Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

κάντε τις ΓΛΑΣΤΡΕΣ ...ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ

Η επιλογή όχι μόνο της πιο κατάλληλης για κάθε φυτό, αλλά και της πιο φροντισμένης γλάστρας, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη συνολική εικόνα μιας αυλής, ενός μεγαλύτερου κήπου ή κι ενός ελάχιστων τετραγωνικών μπαλκονιού.
Με την  ίδια δύναμη που τα ίδια τα φυτά, κάθε είδους,  λειτουργούν αναζωγονητικά και απόλυτα θετικά  στην όψη  των εξωτερικών σας χώρων, οι βρώμικες, παραμελημένες και ατάκτως εριμμένες γλάστρες και ζαρντινιέρες, μπορούν να καταστρέψουν όλη την ατμόσφαιρα που τα  λουλούδια σας αγωνίζονται να δημιουργήσουν.

Η φαντασία και λίγος χρόνος, είναι τα βασικότερα που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε και για τα φυτά σας τα ομορφότερα "σπίτια", αφού κανένας κανόνας δεν ορίζει ότι τα λουλούδια σας οφείλουν  να φιλοξενούνται αποκλειστικά σε πλαστικές ή πήλινες κλασσικές γλάστρες.     Μεταλλικοί  κουβάδες, ξύλινα δοχεία, καφάσια και καλάθια, μικρού και μεγαλύτερου μεγέθους,  ένα ποτιστήρι, μια παλιά τσαγιέρα, μεταλλικά κουτιά από κονσέρβες,  λίγες μόνο από τις εναλλακτικές ιδέες  για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές γλάστρες.   Το μόνο που θα χρειαστεί για όσα τέτοια δοχεία φύτευσης δεν τις διαθέτουν, να δημιουργήσετε μερικές τρύπες στον πάτο τους για την σωστή αποστράγγιση του νερού.  Ανάλογα με το γούστο σας και το γενικότερο στυλ του χώρου που θα τοποθετηθούν μπορείτε να παρέμβετε στην φυσική όψη οποιουδήποτε υλικού προσθέτοντας χρώμα, γυαλάδα ή και  διακοσμητικά εποχιακά στοιχεία, όπως βότσαλα, άμμο, κοχύλια κλπ. 

Το πρώτο που θα χρειαστεί να καθαρίσετε καλά τις άδειες  γλάστρες  με μια γερή σαπουνάδα.  Αν αυτό που θέλετε είναι απλά να τονίσετε την φυσική τους απόχρωση, περάστε δύο χέρια από ειδικό άχρωμο βερνίκι, ανάλογα με το υλικό του δοχείου. Για να τις βάψετε με χρώμα θα χρειαστείτε μπογιές σε σπρέϋ για τις πλαστικές γλάστρες, πλαστικό/ακρυλικό  χρώμα για τις πήλινες και ειδικό χρώμα για ξύλο ή μέταλλο για τα ξύλινα ή μεταλλικά δοχεία. Αν η ζωγραφική γενικώς δεν είναι από τα δυνατά σας σημεία, ώστε να ζωγραφίσετε πάνω σε οποιαδήποτε γλάστρα ότι εσείς θέλετε, περιοριστείτε στη δύναμη του χρώματος. 

Εκτός από το να δημιουργήσετε μονόχρωμες γλάστρες,  μια απλή ιδέα είναι να καταφύγετε σε μια διχρωμία συνδυάζοντας το βασικό χρώμα μ΄ένα ακόμα με το οποίο θα βάψετε το πιατάκι και το χείλος της γλάστρας. 
Επίσης απλό και ιδιαίτερα εντυπωσιακό,  να δημιουργήσετε ρίγες ή τρίγωνα στην επιφάνεια της γλάστρας, με την βοήθεια προστατευτικής αυτοκόλλητης ταινίας και στη συνέχεια να βάψετε τις οριοθετημένες περιοχές, συνδυάζοντας δύο ή και περισσότερα χρώματα.            
 
