Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

ΣΤΡΩΝΕ ΞΕΣΤΡΩΝΕ δουλειά να μην σου λείπει


Σαν διαδικασία δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες το ...ξέστρωνε, κουβάλα, δίπλωνε, καθάριζε, κρύβε, ...ξετρύπωνε,  ξεδίπλωνε, ξανά κουβάλα, ξανά στρώνε...

Σαν αποτέλεσμα όμως, η εικόνα ενός σπιτιού στρωμένο με τα σωστά  χαλιά τους κρύους χειμωνιάτικες μήνες, είναι πραγματικά από αυτές που προσθέτουν σ΄έναν χώρο εκτός από ουσιαστική και γενικότερη "ζεστασιά". 
Οι πολλές λύσεις  της σύγχρονης αγοράς, έχουν  κάνει ευκολότερη την επιλογή ανάμεσα σε πολλά πλέον είδη χαλιών, εκτός των παραδοσιακών χειροποίητων, αλλά και περισσότερο περίπλοκη την απόφαση για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο για την χρήση που θα εξυπηρετήσει σε κάθε χώρο.

Aν και  για τους περισσότερους, σ΄αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, το "καλύτερο" για το σπίτι μας χαλί είναι απλά το ..."φτηνότερο" όπου το πετύχουμε, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και διαθέτοντας το ίδιο ποσό μπορούμε ή να προμηθευτούμε ένα πρακτικό αλλά και όμορφο χαλί ή το εντελώς λάθος για το σημείο που το προορίζουμε.

Οι πολλές λύσεις  της σύγχρονης αγοράς, έχουν  κάνει ευκολότερη την επιλογή ανάμεσα σε πολλά πλέον είδη χαλιών, εκτός των παραδοσιακών χειροποίητων, αλλά και περισσότερο περίπλοκη την απόφαση για το ποιο είναι το πιο κατάλληλο για την χρήση που θα εξυπηρετήσει σε κάθε χώρο.

Κι αν και  για τους περισσότερους, σeαυτούς τους χαλεπούς καιρούς, το "καλύτερο" για το σπίτι μας χαλί είναι απλά το ..."φτηνότερο" όπου το πετύχουμε, η αλήθεια είναι ότι ακόμα και διαθέτοντας το ίδιο ποσό μπορούμε ή να προμηθευτούμε ένα πρακτικό αλλά και όμορφο χαλί ή το εντελώς λάθος για το σημείο που το προορίζουμε.

Ακόμη κι αν είμαστε σε θέση να πληρώσουμε το κόστος αγοράς  π.χ ενός χειροποίητου χαλιού, δεν είναι πάντα καθόλου σίγουρο ότι αυτό είναι που μας χρειάζεται, αν η καθημερινή ζωή μέσα στο χώρο που θα το τοποθετήσουμε δεν εξασφαλίζει ότι μπορούμε να του φερθούμε όπως πραγματικά του ...αξίζει και να το διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση.

