Tηγανίτες σοκολάτας με σάλτσα σοκολάτας!! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα λαχταριστές τηγανίτες...
σοκολάτας για τέλειο πρωινό και όχι μόνον.Υλικά:
Για τις τηγανίτες:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
από μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κ.σ. κονιάκ
1 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
1 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
από μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
1 κ.σ. κονιάκ
1 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
λίγο λάδι για το τηγάνισμα
1 κ.σ. μέλι για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Για τη σος σοκολάτας:
50 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (115 γρ.)
2 κ.σ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (115 γρ.)
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Για τις τηγανίτες: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα. Στη συνέχεια σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί με τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με το σύρμα απαλά. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό χλιαρό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα, για να φουσκώσει ο χυλός. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε το χυλό σε κουταλιές. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν καστανό χρώμα για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Σερβίρουμε με σος σοκολάτας και άχνη ζάχαρη.
Για τη σος σοκολάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά ώσπου να λιώσουν και να προκύψει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Πηγή: boro.gr
ΠΗΓΗ : ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