50+ ΙΔΕΕΣ - Διακοσμήσεις με παλιές ΒΑΛΙΤΣΕΣ


Από τα αντικείμενα που συνήθως ...αραχνιάζουν σε αποθήκες και πατάρια και λυπόμαστε να πετάξουμε όχι λόγω της πραγματικής τους, εκτός φυσικά αν πρόκειται για πολύ παλιές ξύλινες ή μεταλλικές βαλίτσες αντίκες, αλλά της συναισθηματικής τους κυρίως αξίας, αρνούμενοι να πετάξουμε μαζί τους και όλες τις ...αναμνήσεις από μέρη που ταξιδέψαμε παρέα τους.  

Ο τρόπος που μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά εξαρτάται κυρίαρχα από την παλαιότητα, το υλικό κατασκευής και το μέγεθός τους, αν και σε γενικές γραμμές για όλες μπορεί να βρεθεί μια διακοσμητική χρήση η οποία βεβαίως ταυτόχρονα θα τις αξιοποιεί και ως πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους, αφού στο εσωτερικό τους ακόμη κι αν τις χρησιμοποιήσετε κλειστές ως κομοδίνατραπεζάκια κλπ. θα χωρέσουν ένα σωρό εκτός σαιζόν ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη κλπ. και κάθε είδους αντικείμενα ή μικροπράγματα από αυτά που δεν χρησιμοποιούμε μεν πολύ συχνά αλλά ωστόσο κάπου θα πρέπει να βρίσκονται τακτοποιημένα.  


Αλλά και ανοιχτές μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία σε vintage ή ethnic ύφος αφού ανάλογα με το μέγεθός της στο εσωτερικό μιας βαλίτσας μπορείτε να δημιουργήσετε μια ...βιβλιοθήκη, μια ...θήκη για περιοδικά μια ...κοσμηματοθήκη ή ένα ...bar ενώ σε χώρους μοντέρνας και εκκεντρικής αισθητικής θα βρουν την θέση τους ακόμη και κρεμασμένες στους τοίχους ως ...ντουλάπια ή ...ραφιέρες.  


Όχι μόνον οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερου μεγέθους παλιές βαλίτσες/χαρτοφύλακες μπορούν με τους ίδιους τρόπους να αξιοποιηθούν, ειδικά σε μικρά σπίτια με περιορισμένους αποθηκευτικούς χώρους, αφού σε τέτοιες βαλίτσες μπορείτε να συγκεντρώσετε αντικείμενα όπως π.χ είδη/εργαλεία για χόμπυ-κατασκευές, γενικά εργαλεία για μαστορέματα, είδη ραπτικής, βιβλία που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ελευθερώνοντας χώρος από ράφια/βιβλιοθήκες κλπ. 

Οι πολύ παλιές βαλίτσες με έντονα μεταλλικά και ξύλινα στοιχεία είναι ιδανικότερες για να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας ως κομοδίνα, βοηθητικά τραπέζια ή και απλά ως διακοσμητικό στοιχείο, ανοιχτές ή κλειστές, αλλάζοντας αν θέλετε την όψη τους εφαρμόζοντας κάποια τεχνική παλαίωσης ή και απλό βάψιμο, ενώ κάθε τύπου υφασμάτινη ή δερμάτινη βαλίτσα μπορείτε να την επεξεργαστείτε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, εφαρμόζοντας τεχνική decoupage με χαρτί ή και ύφασμα διαφοροποιώντας  εντελώς την όψη τους. 

Αν σας αρέσουν αυτού του είδους οι προτάσεις και το συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης αλλά δεν διαθέτετε τις κατάλληλες βαλίτσες αναζητήστε παρόμοια κομμάτια σε παλιατζίδικα, λόγω της κρίσης παρόμοια είδη ...πολυτελείας έχουν πλέον αισθητά μειωμένη ζήτηση και αντίστοιχα και κατακόρυφα έχουν πέσει και οι τιμές. soulouposeto