για να μπορέσετε να  γυρίσετε το ...μέσα έξω.


Πριν τα γυρίσετε, χαράξτε ή κόψτε γύρω γύρω ένα σχέδιο όποιας μορφής θέλετε.
Γυρίστε τα από την άλλη όψη, βάψτε τα με μπογιά σε σπρέϋ σε όποιο χρώμα σας αρέσει ή και ζωγραφίστε τα, ακουμπήστε τα σ΄ένα σημείο με χώμα, γεμίστε με χώμα και το εσωτερικό τους και φυτέψτε.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακά, όλα εξαρτώνται από την φαντασία σας στα χρώματα και τα σχέδια που θα τους προσθέσετε και ναι αν σας ...περίσσεψαν και ζάντες μπορούν κι αυτές να "ανακυκλωθούν". Προσαρμόστε τες στην άλλη πλευρά του ελαστικού από εκείνη που κόψατε και αφού το γυρίσετε το μέσα έξω και βάψτε κι αυτές σε ανάλογα χρώματα,  θα μοιάζουν σαν βάση που πάνω της θα στέκεται η ...γλάστρα σας.











Για τους πολύ ...τολμηρούς και ...ντιζαϊνάτους, φυσικά και αυτού του τύπου οι γλάστρες μπορούν να "κρεμαστούν" σ΄ένα οποιοδήποτε σταθερό  σημείο. Καρφώστε το λάστιχο στον τοίχο, γεμίστε με χώμα το εσωτερικό κάτω μέρος του και απλά φυτέψτε, αρκεί  να μην πρόκειται για λάστιχα με τεράστιο βάρος  από ...τρακτέρ ή ...μπουλντόζα,  αν ωστόσο μπορέσετε και βρείτε τέτοιου τύπου λάστιχα αξιοποιείστε τον όγκο και το εσωτερικό τους μέγεθος που μπορεί να τα μετατρέψει όχι σε γλάστρες αλλά σε αληθινά ...παρτέρια μέσα σ΄έναν μεγάλο κήπο.
__________________________________

7. Δεν χρειάζεται να έχετε τεράστιο χώρο ή μια λίμνη για να μεγαλώσετε νούφαρα και κάθε είδους υδρόβιο φυτό.








Κάντε το σε μια μεγάλη ...γλάστρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε τύπου και μορφής πήλινο, μεταλλικό ή ξύλινο δοχείο φύτευσης, όπως θα κάνατε κι αν επρόκειτο να το γεμίσετε με χώμα αντί για νερό, απλά αν χρησιμοποιήσετε π.χ ένα ξύλινο κουτί ή γενικά δοχεία κατασκευασμένα από οποιοδήποτε, μη αδιαβροχοποιημένο στο εσωτερικό τους υλικό, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε κάποιου είδους "μόνωσης" ώστε και το νερό να μην τρέχει και το δοχείο να μην καταστραφεί/σαπίσει.


Για τα ξύλινα δοχεία ο πιο απλός τρόπος είναι να τα  επενδύσετε εσωτερικά  μ΄ένα πολύ χοντρό κομμάτι ναϋλον π.χ σαν τους μουσαμάδες για κάθε χρήση που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία και όλα τα καταστήματα με είδη camping και που αφού το στρώσετε στο εσωτερικό του δοχείου φροντίζοντας να φτάνει μέχρι το χείλος του, θα το καρφώσετε εσωτερικά με καρφιά πάνω στο ξύλο για να το σταθεροποιήσετε στη θέση του.


Ο δεύτερος και πιο "επαγγελματικός τρόπος" είναι να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική λεκάνη, από τις ειδικές γι΄αυτή τη χρήση για τις κατασκευές κανονικών μικρών λιμνών μέσα σε κήπους. Θα την τοποθετήσετε μέσα στο δοχείο που θα επιλέξετε και που πλέον θα έχει ρόλο καθαρά διακοσμητικό. Τέτοιου είδους λεκάνες θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα και εξειδικευμένα καταστήματα με είδη κήπου.



