Δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε ξεκινώντας δίαιτα είτε απλά επειδή θέλουν να τρώνε υγιεινά επιλέγουν ως βασική γλυκαντική τους ύλη αντί για τη λευκή, μαύρη ζάχαρη....
Στην πραγματικότητα η βασική τους διαφορά είναι το γεγονός ότι η μάυρη έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία. Έτσι περιέχει λίγο υψηλότερα επίπεδα σε ορισμένα μέταλλα (κάλιο, μαγνήσιο), αλλά όπως και η άσπρη δεν έχει βιταμίνες.
Κατά τα άλλα, έχουμε δύο τρόφιμα με το ίδιο ακριβώς θερμιδικό φορτίο, αλλά με διαφορετική θρεπτική αξία μια και η πρώτη λόγω της μικρότερης επεξεργασίας της είναι σαφώς πιο υγιεινή.
Άρα αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι επιλέγουμε τη μαύρη ζάχαρη όχι για τις θερμίδες της αλλά για τη φυσικότητα της.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
Στην πραγματικότητα η βασική τους διαφορά είναι το γεγονός ότι η μάυρη έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία. Έτσι περιέχει λίγο υψηλότερα επίπεδα σε ορισμένα μέταλλα (κάλιο, μαγνήσιο), αλλά όπως και η άσπρη δεν έχει βιταμίνες.
Κατά τα άλλα, έχουμε δύο τρόφιμα με το ίδιο ακριβώς θερμιδικό φορτίο, αλλά με διαφορετική θρεπτική αξία μια και η πρώτη λόγω της μικρότερης επεξεργασίας της είναι σαφώς πιο υγιεινή.
Άρα αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι επιλέγουμε τη μαύρη ζάχαρη όχι για τις θερμίδες της αλλά για τη φυσικότητα της.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