Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

Διαμόρφωση του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ


Από τους πιο "παρεξηγημένους" χώρους ενός σπιτιού, όπως εξάλλου πολλές φορές και οι ανάγκες των ...ενοίκων του. 
Από τους χώρους που συχνά οι ενήλικοι ή παραμελούν και δίνουν πολύ λιγότερη σημασία στην λειτουργικότητα απ΄όσο σ΄εκείνους που οι ίδιοι  περνούν τις ώρες τους ή αντίθετα από την ανάγκη τους να  προσφέρουν  στα παιδιά τους το ιδανικό περιβάλλον, καταφεύγουν στην υπερβολή, φορτώνοντας τα παιδικά δωμάτια με όλες τις λύσεις και τις ιδέες,  τα έπιπλα και τα χρώματα, που δεν χωρούν στο υπόλοιπο σπίτι. 


Το πρώτο και από τα σημαντικότερα που θα αποδειχθεί πολύτιμη βοήθεια στην σωστή οργάνωση ενός παιδικού δωματίου, είναι η δυνατότητα των βασικών στοιχείων και επίπλων του, να "εξελίσσονται" και να αλλάζουν μαζί με τα παιδιά, χωρίς μεγάλες μετατροπές και ταλαιπωρία. 

Αν το βρεφικό δωμάτιο, έχει δημιουργηθεί μ΄αυτό το πλάνο, εύκολα και με μικρές παρεμβάσεις θα μετατραπεί σ΄έναν εξίσου λειτουργικό  παιδικό χώρο και  αργότερα σ΄ένα εφηβικό στέκι με όλες τις ανέσεις. 

Φυσικά, το μέγεθος του χώρου και σ΄αυτό το δωμάτιο, όπως και σε κάθε άλλο, θα καθορίσει τις βασικές σας επιλογές. Κρεββάτι, γραφείο, ντουλάπα κι ένας στοιχειώδης ελεύθερος χώρος για να μπορούν να κινηθούν και να παίξουν τα παιδιά, είναι τα τελείως απαραίτητα που πρέπει οπωσδήποτε να χωρέσουν. Κι αν τα παιδιά είναι δύο ή περισσότερα αλλά το δωμάτιό τους κοινό, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. 

Οι συνθέσεις που προσφέρει η σύγχρονη αγορά επίπλων με ενσωματωμένα γραφεία, κρεββάτια/κουκέτες ή και ντουλάπια, είναι μια λύση που εξοικονομεί πολύτιμο χώρο, αλλά δεν παύουν να είναι "μόνιμες" βαριές κατασκευές που πολύ δύσκολα στην πορεία του χρόνου μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών. 

Δύο γραφεία, για παράδειγμα, το ένα κολλημένο δίπλα  στο άλλο, μιας τέτοιας σύνθεσης, είναι μια λύση που δεν θα δυσαρεστήσει τα  πιτσιρίκια σας όσο βρίσκονται σε μικρή ηλικία, αλλά με το χρόνο όταν το καθένα θα έχει ανάγκη από όλο και περισσότερη αυτονομία,  έστω και μέσα στον ίδιο χώρο,  μάλλον θα αποδειχθεί μια αποτυχημένη επιλογή, σε αντίθεση με τη λύση της κουκέτας/κρεββάτι, ακόμα και για ένα μόνο παιδί, που μόνιμα θα εξασφαλίζει περισσότερο ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο.  

Αν λοιπόν ο χώρος σας είναι περιορισμένος, μελετήστε με κάθε λεπτομέρεια τις ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετεί και πάρτε ιδέες από τα καταστήματα τέτοιων επίπλων. Κρατήστε τις προτάσεις που πραγματικά σας  ικανοποιούν, σχεδιάστε έστω και υποτυπωδώς τις μετατροπές που θα θέλατε ειδικά για τον δικό σας χώρο κι αν δεν εντοπίσετε αυτά  ακριβώς  και στην μορφή που σας χρειάζονται,  ζητείστε απ΄έναν ξυλουργό να τα κατασκευάσει.  Είναι μια λύση που σας επιτρέπει να κάνετε τις προσωπικές σας παρεμβάσεις στη διάταξη, τα υλικά και τα χρώματα, σε σχέση με τις έτοιμες συνθέσεις,  κάτι που θα μειώσει και το κόστος και θα σας επιτρέψει να πληρώσετε μέχρι όπου φτάνουν οι δυνατότητές σας για την ασφάλεια και την αντοχή  και όχι για την φίρμα των επίπλων. 