Για παράδειγμα για χώρους που καθημερινά τα δάπεδα ταλαιπωρούνται εκτός από τα παπούτσια και από ...την  στράτα του μωρού, κατοικίδια, λάσπες από την αυλή κλπ. ένα τέτοιο χαλί  σε πολύ λίγο χρόνο θα χάσει ένα μεγάλο μέρος από την εξαιρετική του εμφάνιση κι εκτός από καθόλου χρηστικό θα έχει και απλώς μια ...ταλαιπωρημένη όψη. 
Για να αποφασίσετε βεβαίως ποιο είναι το σωστό χαλί, θα πρέπει να γνωρίζετε ...ποια είναι γενικώς τα βασικά είδη που κυκλοφορούν στην αγορά και πόσο περίπου το καθένα κοστίζει: 
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ
Αληθινά χειροποίητα κι όχι "τύπου" και σε αυτό δήθεν το στυλ αλλά συνθετικά χαλιά που θα βρείτε να πουλούν σε λαϊκές αγορές και τα παζάρια. 
Μάλλινα, μεταξωτά ή  βαμβακερά ή και πολλές φορές σύμμικτα από μαλλί, μετάξι και βαμβάκι και  κατασκευασμένα  στο χέρι στον αργαλειό, συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας
Η αντοχή και η αξία τους καθορίζεται από την χώρα κατασκευής, την ποιότητα των υλικών, την πυκνότητα των κόμπων, το πλήθος των χρωμάτων και την ιδιαιτερότητα των σχεδίων, στοιχεία που όλα ανεβάζουν ανάλογα και την ακριβή, έτσι κι αλλιώς, τιμή τους.
Υπάρχουν περιπτώσεις που για να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο χαλί, με πολλά χρώματα και περίτεχνα σχέδια, απαιτούνται παραπάνω από 4-5 χρόνια και είναι ακριβώς εκείνες οι περιπτώσεις χειροποίητων χαλιών που θα συναντήσετε και που η τιμή αγοράς τους είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ...σπιτιού σας, όμως αν τα γυρίσετε από την ανάποψη όψη τους ίσως  καταλάβετε γιατί. Δεν υπάρχει σχεδόν καμιά διαφορά στην εμφάνιση απ΄ότι στην κανονική τους πλευρά


Όσο λοιπόν πιο πιστό ...αντίγραφο της καλής όψης είναι η ανάποδη, αποτέλεσμα των τέλεια δημιουργημένων και σφιχτών κόμπων, τόσο πιο τέλεια η δουλειά σ΄ένα χειροποίητο χαλί, όσο πιο χαμηλό το πέλος του τόσο καλύτερη η ποιότητα και η αντοχή του, όσο πιο σπάνιο και περίπλοκο το σχέδιο και πιο πολλά τα χρώματα τόσο μεγαλύτερη η συλλεκτική αξία του  κι όσο περισσότερο ...όλα αυτά μαζί, τόσο πιο ακριβό.

Γενικά η μέση τιμή για ένα μέσου μεγέθους τέτοιο χαλί ξεκινά από μερικές χιλιάδες ευρώ και δεν τελειώνει ..πουθενά, αφού υπάρχουν συλλεκτικά χειροποίητα χαλιά που κοστίζουν εκατομμύρια. Ωστόσο σε τόσο σε φυσικά όσο και on line καταστήματα αλλά και σε περιόδους εκπτώσεων θα βρείτε πάντα ιδιαίτερα συμφέρουσες προσφορές και φυσικά η καλύτερη εποχή για να αγοράσετε το οποιοδήποτε χαλί οικονομικότερα, είναι το καλοκαίρι. 

Πάντως για να μην έχετε αυταπάτες και κουράζεστε άδικα ψάχνοντας, ακόμη κι αν  ένα τέτοιο χαλί σας κοστίσει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες "φτηνότερα", πουθενά και ποτέ δεν θα το βρείτε "φτηνό", στο ίδιο δηλαδή κόστος μ΄ένα συνθετικό χαλί. Εκτός βεβαίως και αν δεν είναι αυθεντικό.

Ένα τέτοιο χαλί ότι κι αν ισχυρίζονται οι πωλητές τους,  στην πραγματικότητα για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση απαιτεί ...ξυπόλητα πόδια, τακτικό σχολαστικό σκούπισμα ώστε η σκόνη να μην καταστρέφει με τον καιρό τους κόμπους του, ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης μέσα σε πάνινες θήκες, σε χώρο χωρίς καθόλου υγρασία και πολύ καλό αερισμό, δεν αντέχει το καθάρισμα παρά κάθε 3-4 χρόνια κι αυτό μόνο από ειδικά ταπητοκαθαριστήρια και γενικώς πριν αποφασίσετε να αγοράσετε τέτοιου τύπου χαλιά θυμηθείτε ότι ως γνωστόν τα ...μεταξωτά βρακιά  απαιτούν και επιδέξιους κ.....ς :)