Φυσικά και αντί γι΄αυτή την ειδική λεκάνη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οποιαδήποτε πλαστική λεκάνη ή κουβά σε σκούρο χρώμα, που όμως θα χωρά ακριβώς και θα "κρύβεται" εντελώς χωρίς να εξέχει από το δοχείο που θα τα τοποθετήσετε, γιατί και εάν φαίνεται πως πρόκειται για κουβά ...σφουγγαρίσματος και αν είναι ...λαχανί, κόκκινος ή ροζ το συνολικό αποτέλεσμα ξεφεύγει από τα όρια του καλαίσθητου και ...συγχωρούμενου ερασιτεχνισμού και ακουμπάει επικίνδυνα εκείνα του ...κιτς. 

Σ΄αυτού του τύπου τις "λίμνες"  σε μικρογραφία με υδρόβια φυτά, θα χρειαστεί ίσως και καθημερινά κάποιες ζεστές καλοκαιρινές ημέρες να συμπληρώνετε το νερό που θα εξατμίζεται, γι΄αυτό φροντίστε να υπάρχουν διαθέσιμα σε κοντινό σημείο είτε βρύση, είτε ένα λάστιχο ποτίσματος και επίσης λάβετε υπόψη σας πως όσο πιο μεγάλο είναι το δοχείο που θα επιλέξετε τόσο περισσότερα  και τα ...πεσμένα φύλλα και κάθε λογής "σκουπίδια" που θα χωρά, εκτός από φυτά, γι΄αυτό κι αν δεν έχετε τον χρόνο και ασχοληθείτε με το καθάρισμα και την γενικότερη φροντίδα τους προτιμήστε μια μικρότερου μεγέθους γλάστρα.
__________________________________

8. "Ποιός είδε βάρκα στη στεριά..."αναρωτιόταν εκείνο το παλιό τραγούδι. Προφανώς όποιος έχει φαντασία είναι η απάντηση και μπορεί να δει ακόμα και στην  ...αυλή βαπόρι.
Ούτε κι αυτή, σαν εκείνη με τις γλάστρες στο ποδήλατο, δεν είναι πλέον μια ιδέα εξαιρετικά  πρωτότυπη και ειδικά σε παραθαλάσσιες κατοικίες σίγουρα θα την έχετε συναντήσει αρκετές φορές.


Όμως όπως ακριβώς και στην περίπτωση του ποδηλάτου ο τρόπος που θα την υλοποιήσετε κάνει την διαφορά. Όσο πιο παλιά η βάρκα, όσο πιο ταιριαστά τα χρώματά της αλλά και εκείνα των λουλουδιών που θα επιλέξετε με το συνολικό περιβάλλον, τόσο πιο όμορφο το αποτέλεσμα.

Γενικά γι΄αυτού του είδους τα ογκώδη ιδιαίτερα στοιχεία μέσα στον κήπο επιλέξτε αποχρώσεις "διακριτικές", ειδικά αν πρόκειται και τα φυτά που θα φιλοξενήσουν να είναι πολύχρωμα, αυτού του τύπου οι "κατασκευές" είναι έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακές δεν χρειάζεται να τις κάνετε να "κραυγάζουν" και με τα χρώματά τους δημιουργώντας ένα πολύ έντονο σύνολο που χαλά την φυσική αρμονία και ηρεμία του τοπίου που θα πρέπει να παραμείνει το κύριο χαρακτηριστικό κάθε μικρού ή μεγαλύτερου κήπου.
__________________________________

9. Τρία σε ένα... Και γλάστρα και διακοσμητικό και σκιάχτρο!