Για παράδειγμα, ένας   ξύλινος ή από μελαμίνη  απλός πάγκος στερεωμένος στον τοίχο μαζί με μια αναπαυτική καρέκλα και πλαισιωμένος από μια συρταριέρα ή και μερικά ράφια, θα δημιουργήσουν  ένα λειτουργικότατο παιδικό γραφείο που  σε τίποτα δεν θα υστερεί από τα παρόμοια που θα βρείτε σε καταστήματα παιδικών επίπλων σε πολύ ακριβότερες τιμές, απ΄ότι αν ζητήσετε από κάποιον ειδικό τεχνίτη να το κατασκευάσει αν δεν διαθέτετε τα εργαλεία και την δυνατότητα να τα "μοντάρετε" - στερεώσετε  μόνοι σας πάνω στον τοίχο.    

Το ίδια ακριβώς κριτήρια επιλογής ισχύει και για τα κρεββάτια. Επενδύστε περισσότερο σ΄ένα σωστό για την ξεκούραση του παιδιού στρώμα κι όχι σε "λεζάντες", ειδικά αν το πορτοφόλι σας δεν τις αντέχει.

Γενικά πάντως κι αν δεν επιλέξετε μια ολοκληρώμενη έτοιμη σύνθεση για παιδικά δωμάτια, στην σύγχρονη αγορά επίπλων θα βρείτε πολύ οικονομικά μεμονωμένα έπιπλα (κρεββάτια, γραφεία, βιβλιοθήκες) για παιδικά και εφηβικά δωμάτια, που αν τα συνδυάσετε σωστά και γιατί όχι τα τροποποιήσετε, βάφοντας π.χ σε μια έντονη απόχρωση ένα απλό μεταλλικό κρεββάτι,  προσθέτοντας ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι σ΄ένα ξύλινο, αντικαθιστώντας το κλασσικό γραφείο με μια πιο ελαφριά και ευέλικτη σύνθεση  και την βιβλιοθήκη μ΄ένα σύνολο από μικρά και μεγαλύτερα ράφια, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αληθινά όμορφο και λειτουργικό χώρο, χωρίς υπερβολικά μεγάλο κόστος. 

Γενικά η ασφάλεια, η καθαριότητα και ο σωστός φωτισμός σ΄ένα παιδικό δωμάτιο είναι τα σημεία εκείνα στα οποία δεν χωρούν εκπτώσεις ενώ για όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία που θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα κι ένα  ευχάριστο περιβάλλον μπορείτε να καταφύγετε σε απλές και οικονομικότερες  λύσεις.

Γι΄αυτό και σιγουρευτείτε ότι στα δωμάτια μικρών παιδιών δεν υπάρχουν σημεία παγίδες όπως έπιπλα με μυτερές/αιχμηρές άκρες, πατώματα και χαλιά που γλιστρούν, ράφια και βιβλιοθήκες με βαριά αντικείμενα πάνω ακριβώς από το κρεββάτι τους, ακάλυπτες μπρίζες και καλώδια και ότι τόσο το φυσικό όσο και το φως από το κεντρικό φωτιστικό ή και κάποια βοηθητικά, επαρκούν όλες τις ώρες της ημέρας.

Οι αποθηκευτικοί χώροι των παιδικών δωματίων, είναι καθοριστικοί για την εικόνα της τάξης ή της αταξίας τους. Τα παιδιά έχουν εκ φύσεως την τάση να πετούν τα  ρούχα, τα παιχνίδια και τα βιβλία τους δεξιά κι αριστερά, αν όμως δεν υπάρχουν και οι χώροι που θα μπορούσαν εύκολα να τα τακτοποιήσουν, τότε όλο και λιγότερες ...ευθύνες θα δικαιούστε να ζητήσετε, επειδή τίποτα δεν είναι στη θέση του. Οι κλειστές ντουλάπες, η ιδανική για την περίπτωση λύση.