Βεβαίως δεν είναι όλα τα χειροποίητα χαλιά  της ίδιας κατηγορίας, υπάρχουν αμιγώς μάλλινα είδη όπως για παράδειγμα τα gabbeh ή τα oλόμαλλα  κιλίμια που βλέπετε στις ταινίες να στρώνουν οι ...βεδουϊνοι τις σκηνές τους, που και αντέχουν τις ταλαιπωρίες, δεν τα ...απασχολεί ιδιαίτερα η βρωμιά και η σκόνη και βεβαίως είναι μεν ακριβότερα από τα βιομηχανοποιημένα συνθετικά αλλά πιο οικονομικά σε σχέση με άλλες κατηγορίες μάλλινων ή μεταξωτών χειροποίητων χαλιών. 
Διακοσμητικά ένα χειροποίητο χαλί αποτελεί από μόνο του "στολίδι" για έναν χώρο, αν το μέγεθος και τα χρώματά του είναι τα κατάλληλα και ταιριαστά με το ύφος της γενικής διακόσμησης και με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ένας ενιαίος χώρος θα είναι ολόκληρος στρωμένος με τέτοιας ποιότητας χαλιά και σε καμιά περίπτωση εκεί που τελειώνει μια  αυθεντική ...bukhara δεν θα ξεκινά το  πατάκι που αγοράσαμε ...κοψοχρονιά σε μια υπαίθρια αγορά.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ  ΧΑΛΙΑ


Μάλλινα ή κυρίως συνθετικά και ο πιο συνηθισμένος και κατάλληλος τύπος χαλιού για καθημερινούς χώρους.

Κυκλοφορούν πλέον στην αγορά σε ανεξάντλητη ποικιλία σχημάτων, σχεδίων, χρωμάτων και τιμών για να επιλέξετε ανάλογα με τα γούστα και τις  ανάγκες σας.
Κατάλληλα για όλους τους χώρους ενός σπιτιού από το καθιστικό μέχρι το ...πατάκι του μπάνιου και όσο πιο πολύ έχετε φροντίσει να είναι πραγματικά τα κατάλληλα, τόσο πιο  πρακτικά θα αποδειχθούν.
Τα μονόχρωμα χαλιά είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ πιο εντυπωσιακά και ταιριαστά, ειδικά σε minimal διακόσμησης χώρους ή και αντίθετα εκεί που υπάρχει ήδη αρκετό χρώμα και πολυμορφία στα υπόλοιπα στοιχεία όπως έπιπλα, υφάσματα κλπ. Θα στολίσουν τέτοιους χώρους χωρίς όμως να τους "επιβαρύνουν" με μοναδικό μειονέκτημα ότι, δυστυχώς, και το παραμικρό σκουπίδι ανάλογα βεβαίως και με την απόχρωσή τους θα διακρίνεται σαν την ...μύγα μέσα στο γάλα.
Για δωμάτια λοιπόν με έντονη καθημερινή χρήση προτιμήστε ένα χαλί με ταιριαστά στον χώρο σας σχέδια και σε απόχρωση που δεν θα απαιτεί να το σκουπίζετε καθημερινά.
Πολλά απ΄αυτά τα χαλιά μπορείτε να τα πλύνετε κι εσείς με σαπουνάδα ή ένα ειδικό για χαλιά καθαριστικό, αν διαθέτετε τον απαιτούμενο εξωτερικό χώρο ή διαφορετικά με όχι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος, σε σχέση με τα χειροποίητα, να απευθυνθείτε σ΄ένα καθαριστήριο και για το καθάρισμα ή και την φύλαξή τους.
Μια λεπτομέρεια που πολλές φορές αγνοούμε αγοράζοντας τέτοια χαλιά είναι το αν και πόσο γλιστρούν. Κάποια, τοποθετημένα ειδικά πάνω σε ξύλινα παρκέ, μετατρέπονται σε πραγματικές ...τσουλήθρες γι΄αυτό και θα πρέπει πριν την τοποθέτησή τους να προηγηθεί το στρώσιμο του δαπέδου με το ειδικό προστατευτικό-αντιολισθητικό που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα εμπορίας χαλιών.

