H γρανίτα κατάγεται από τη Σικελία και είναι ένα ελαφρώς παγωμένο ρόφημα που πίνεται με καλαμάκι, αν και από επιλογή μπορεί να τρώγεται και με κουτάλι. Η υφή του είναι σαν θρυμματισμένος πάγος. Αν την ετοιμάσετε σε παγωτομηχανή και προσθέσετε γάλα, αποκτάει πιο βελούδινη υφή από το να παγώσετε το μείγμα απλώς στην κατάψυξη. Αφράτες, φρουτώδεις, αρωματικές, χρωματιστές, παγωμένες μας δροσίζουν και μας γλυκαίνουν άνευ ορίων.
1 ποτήρι -- 50 θερμίδες χωρίς γάλα
Γλυκαιμικός δείκτης, GI: 12
Γλυκαιμικό φορτίο ανά ποτήρι με γάλα, GL: 4
Θα χρειαστείτε:
- 1 ½ ποτήρι γεμάτο παγάκια (περίπου 15 μεσαίου μεγέθους)
- 3 κουταλιές σούπας Stevia ή όποιο άλλο φυσικό γλυκαντικό
- Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια και μισό λεμόνι
Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και αναμείξτε στην μεσαία ταχύτητα για 1 περίπου λεπτό μέχρι τα παγάκια να θρυμματιστούν.
Σερβίρετε αμέσως σε ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Εαν το προτιμάτε πιο πλούσιο, πιο εύγευστο και παχύρευστο προσθέστε 50 ml γάλα αμυγδάλου ή καρυδιού.
Σερβίρετε αμέσως σε ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Εαν το προτιμάτε πιο πλούσιο, πιο εύγευστο και παχύρευστο προσθέστε 50 ml γάλα αμυγδάλου ή καρυδιού.
Μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας αλκοόλ για έξτρα απόλαυση, ταιριάζει βότκα, ρούμι, μου αρέσει και με ούζο ... αλλά περί ορέξεως!
Δείτε ακόμη: Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;
7 απορίες για τα παγωτά.
Και στην ενότητά μας "φτιάχνω μόνος - τρόφιμα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες!!
Το είδα: edwhellas.blogspot.gr