Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

5 τρόποι για να ΒΑΨΕΤΕ ποτήρια, φλυτζάνια, πιάτα



Tα είδη κουζίνας και σερβιρίσματος είναι από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσα στο σπίτι.

Πολύ παραπάνω ...βλέπουμε μπροστά μας πιάτα, ποτήρια, φλυτζάνια από όσο διακοσμητικά, τα κάδρα κλπ. και η αντίληψη "εντάξει μωρέ εμείς τα βλέπουμε, καθημερινά είναι" κι όλα τα αντίστοιχα ..."καλά" να παραμένουν κλειδωμένα στα ντουλάπια για τις εξαιρετικές περιπτώσεις, για γιορτές ή όποτε έχουμε καλεσμένους, είναι μια κατ΄εξοχήν λάθος αντίληψη από τις πολλές που συντελούν στο να μην χαιρόμαστε τελικώς αληθινά το σπίτι μας και τις ώρες μας μέσα σε αυτό. 

Στα πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού αλλά κι όπου αλλού διατίθενται τέτοια είδη ειδικά σε εποχές προσφορών, αλλά ακόμη και στα παζάρια και τις λαϊκές θα βρείτε πλέον απλά γυάλινα ποτήρια νερού, κρασιού κλπ. σε τιμή μικρότερη ακόμη και των 2ευρω/6άδα και αντίστοιχα πολύ οικονομικά φλυτζάνια και πιάτα άσπρα ή μονόχρωμα. Είναι εύκολο και ιδιαίτερα δημιουργικό να τα μεταμορφώσετε με ειδική μπογιά σε πραγματικά εντυπωσιακά σερβίτσια για το καθημερινό σας τραπέζι.

Εκτός απο ποτήρια - φλυτζάνια - πιάτα, θα χρειαστείτε ακρυλική μπογιά για γυαλί-πορσελάνη, που θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές και χόμπυ που διαθέτουν και τμήμα χρωμάτων.
Διατίθεται σε ποικιλία αποχρώσεων και συσκευασιών (σωληνάριο, μπουκάλι, μαρκαδόρος, σπρέϋ) επιλέξτε ανάλογα με το τι απαιτεί ο κάθε τρόπος που μπορείτε να βάψετε γυάλινα και προσελάνινα αντικείμενα. Στα ίδια καταστήματα αλλά και σε όλα τα χρωματοπωλεία θα βρείτε άδεια μπουκαλάκια-απλικατέρ για να βάλετε το χρώμα και να δουλέψετε μ΄αυτά όπου χρειάζεται.



1. Με μαρκαδόρο

Χρησιμοποιήστε ακρυλική μπογιά για γυαλί-πορσελάνη σε μορφή μαρκαδόρου και διακοσμείστε με γεωμετρικά σχέδια, σχήματα ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε ποτήρια, πιάτα ή φλυτζάνια.


Είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διακοσμήσετε σερβίτσια αρκεί να έχετε αποφασίσει πριν ξεκινήσετε ποιο ακριβώς σχέδιο θέλετε να φτιάξετε και σε ποιο ακριβώς σημείο του αντικειμένου.

Το απλούστερο είναι αρχικά να σχεδιάσετε, έστω υποτυπωδώς, το μοτίβο που θέλετε πάνω στο γυαλί ή στην πορσελάνη μ΄ένα μολύβι, στυλό κλπ. και στην συνέχεια να το πατήσετε από πάνω με τον ειδικό μαρκαδόρο.



Ένα ακόμη χρήσιμο τρυκ ειδικά για τα ποτήρια όταν το σχέδιο που έχετε διαλέξει θα επεκτείνεται μέχρι ένα ορισμένο ύψος τους:

Aν π.χ θέλετε να φτιάξετε πολύχρωμες γραμμές, κυκλάκια κλπ. στην βάση του ποτηριού και μέχρι κάποιο σημείο, οριοθετήστε μ΄ένα σελοτέιπ ή προστατευτική ταινία το ύψος αυτό, ώστε να έχετε έναν "οδηγό" για το μέχρι που πρέπει να είναι το σχέδιο έτσι το τελείωμά του να είναι ίσιο και ομοιόμορφο σε όλα τα κομμάτια.