Οι τιμές σε αυτά τα χαλιά, ανάλογα φυσικά με το μέγεθος αλλά και το υλικό τους, είναι γενικά προσιτές  και  από τις πιο οικονομικές στο είδος, ξεκινώντας από μερικές δεκάδες ευρώ για μικρά χαλιά και φτάνοντας τις μερικές εκατοντάδες για τα μεγαλύτερα και πολύ καλής ποιότητας
ΜΟΚΕΤΕΣ
Aπό τις πιο ...ζεστές επιλογές οπτικά για έναν χώρο, επειδή καλύπτει το δάπεδο εντελώς από άκρη σ΄άκρη.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, η ιδανική λύση για να "κρύψετε" φθαρμένα παλιά παρκέ, ξεθωριασμένα μάρμαρα, φθαρμένα παλιά μωσαϊκά κλπ.

Εκτός από "ζεστασιά" η μοκέτα προσφέρει στα σημεία  που θα στρωθεί και μια "ενιαία" αίσθηση που κάνει μικρούς χώρους να μοιάζουν μεγαλύτεροι, ειδικά αν χρησιμοποιηθεί μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

Τοποθετούνται στο δάπεδο πάνω από ένα προστατευτικό υπόστρωμα με την βοήθεια κολλητικής ταινίας διπλής όψης και το σοβαρότερο ίσως μειονέκτημά τους, ότι το να τις ...ξεκολλάτε το καλοκαίρι για να τις επαναφέρετε τον χειμώνα είναι μάλλον ...αδύνατον.
Γι΄αυτό και επιλέγοντας, προτιμήστε μια ποιότητα που να μπορεί να "σταθεί" και τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς να δημιουργεί εικόνα και αίσθηση "εκτός εποχής" στον χώρο που θα τοποθετηθεί. Ιδανικές απ΄αυτήν την άποψη οι μοκέτες σε στυλ ψάθας ή σκοινιού.

Εναλλακτική λύση, να τις χρησιμοποιήσετε ρελιασμένες με την μορφή χαλιού ώστε να μπορείτε να τις αποσύρετε και να τις αποθηκεύσετε όπως ακριβώς θα κάνατε με ένα οποιοδήποτε χαλί.  Αυτή είναι μια ιδιαίτερα οικονομική λύση, γενικά, για το στρώσιμο του σπιτιού. Σε περιόδους εκπτώσεων και προσφορών θα βρείτε μονόχρωμες αλλά και με σχέδια χρωματιστές μοκέτες σε πολύ καλές τιμές που αν ζητήσετε να σας τις μετατρέψουν σε μορφή χαλιού, σε όποια διάσταση και σχήμα εσείς θέλετε, σε αρκετές περιπτώσεις θα σας κοστίσουν λιγότερο από το να αγοράσετε για τους ίδιους χώρους κανονικά χαλιά. 
Οι ποιότητες και οι τιμές τους πολλές και εξαρτώνται κυρίως από το πάχος και το ύψος του πέλους που όσο πιο μεγάλα, τόσο πιο ακριβές. Υπολογίστε κατά μέσον όρο ένα κόστος της τάξης από 10-30 ευρώ ανά μέτρο, εκτός φυσικά κι αν θέλετε κάτι πολύ ιδιαίτερο ή αν πετύχετε την σούπερ προσφορά.

Γενικά στο κόστος του να στρώσετε ένα σπίτι ή ένα δωμάτιο  με μοκέτα, συνυπολογίστε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα χαλί, αλλά για μια "παρέμβαση" που αλλάζει συνολικά την αίσθηση και την εικόνα του και  φυσικά τίποτα δεν σας απαγορεύει τους χειμερινούς μήνες, πάνω από την μοκέτα και σε επιλεγμένα σημεία να στρώσετε ένα εντυπωσιακό χαλί, αντίθετα είναι μια ιδιαίτερα "στυλάτη" επιλογή που θα προσθέσει ύφος και ...διακοσμητικούς πόντους στον χώρο. 


