Φθινοπωρινός ΚΗΠΟΣ

Ε κτός από τις προετοιμασίες για έναν ολάνθιστο ανοιξιάτικο κήπο την επόμενη χρονιά με το φύτεμα βολβών, τον εμποτισμό - συμπλήρωμα του χώματος όπου χρειάζεται, κλαδέματα, καθαρίσματα κλπ. το φθινόπωρο, που στην αρχή του ο καιρός είναι ακόμη καλός ώστε να μας επιτρέπει την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους, είναι η εποχή που ακόμη κι αν δεν έχετε προνοήσει ώστε τώρα να ανθίζουν στον κήπο ή το μπαλκόνι χρυσάνθεμα, κυκλάμινα, φθινοπωρινοί πανσέδες, θα βρείτε στα φυτώρια μικρά και μεγαλύτερα ήδη έτοιμα ανθισμένα φυτά, που θα δημιουργήσουν μια πραγματικά πολύχρωμη ατμόσφαιρα. 

Συνδυάστε τα με κάποια κωνοφόρα, παχύφυτα, κισσούς σε διάφορες αποχρώσεις κλπ. που μένουν καταπράσινα ολόκληρο τον χρόνο και φυτέψτε τόσο απευθείας στο έδαφος όσο και σε κάθε μορφής γλάστρες-δοχεία επιδαπέδια ή και κρεμαστά.

Κυκλάμινα και πανσέδες θα αντέξουν σε κάποια φωτεινά σημεία και στο εσωτερικό του σπιτιού και μαζί με κάποια μυρωδικά όπως βασιλικός, δυόσμος που επίσης είναι η κατάλληλη εποχή για να φυτέψετε μερικά κλαράκια τους και να τα τοποθετήσετε σε γλαστράκια κοντά σε κάποια παράθυρο με φως, θα σας προσφέρουν ολόκληρο τον χειμώνα το άρωμα και την ομορφιά τους. soulouposeto