2. Με stensil

Mε τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιώντας stensils μπορείτε να αποτυπώσετε κάθε είδους μοτίβο στον τοίχο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, μπορείτε να το κάνετε κι όταν αυτή η επιφάνεια είναι ένα πιάτο, μια πιατέλα, ένα ποτήρι ή φλυτζάνι. 



Στα καταστήματα με είδη για κατασκευές και χόμπυ θα βρείτε stencils σε μικρά μεγέθη ειδικά γι΄αυτήν την χρήση, αλλά φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο σας εξυπηρετεί το μέγεθος και το σχέδιό του. 


Ακόμη και τα δικά σας σχέδια μπορείτε να φτιάξετε σ΄ένα λεπτό χαρτί - χαρτόνι ή να χρησιμοποιήσετε π.χ κάποιο πλαστικό stencil από αυτά που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κουζίνας για την διακόσμηση σε τούρτες, κεικ, καφέδες κλπ.
Με τα stensils θα δουλέψετε με μπογιά σε απλικατέρ, πινελάκι, μαρκαδόρο ή σφουγγάρι ή μπογιά σε σπρέϋ, ανάλογα με το είδος του σχεδίου και το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε.


3. Με οδηγό ...την ταινία

Όπως ακριβώς θα δουλεύατε για να φτιάξετε ένα ριγέ μοτίβο με μπογιά πάνω σ΄έναν τοίχο. 


Οριοθετείτε με σελοτέιπ ή στενή προστατευτική ταινία το σχέδιο πάνω στην επιφάνεια του πιάτου ή του ποτηριού, βάφετε με μπογιά της ίδιας ή και διαφορετικής απόχρωσης ανάλογα με το σχέδιο που έχετε επιλέξει, αφήνετε να στεγνώσει και αφαιρείτε με προσοχή τις ταινίες. 
Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δουλέψετε με πολλά κομμάτια πιάτα ή και ποτήρια, αφού θα χρειαστεί μόνον να τοποθετήσετε τις ταινίες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο κάθε ένα, ώστε να προκύψει ένα ....σετ από πανομοιότυπα κομμάτια.

Παραλλαγή του ίδιου τρόπου τόσο για πιάτα όσο και για ποτήρια, φλυτζάνια ή όποιο άλλο γυάλινο ή πορσελάνινο αντικείμενο:


Χρησιμοποιείστε αυτοκόλλητα οποιουδήποτε σχήματος για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να βάψετε και προστατευτική ταινία για να ορίσετε σε ποιο σημείο του αντικειμένου θα τελειώνει το συνολικό σχέδιο αν δεν καλύπτει ολόκληρη την επιφάνειά του.


Αδειάστε μπογιά για γυαλί-πορσελάνη σ΄ένα πιατάκι ώστε να μπορείτε να δουλέψετε βουτώντας μέσα ένα σφουγγαράκι.
Βάψτε ταμπονάροντας την μπογιά σε ολόκληρη την επιφάνεια μέχρι το σημείο της προστατευτικής ταινίας, αφήστε να στεγνώσει και αφαιρέστε προσεκτικά τα αυτοκόλλητα.
Και αυτός είναι ένας τρόπος για να δημιουργήσετε εύκολα ακριβώς πανομοιότυπα κομμάτια και ιδανικός για διαφανή γυάλινα ποτήρια, κανάτες κλπ. ειδικά αν τον εφαρμόσετε με λευκή μπογιά, αφού το συνολικό σχέδιο δημιουργεί μια ημιδιαφάνεια στην επιφάνειά τους ιδιαίτερα εντυπωσιακή όταν είναι γεμάτα.




4. ...Πιτσιλώντας

Όχι μόνον από τους ευκολότερους αλλά και ο ...διασκεδαστικότερος τρόπος για να βάψετε πιάτα, ποτήρια, φλυτζάνια. 