ΨΑΘΙΝΑ ΧΑΛΙΑ


Από τις πιο καινούργιες στην αγορά ιδέες τα χαλιά από ψάθα που η μόδα τους επιτρέπει να μένουν στην θέση τους και τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να είναι καθόλου αταίριαστα.

Πολύ πιο ελαφρά  και ευκολότερα  στην μετακίνηση και το καθάρισμα από ένα υφασμάτινο χαλί.

Εκτός από την ηλεκτρική πολλά απ΄αυτά σκουπίζονται τέλεια και με απλή σκούπα, καθαρίζονται εύκολα ακόμη και μ΄ένα βρεγμένο σφουγγάρι και τα μικρά τους μεγέθη, είτε στο φυσικό είτε σε οποιοδήποτε σχέδιο και χρώμα είναι πολύ πιο κομψά από τα  πατάκια για την είσοδο, την κουζίνα, αλλά και το μπάνιο με την προϋπόθεση ότι δεν τα ...πνίγετε στο νερό.

Τα μεγάλου μεγέθους κόβονται στις διαστάσεις που επιθυμείτε και ρελιάζονται με ύφασμα σε χρώμα επίσης της αρεσκείας σας. Το μεγάλο φάρδος και ένας έντονος χρωματισμός σ΄αυτήν την φάσα στο τελειωμά τους, θα τα κάνει ακόμα πιο όμορφα και ταιριαστά με τον χώρο που θα τα τοποθετήσετε.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΧΑΛΙΑ


Και αυτά από τις πιο σύγχρονες ...ανακαλύψεις και από τις πλέον κομψές πρακτικές, αλλά και οικονομικές επιλογές ειδικά για συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού.

Πρόκειται για χαλιά φτιαγμένα είτε από κουρελάκια δέρματος ή από γαζωμένες δερμάτινες λουρίδες που δίνουν την εικόνα μιας ...δερμάτινης κουρελούς. 

Τα περισσότερα συνδυάζουν 2-3 κοντινούς χρωματισμούς και  αντέχουν απίστευτα στη βρωμιά, αφού με δυσκολία θα διακρίνετε πάνω τους το οτιδήποτε. 
Ο ιδανικότερος τρόπος να καθαρίζουν είναι το τίναγμα, αλλά ακόμα κι αυτά με τα κουρελάκια σκουπίζονται (με λίγη ταλαιπωρία βέβαια) και με την ηλεκτρική αλλά και με μια  απλή σκληρή σκούπα.

Ιδανική επιλογή για χώρους μπροστά στο τζάκι αφού δεν καίγονται και μοναδικό τους μειονέκτημα ότι δεν πλένονται με νερό. Θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σ΄ένα ειδικό ταπητοκαθαριστήριο  τουλάχιστον κάθε 2-3 χρόνια πληρώνοντας λίγο ...τσιμπημένα είναι η αλήθεια, ενώ για να τα αγοράσετε από ένα ειδικό κατάστημα ή κι ένα πολυκατάστημα με είδη σπιτιού που επίσης θα τα βρείτε, δεν θα δαπανήσετε κατά βάση παραπάνω από εκατό ευρώ, για ένα μεσαίο προς μεγάλο τέτοιο χαλί.

ΦΛΟΚΑΤΕΣ

Η απόλυτη χειμωνιάτικη ...αίσθηση, δυστυχώς όμως καθόλου πρακτική για χώρους καθημερινής χρήσης, αφού δεν σκουπίζονται και το τίναγμά τους λόγω του βάρους τους είναι ιδιαίτερα διαίτερα δύσκολο.

Επιλέξτε τέτοιου τύπου χαλιά  για λόγους κυρίως ...οπτικής ζεστασιάς σε κάποια σημεία που πιθανόν δεν ...πατιούνται ιδιαίτερα ή περιοριστείτε σε μικρά κομμάτια για την κρεβατοκάμαρα ή έναν διάδρομο, ώστε και οι φλοκάτες σας να  παραμένουν καθαρές και η μέση σας στην ...θέση της. 