Τα στένσιλ σχεδίων, που χρησιμοποιούνται και για το βάψιμο των τοίχων, είναι επίσης μια ιδέα για πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κυρίως για μεγάλου μεγέθους και επιφάνειας κιούπια, ξύλινα δοχεία κλπ, όπως και να γράψετε με μπογιά πάνω σε κάθε γλάστρα το είδος του λουλουδιού της.     Για να εμπλουτίσετε την διακοσμητική σας παρέμβαση και πέρα από το χρώμα, απλώστε μ΄ένα σφουγγαράκι  ένα παχύ στρώμα κόλλα για  παζλ, που θα βρείτε στα βιβλιοχαρτοπωλεία,  πάνω στο σημείο της επιφάνειας, που πιθανόν να θέλετε να προσθέσετε διακοσμητικά, εκτός από χρώμα. Καλύψτε την επιφάνεια της κόλλας με άμμο θαλάσσης, μικρά βότσαλα ή κοχύλια, αγνοώντας το άσπρο χρώμα της κόλλας, μόλις στεγνώσει γίνεται εντελώς διαφανής κι  έτοιμες οι ...απόλυτα καλοκαιρινές σας γλάστρες. Για περισσότερο βαριά στοιχεία, μεγάλα βότσαλα και κοχύλια ή οτιδήποτε άλλο, χρησιμοποιείστε ατλακόλ, που όμως θα πρέπει να σκεπαστεί εντελώς, αφού το δικό της χρώμα παραμένει κατάλευκο και αφού στεγνώσει. 

Βάψτε πήλινες  γλάστρες σε οποιοδήποτε απόχρωση, αφήστε να στεγνώσει εντελώς το χρώμα και στη συνέχεια με την βοήθεια ενός γυαλόχαρτου "ξεβάψτε" κατά τόπους  αφήνοντας να φανεί το χρώμα του πηλού και δίνοντας έτσι την φροντισμένη αίσθηση του "παλιού". 
Θυμηθείτε ότι  η βροχή και ο ήλιος, δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τις δημιουργίες σας, γι΄αυτό και επεξεργασμένες με βερνίκι, μπογιά, κόλλα κλπ. γλάστρες θα διατηρήσουν  για πολύ περισσότερο καιρό την φροντισμένη τους όψη, αν βρίσκονται τοποθετημένες σε προστατευμένα σημεία. Για εκείνες που είναι πλήρως εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, προτιμήστε να τις διατηρήσετε στην  φυσική τους όψη αλλά πάντα καθαρές.   Όπως τίποτα δεν σας εμποδίζει να φυτέψετε φυτά και λουλούδια μέσα σε οτιδήποτε χωράει λίγο ή περισσότερο χώμα, έτσι και απολύτως τίποτα δεν υποχρεώνει τις γλάστρες σας να πατούν στο έδαφος...  Οι κρεμαστές γλάστρες προσθέτουν διακοσμητικούς "πόντους" στα σημεία που θα τοποθετηθούν, θα προστατέψουν τα λουλούδια σας από πιθανές "επιδρομές" αν στο μπαλκόνι ή τον κήπο κυκλοφορούν κατοικίδια, αρκεί να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι το πότισμά τους και γενικά η φροντίδα τους είναι δυσκολότερη, ανάλογα και με το ύψος που είναι τοποθετημένες.
            
Στα μαγαζιά με είδη κήπου θα βρείτε ειδικά  κρεμαστά καλάθια, αλλά κι ένα οποιοδήποτε καλάθι που θα ντύσετε με χοντρό πλαστικό πριν τοποθετήσετε το χώμα ή μια απλή πλαστική γλάστρα που θα την βάψετε με σπρέυ και θα της  προσθέσετε το ειδικό κρέμασμα, που θα βρείτε σε οποιοδήποτε φυτώριο, μια χαρά θα κάνουν τη δουλειά τους. Και πριν καταφύγετε στις ειδικές βάσεις, που τοποθετούνται στον τοίχο  για το κρέμασμά τους, ανακαλύψτε τα πιθανά σημεία που υπάρχουν έτοιμα στο μπαλκόνι ή την αυλή και περιμένουν τους κρεμαστούς σας κήπους. Τοποθετείστε τέτοιου είδους κατασκευες, στις σιδεριές που πιθανόν υπάρχουν στα παράθυρά σας, σ΄ένα χαμηλό κλαδί ενός δέντρου, σε απλούς γάντζους/στηρίγματα που θα βιδώσετε στα ξύλα μιας πέργκολας κλπ. κλπ. 

