ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Αποκριάτικες ΜΑΣΚΕΣ από χάρτινα ΠΙΑΤΑΈ

νας από τους πολλούς και τους πιο απλούς και εύκολους τρόπους για να φτιάξετε παιδικές αποκριάτικες μάσκες.

Τα χάρτινα πιάτα και πιατέλες μιας χρήσης, αλλά και τα αντίστοιχα πλαστικά (από λεπτό φελιζόλ), εξ΄αιτίας της καμπυλότητας του σχήματός τους και της ευλυγισίας τους, είναι ιδανικά για να κατασκευάσετε μάσκες που θα "κάθονται" και θα "αγκαλιάζουν" το πρόσωπο με μεγαλύτερη ευκολία απ΄όσο οι φτιαγμένες από απλό χαρτόνι


Επιλέξτε όσο πιο βαθιά τέτοια πιάτα που θα τα χρησιμοποιήσετε είτε ολόκληρα είτε κόβοντας τα στη μέση, ανάλογα με τον τύπο της μάσκας που θέλετε να φτιάξετε.
Τόσο στις μισές όσο και στις για ολόκληρο το πρόσωπο τέτοιες, μάσκες μπορείτε να δώσετε όποιο τελικό σχήμα θέλετε.

Αφού δημιουργήσετε με ψαλίδι τα ανοίγματα για τα μάτια ή και για την μύτη ή το στόμα,  βάψτε τις μάσκες με κάθε τύπου μπογιά, προσθέστε κολλώντας με κόλλα κομμάτια χαρτονιού για να δημιουργήσετε π.χ αυτιά ζώων κλπ. ή διακοσμήστε τις μάσκες με οποιοδήποτε πρόσθετο χάρτινο ή υφασμάτινο στοιχείο, χάντρες, στρας κλπ. Με δυό μικρές τρύπες στην άκρη απ΄όπου θα περάσετε ένα λαστιχάκι θα φτιάξετε το στερέωμα της μάσκας ή αν θέλετε να κρατιέται με το χέρι κολλήστε στην μια άκρη ένα ξυλαράκι ή ένα καλαμάκι που θα ντύσετε με οποιοδήποτε χαρτί ή ύφασμα. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εκτός από μάσκες, μπορείτε με χάρτινα πιάτα να φτιάξετε αποκριάτικα διακοσμητικά για το σπίτι δίνοντας πχ σε μεγάλες χάρτινες πιατέλες μορφή κλόουν που θα κρεμάσετε στον τοίχο ή να κατασκευάσετε και πολλά άλλα αξεσουάρ αποκριατικών στολών όπως μάσκες-καπέλα, το περιδέραιο μιας ...μικρής Κλεοπάτρας  κλπ. 


Οι χάρτινες αποκριάτικες μάσκες, γενικά, είναι από τις πιο διασκεδαστικές, εύκολες και οικονομικές κατασκευές αφού το μεγαλύτερο έξοδο είναι η ...φαντασία σας αν και ο βασικότερος λόγος για να ασχοληθείτε μαζί με τα παιδιά με τέτοιου τύπου δημιουργίες δεν είναι τόσο το κόστος, αφού και στην αγορά θα βρείτε πλέον σε πάμφθηνες τιμές όποιου τύπου μάσκα θελήσετε, όσο η ενασχόληση των παιδιών, η εξοικείωσή τους με την όλη διαδικασία και το να περάσουν μερικές ώρες φτιάχνοντας χειροποίητα ένα μέρος από την στολή τους και να έχουν αργότερα να θυμούνται ...περασμένες χαμογελαστές ΑπόκριεςΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com

soulouposeto