Θα χρειαστείτε μόνο μικρές και μεγαλύτερες πήλινες γλάστρες, μπογιά -αν θέλετε να προσθέσετε και χρώμα- σύρμα ή σκοινί και λίγη φαντασία για την μορφή που θέλετε να έχει ένας τέτοιος "άνθρωπος από γλάστρες" στον κήπο σας, ανάλογα με το ποια από τις τρεις χρήσεις του σας ενδιαφέρει να τονίσετε πιο πολύ αφού πραγματικά μπορείτε και ένα λουλούδι να φυτέψετε στο ...κεφάλι του και να μην προσθέσετε κανένα φυτό και να τον χρησιμοποιήσετε μόνο σαν διακοσμητικό στοιχείο ή και σαν σκιάχτρο για να απομακρύνετε τα πουλιά από τα λαχανικά που πιθανόν έχετε φυτέψει στον κήπο σας.















Το κεφάλι και τον κορμό  αυτού του είδους των κατασκευών θα τα φτιάξετε από μία ή δύο αντίστοιχα γλάστρες, ανάλογα με το συνολικό μέγεθος της κατασκευής, που θα τις κολλήσετε μεταξύ τους με κόλλα για πλακάκια, τα δε χέρια και πόδια από μικρότερα ίδια γλαστράκια που θα περάσετε μέσα σε σύρμα ή σκοινί, σταθεροποιώντας το κάθε ένα στη θέση του, πριν περάσετε το επόμενο, μ΄έναν κόμπο ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται η τρύπα της γλάστρας.

Μ΄ένα χοντρό σκοινί η διαδικασία ειδικά των κόμπων είναι πιο απλή, όμως η ευλυγισία του σύρματος θα σας επιτρέψει να δώσετε στα χέρια και τα πόδια μια "φυσικότητα" που διαφορετικά θα δυσκολευτείτε να πετύχετε, εκτός κι επιλέξετε μια μικρού μεγέθους τέτοια κατασκευή που όλες οι γλάστρες θα κολληθούν μεταξύ τους με κόλλα.

Τόσο στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε και θα συναρμολογήσετε τις γλάστρες όσο και στις λεπτομέρειες, αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις ικανότητες και τον διαθέσιμο χρόνο σας και εξηγείστε την βασική ...φιλοσοφία και στα παιδιά, είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη κατασκευή και για εκείνα και σίγουρο ότι τόσο η φαντασία τους όσο και οι ικανότητες τους θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις δικές σας.
__________________________________


10. Αφήστε τους γείτονες να βιδώνουν και να ξεβιδώνουν τα νούμερα της οδού στην πόρτα τους, εσείς απλά ....φυτέψτε μέσα σ΄αυτά.

Μια πραγματικά ιδιαίτερα και πρωτότυπη και εντυπωσιακή στο αποτέλεσμά της ιδέα.
Γράψτε πάνω στις γλάστρες τα νούμερα ή  σχηματίσετε μ΄αυτές τον αριθμό της οδού που βρίσκεται το σπίτι.
Επιλέξτε ένα ευδιάκριτο από τον δρόμο σημείο για να τις τοποθετήσετε, χρησιμοποιείστε γλάστρες πήλινες, μεταλλικές, ή ξύλινα δοχεία ανάλογα με το τι ταιριάζει στο είδος του σπιτιού και στο πως είναι γενικά διαμορφωμένοι οι εξωτερικοί του χώροι και κυρίως αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη.
Τοποθετήσετε γλάστρες την μία μέσα στην άλλη φτιάχνοντας ...πύργους που εύκολα θα διακρίνονται από την είσοδο του σπιτιού, εκμεταλλευθείτε σωστά τα σημεία δεξιά και αριστερά της εξωτερικής πόρτας που συνήθως στις μονοκατοικίες υπάρχουν κολώνες που πάνω τους μπορείτε να τοποθετήσετε τέτοιες γλάστρες όχι μόνο με τον αριθμό αλλά και την οδό κι αν δεν φημίζεστε και τόσο για τις καλλιγραφικές σας ικανότητες, γράψτε τα νούμερα τέλεια πάνω στις γλάστρες με stencils που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη τυπογραφείου, σφραγίδες κλπ. και φροντίστε απλά τα είδη των φυτών που θα φυτέψετε να αναπτύσσονται με τρόπο που να μην κρύβουν τους αριθμούς.



ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