Όποιας μορφής γλάστρες κι αν χρησιμοποιήσετε, το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο φυσικό και αρμονικό, αν συγκεντρώσετε ομοειδείς σε μέγεθος, υλικό  και χρώμα γλάστρες απ΄ότι να τις σκορπίσετε στον κήπο ή το μπαλκόνι. Ανάλογα φυσικά με τον διαθέσιμο χώρο σας, προτιμήστε να δημιουργήσετε λουλουδάτες "γωνιές" από το να παρατάξετε στην σειρά  γλάστρες και ζαρντινιέρες και φυσικά πριν και πάνω απ΄όλα μην ξεχνάτε ότι τα σωστά φροντισμένα φυτά με υγιή όψη, είναι εκείνα που όσο κανένα άλλο "στολίδι" θα δικαιολογούν ή όχι την ύπαρξη της οποιασδήποτε γλάστρας σε οποιοδήποτε σημείο. 

Και...
* Σε κάθε υλικού γλάστρα και ζαρντινιέρα, πριν από το χώμα, τοποθετείστε απαραίτητα μια στρώση χαλίκια για την καλή αποστράγγιση του νερού.
* Τα πλαστικά δοχεία φύτευσης είναι πολύ πιο πρακτικά για φυτά, που μετακινούνται  συχνά, ανάλογα με τις εποχές.
* Σε μεγάλες γλάστρες ή πιθάρια εκτός από λουλούδια, μπορούν για πολλά χρόνια, να ζήσουν αρκετά  είδη δέντρων. 
* Σε μεγάλες γλάστρες ή πιθάρια εκτός από λουλούδια, μπορούν για πολλά χρόνια, να ζήσουν αρκετά  είδη δέντρων. 

* Το πρεβάζι στο παράθυρο της κουζίνας είναι το ιδανικό σημείο για να φυτέψετε μέσα σε μεταλλικά κουτιά από κονσέρβες, που θα βάψετε σε έντονα διαφορετικά χρώματα,  μυρωδικά και βότανα.
* Σε κάθε υλικού γλάστρα και ζαρντινιέρα, πριν από το χώμα, τοποθετείστε απαραίτητα μια στρώση χαλίκια για την καλή αποστράγγιση του νερού.
* Τα πλαστικά δοχεία φύτευσης είναι πολύ πιο πρακτικά για φυτά, που μετακινούνται  συχνά, ανάλογα με τις εποχές. 
* Σε μεγάλες γλάστρες ή πιθάρια εκτός από λουλούδια, μπορούν για πολλά χρόνια, να ζήσουν αρκετά  είδη δέντρων. 
* Το πρεβάζι στο παράθυρο της κουζίνας είναι το ιδανικό σημείο για να φυτέψετε μέσα σε μεταλλικά κουτιά από κονσέρβες, που θα βάψετε σε έντονα διαφορετικά χρώματα,  μυρωδικά και βότανα.
* Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά που θα τοποθετήσε σε  κρεμαστές γλάστρες  και σε σημεία εντελώς εκτεθειμένα στον ήλιο και την βροχή, αντέχουν αυτές τις συνθήκες.
* Αποφύγετε να τοποθετείτε δοχεία φύτευσης απευθείας πάνω στο χώμα, χωρίς πιάτα. Σε περίπτωση που αργότερα θελήσετε να τα μετακινήσετε, θα καταστρέψετε τις ρίζες του φυτού που θα έχουν πια ριζώσει στο έδαφος.
* Ένα γεμάτο πλαστικό μπουκάλι νερού, σφηνωμένο στο χώμα κάθε γλάστρας, είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζονται αυτόματα τα φυτά σας, στην περίπτωση που απουσιάσετε από το σπίτι μέχρι  4-5 ημέρες.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)



ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