Δεν χρειάζεται κανενός είδους ...ικανότητες μπορεί να το κάνει ακόμη κι ένα μικρό παιδί, με τον ίδιο τρόπο που πολλές φορές το κάνει σε χαρτόνια ή στο μπλοκ ιχνογραφίας του.


Θα χρειαστείτε ακρυλική μπογιά για γυαλί-πορσελάνη σε μπουκαλάκι και μερικά πινέλα.

Βουτάτε το πινέλο στο πρώτο χρώμα, το πλησιάζετε στην επιφάνεια που θέλετε να βάψετε και απλώς το ...τινάζετε με δύναμη.

Αφήνετε να στεγνώσει η πρώτη απόχρωση και συνεχίζετε την ίδια ακριβώς διαδικασία, με καθαρό πινέλο και το επόμενο χρώμα.

Ανάλογα με το μέγεθος του πινέλου, την ποσότητα  μπογιάς που θα υπάρχει πάνω σ΄αυτό και την δύναμη που την απόσταση απ΄όπου θα την ...εκτοξεύσετε πάνω στο πιάτο ή το ποτήρι, θα δημιουργηθούν χρωματιστές γραμμές και πιτσιλιές διαφορετικού μεγέθους.

Παίξτε με το χρώμα και το σχέδιο βάζοντας πότε λιγότερη και πότε περισσότερη μπογιά στα πινέλα, χρησιμοποιώντας λεπτότερα και πιο φαρδιά πινέλα και κατευθύνοντας το χρώμα προς τα κενά σημεία της επιφάνειας, έως ότου το τελικό σχέδιο να σας ικανοποιεί.

Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, μοντέρνο και όσα τέτοια κομμάτια φτιάξετε θα είναι μεν "ίδια" και ομοιόμορφα συνολικά, αλλά κάθε κομμάτι ...μοναδικό. 

Είναι ο ιδανικός τρόπος για ...ζωντανέψετε με χρώμα ένα εντελώς απλό λευκό ή διαφανές σερβίτσιο ή να δημιουργήσετε ένα σετ πιάτα-ποτήρια, βαμμένα - διακοσμημένα με τον ίδιο τρόπο σε  ταιριαστές αποχρώσεις.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα αυτού του τρόπου βαφής σε γυάλινα πορσελάνινα αντικείμενα μεγάλου μεγέθους, όπως κανάτες, πιατέλες, μεγάλα πιάτα, κλπ.

5. ...Κουκίδα - κουκίδα

Είτε το κάνετε με οδηγό ένα stensil ή το σχέδιο που εσείς να ζωγραφίσετε αρχικά πάνω στο πιάτο, το ποτήρι, ή το φλυτζάνι μ΄ένα μολύβι, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο.

Με πολύ λεπτό απλικατέρ ή μαρκαδοράκι μπογιάς για γυαλί- προσελάνη ...ακολουθείστε το σχέδιο και αποτυπώστε το με την μορφή μικρών συνεχόμενων κουκίδων



Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό απλικατέρ ή και δύο με μύτες διαφορετικού πάχους για να δώσετε έμφαση σε κάποια σημεία του σχεδίου, θα προσθέσετε στο χρώμα παραπάνω όγκο  απ΄ότι με τον μαρκαδόρο.


Ο συγκεκριμένος τρόπος αποδίδει και αναδεικνύεται εξαιρετικά  με χρυσαφί, ασημί, μαύρη ή άσπρη μπογιά, όπως και πάνω σε μονόχρωμα κεραμικά-πορσελάνινα αντικείμενα. Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός και ιδανικός για μικρά σχέδια - μοτίβα, στην άκρη ενός πιάτου, στο κέντρο του ή για να ζωγραφίσετε με κουκίδες ένα απλό λουλούδι ή οποιοδήποτε άλλο σχέδιο πάνω σ΄ένα μικρό φλυτζάνι.
Και...