Ανήκουν στην κατηγορία των χειροποίητων μάλλινων χαλιών γι΄αυτό και οι τιμές τους δεν είναι καθόλου χαμηλές.  Γενικά, για μια αυθεντική φλοκάτη θα πληρώσετε αρκετά περισσότερα απ΄όσο για ένα βιομηχανοποιημένο χαλί ή μοκέτα στις αντίστοιχες διαστάσεις και αν το αποφασίσετε κάντε το σε κάποιο ταξίδι σας στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, θα βρείτε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και τιμών απ΄όσο σ΄ένα κατάστημα με χαλιά της πρωτεύουσας, που  στα περισσότερα πιθανόν και να μην τις βρείτε πλέον καθόλου.


Γενικά, απαλλαγμένοι από κόμπλεξ του τύπου "να πάρω κι εγώ ένα ακριβό χαλί, σαν της κουμπάρας...." :) κινηθείτε έξυπνα και πρακτικά, αναζητείστε τις εκτός εποχής προσφορές στα ειδικά καταστήματα αλλά και στις on line αγορές  και κυρίως αγοράστε τα πιο κατάλληλα για τους χώρους σας χαλιά όχι μόνο σε χρώματα και σχέδια όσο κυρίως λειτουργικά, ώστε να ομορφαίνουν  και να ζεσταίνουν το  σπίτι σας αλλά χωρίς να σας δυσκολεύουν την ζωή...-