* Όταν τελειώσετε την επεξεργασία με χρώμα κάθε γυάλινης ή πορσελάνινης επιφάνειας και αφού στεγνώσει, χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό σπρέϋ χρώματος. Θα βοηθήσει την έτσι κι αλλιώς ανεξίτηλη μπογιά να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση. 
      Τα ειδικά ακρυλικά χρώματα για γυαλί - πορσελάνη, δεν επηρεάζονται από την χρήση νερού, το πλύσιμο κλπ. Προτιμότερο όμως να μην τα βάζετε σε πλυντήριο πιάτων, αν σκεφτείτε ότι και απλά γυάλινα ποτήρια χωρίς καμιά επεξεργασία με χρώμα, με τον καιρό βγαίνουν από το πλυντήριο θαμπά ή χαραγμένα. 


      Χρώματα για γυαλί - πορσελάνη θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα για χόμπυ-κατασκευές. Οι τιμές τους αρχίζουν από τα 1.50-2.00 ευρώ και φτάνουν έως τα 4-5 ανά συσκευασία, ανάλογα με την ποιότητά τους και σε γενικές γραμμές ισχύει και εδώ ό,τι σε όλα τα υλικά κατασκευών και ειδικά σε χρώματα ...ό,τι πληρώσετε θα πάρετε. Με ένα μπουκαλάκι τέτοιας μπογιάς, ανάλογα φυσικά και με το σχέδιο, μπορείτε να ζωγραφίσετε πολλά κομμάτια, διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διακόσμηση κάθε άλλης γυάλινης επιφάνειας ή αντικειμένου, σε γλάστρες, τζάμια, καθρέφτες κλπ. Επειδή είναι πάρα πολλές και οι μάρκες και οι ποιότητες, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες εφαρμογής και τυχόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χρώματος που θα επιλέξετε, κυρίως στην διαδικασία στεγνώματος. Κάποιες χρειάζονται ορισμένες ώρες, άλλες 2-3 ημέρες ή απαιτούν να τοποθετήσετε τα αντικείμενα στον φούρνο της κουζίνας για μερικά λεπτά ώστε να σταθεροποιηθεί πλήρως το χρώμα.
      *Το βάψιμο με stencils είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να δημιουργήσετε σερβίτσια ή μεμονωμένα κομμάτια (πιατέλες, κούπες κλπ) για γιορταστικά τραπέζια ή εποχιακές διακοσμήσεις (Χριστούγεννα, Πάσχα κλπ) και μια πολύ όμορφη ιδέα και για δώρα και όχι μόνο για εορταστικές περιόδους.
      Ένα σετ από κούπες, ένα μικρό σετ πιάτων 2-3 ατόμων ή μια εξάδα απλά ποτήρια που θα ζωγραφίσετε με ένα απλό σχέδιο, είναι ένα δώρο που συνολικά θα σας κοστίσει λιγότερο από πολλές άλλες επιλογές και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον το προσφέρετε πολύ παραπάνω. 
      *Είτε έχετε εμπειρία στην ζωγραφική, τα χρώματα κλπ. είτε όχι ο καλύτερος και ...συντομότερος τελικώς τρόπος, όπως και σε κάθε είδους κατασκευή, είναι μια ...δοκιμή.

      Προμηθευτείτε χρώματα, διαλέξτε τεχνική ή σχέδιο και κάντε μια ...πρόβα πάνω σε πλαστικά ποτήρια και πιάτα μιας χρήσηςΕξασκηθείτε εκεί, δείτε στην πράξη πως γίνεται το κάθε τι και στην συνέχεια αφού οριστικά αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε ...αντιγράψτε την όλη διαδικασία στα γυάλινα ή πορσελάνινα πιάτα, ποτήρια, φλυτζάνια σας. 


                  Μερικές ακόμη ιδέες - σχέδια και στο τέλος της ενότητας
       δείτε το βιντεάκι με ένα παράδειγμα σε ...γρήγορη κίνηση  

































































































      ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

      pinterest.com/  





      soulouposeto






      Previous
      Next Post »
      http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