Και...
  • Το σωστό μέγεθος για το χαλί είναι το ίδιο σημαντικό με την εμφάνισή του για το συνολική εικόνα ενός χώρου. Μεγάλα έπιπλα όπως καναπέδες, τραπέζια κπλ. θα πρέπει ή να ακουμπούν ολόκληρα πάνω στο χαλί ή εκείνο να τελειώνει στο σημείο που αρχίζουν.
  • Για μεγάλους χώρους που δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μόνο χαλί θα πρέπει αυτά που θα τοποθετηθούν να ταιριάζουν εμφανισιακά και ποιοτικά.  
  • Ο ...κατακερματισμός ενός δαπέδου, με το να το ντύσετε με πολλά μικρά χαλιά θα κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρότερος
  • Τα στρογγυλού σχήματος χαλιά είναι ιδανικά για να "οριοθετήσετε" οπτικά μια περιοχή μέσα στον ίδιο χώρο, όπως για παράδειγμα να "διαχωρίσετε" τον χώρο της τραπεζαρίας από εκείνον του καθιστικού. 
  • Με λίγο νερό και ξύδι αλλά χωρίς έντονο τρίψιμο, θα καθαρίσετε εύκολα έναν λεκέ ακόμα και από ένα χειροποίητο χαλί, αρκεί να το κάνετε αμέσως με το που θα συμβεί το ...ατύχημα, σκουπίζοντας προς την φορά του πέλους μ΄ένα μαλακό πανί. 
  • Τα ιδιαίτερης αξίας χαλιά που φιλοξενούνται σε χώρους με βαριά έπιπλα θα πρέπει συχνά να αλλάζουν θέση, ώστε να μην καταστρέφονται κατά τόπους στα σημεία που ακουμπούν επάνω τους τα έπιπλα. 
  • To χρώμα των τοίχων και των υφασμάτων ενός δωματίου, είναι τα κυρίαρχα κριτήρια για να ταιριάξετε το σωστής απόχρωσης χαλί και σίγουρα ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακού σχεδίου και χρωματισμού κομμάτι, θα αναδειχθεί πολύ καλύτερα σ΄έναν "ουδέτερο" ή χωρίς έντονα υπόλοιπα στοιχεία χώρο.
  • Την κλασσική ...ιστορία σετ κρεβατοκάμαρας,  αν πρόκειται για τρία χαλάκια που μπερδεύονται διαρκώς στα πόδια σας, αφήνοντας ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος του δαπέδου "γυμνό" και παγωμένο, αφήστε την για τους ...άλλους. Ένα μεγάλο χαλί και περισσότερο πρακτικό αλλά και πιο όμορφο θα αποδειχθεί, όπως και μια ρελιασμένη χοντρή μοκέτα που θα την παραγγείλετε κομμένη στο ακριβές σχήμα του δαπέδου που μένει κενό από έπιπλα. 
  • Αν πάνω από ένα ακριβό χαλί για να μην το "λερώσετε" έχετε διαρκώς αραδιασμένους πρόχειρους διαδρόμους και κουρελούδες, πάρτε την απόφαση να το σηκώσετε και να το αντικατταστήστε απευθείας με την ...κουρελού. Πολύ πιο όμορφη θα είναι η εικόνα και θα γλυτώσετε και από το ...άγχος. Γενικά, να θυμάστε ότι και τα χάλια όπως και οτιδήποτε μέσα στο σπίτι δεν τα διαλέγουμε ούτε για να τα "φυλάμε" για να τα βλέπουν καθαρά και περιποιημένα οι ..επισκέπτες. Τα πάντα μέσα στο σπίτι είναι για να τα "ζούμε" εμείς κάθε μέρα, γι΄αυτό και ή ...λερώστε επιτέλους και το χαλί ή βάλτε στη θέση του ένα που δεν θα χρειάζεται τόση προσοχή.
  • Σας αρέσει δεν σας αρέσει :) θέλετε δεν θέλετε,  κανένας δεν θα σας πει περισσότερα για ένα χειροποίητο χαλί, κανένας δεν διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία σε τέτοια χαλιά και πουθενά, ειδικά το καλοκαίρι και περιόδους εκπτώσεων/προσφορών, δεν θα τα βρείτε σε χαμηλότερες τιμές από ότι εδώ
  • Aναζητώντας δε ιδέες για το "σωστό" χαλί σε περιοδικά, στο internet κλπ είναι από απίθανο έως αδύνατο να βρείτε σε παρόμοιες "προτάσεις" αυτό ακριβώς που θέλετε σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς και το ταίριασμα με τα συγκεκριμένα έπιπλα, υφάσματα και γενικός ύφος που επικρατούν στον δικό σας χώρο.  Το μόνο που εύκολα θα αποκομίσετε ως ...γενική γνώση, είναι πόσο έντονο στοιχείο για την συνολική όψη ενός χώρου αποτελεί ένα ειδικά μεγάλων διαστάσεων χαλί και πόσο πόσο πολύ επηρεάζει χρωματικά την όλη εικόνα, γι΄αυτό και σε χώρους που ήδη διαθέτουν αρκετό "χρώμα" επιλέξτε κάτι "διακριτικό" και κυρίως σε ένα κλίμα σαν το δικό μας που τα χαλιά μένουν για λίγους μόνο μήνες στην θέση τους, μην "επενδύετε" διακοσμητικά σε αυτά με τρόπο που όταν τα απομακρύνετε ή το συνολικό χρώμα του χώρου να χάνεται ή να μένουν ..."ξεκρέμαστα" βασικά υφασμάτινα στοιχεία π.χ καλύμματα επίπλων ή μεγάλης επιφάνειας αντικείμενα που ταίριαζαν αποκλειστικά και μόνο με το χαλί που βρισκόταν στον χώρο


Μερικές διευθύνσεις/καταστήματα, ενδεικτικά, για να έχετε μια γενική ιδέα 
τι κυκλοφορεί και πόσο κοστίζει: 

carpetvista.gr -   e-tapis.gr  - carpetu2.gr - flycarpet.gr/  xalia.com/praktiker.gr

Ακολουθήστε τον πίνακα ΧΑΛΙΑ του Soulouposeto στο Pinterest.













    soulouposeto


    Previous
    Next Post »
    http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