Αν ωστόσο η μοναδική που χωρά στο δωμάτιό τους είναι εκείνη για τα ρούχα τους, προσθέστε κάποιο χαμηλό έπιπλο που τα μικρά θα έχουν εύκολη πρόσβαση, με κλειστά ντουλάπια και ράφια  ή ένα - δύο ανοιχτά μεγάλα κουτιά ή καλάθια που εκεί θα μαζεύουν τα παιχνίδια τους. Μια χαρούμενη κρεμάστρα σ΄ένα σημείο του τοίχου ή και πίσω από την πόρτα, επίσης μια εύκολη λύση, για τα καθημερινά τους ρούχα και την σχολική τσάντα.  
Το χρώμα,  το πιο βασικό διακοσμητικό στοιχείο που θα προσθέσει  στο παιδικό δωμάτιο κάτι από την ταυτότητα και την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του.
Όσο είναι πολύ μικρά, διαλέξτε αυτό που πιθανολογείτε ότι τους ταιριάζει και θα τα εντυπωσιάζει. Αργότερα αφήστε εκείνα να επιλέξουν και ακόμα και αν δεν ταυτίζονται τα γούστα σας, μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τον δικό τους χώρο κι ότι εσείς δεν θα τα ρωτήσατε για το πως θα βάψετε την κρεβατοκάμαρά σας.


Εκτός από τις πολλές επιλογές σε συνδυασμούς χρωμάτων στο βάψιμο των τοίχων του παιδικού δωματίου, τη χρήση ταπετσαρίας σε παιδικά ή και οποιοδήποτε άλλο σχέδιο, την ζωγραφική στους τοίχους, τα στένσιλς και τα αυτοκόλλητα που θα βρείτε στην αγορά σε ανεξάντλητη ποικιλία σχεδίων  και αποχρώσων, στο συγκεκριμένο δωμάτιο  χρώμα και σχέδια "χωράνε" παντού και εκτός των τοίχων.


Στις κουρτίνες, στο χαλί, τα σεντόνια, τα παπλώματα, τα έπιπλα, στο φωτιστικό. Επιλέξτε έναν ή δύο βασικούς χρωματισμούς για να κινηθείτε και ταιριάξτε τα όλα μεταξύ τους ώστε να δημιουργούν ένα ευχάριστο και αρμονικό σύνολο, χωρίς όμως να είναι παραφορτωμένο.  

Ο συνδυασμός του λευκού με κάποιους έντονους χρωματισμούς είναι από τις πιο κομψές και επιτυχημένες διαχρονικά επιλογές, που πολύ πιο εύκολα θα μπορείτε συχνά να ανανεώσετε με μικρές αλλαγές, σε αντίθεση με το να γεμίσετε τον χώρο με παιδικά μοτίβα και σχέδια, πάνω στα πάντα, κάτι που όσο εντυπωσιακό κι αν σας φανεί αρχικά, γρήγορα η μονοτονία του θα κουράσει κι εσάς και κυρίως τα παιδιά. 

Το ταβάνι είναι επίσης ένας χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί και να εντυπωσιάσει αληθινά τα πιτσιρίκια με όσα μπορείτε εκεί να δημιουργήσετε. Αν δεν τα καταφέρνετε στην  ζωγραφική και τις κατασκευές για να "διηγηθείτε" στο ταβάνι του δωματίου τους ένα ολόκληρο παραμύθι, απλά κρεμάστε από εκεί  ξύλινα παιχνίδια ή και μπαλόνια  και εκτός από τον κεντρικό φωτιστικό προσθέστε σποτ ή κρυφούς φωτισμούς στα σημεία που χρειάζεται για να λάμψουν οι δημιουργίες σας. Τα ειδικά αυτοφωτιζόμενα αυτοκόλλητα που λάμπουν στο σκοτάδι, είναι μια επίσης πολύ εντυπωσιακή ιδέα για να μετατρέψετε απλά, εύκολα και οικονομικά το ταβάνι του δωματίου τους σ΄έναν φωτεινό ουρανό που θα συντροφεύει τις νύχτες τους.
Δείτε ΕΔΩ ακόμα περισσότερες ιδέες για παιδικά δωμάτια 
και ΕΔΩ πως θα οργανώσετε σωστά το παιδικό γραφείο


Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο αλλά κυρίως λειτουργικό χώρο, που τα παιδιά θα τον νοιώθουν αληθινά "δικό τους", θα τον αγαπούν και θα χαίρονται να βρίσκονται σ΄αυτόν είτε είναι ομορφότερος και πιο άνετος, είτε όχι, σε σχέση με τα δωμάτια των φίλων, των συμμαθητών ή και το δικό σας.

Τα παιδιά, περισσότερο κι από τους μεγάλους κάποιες φορές, έχουν την τάση της σύγκρισης, επίδειξης και της πλεονεξίας και είναι μια διαδικασία που ξεκινά από την πολύ πολύ μικρή τους ηλικία, να τα διδάξετε  και να τα πείσετε ότι αληθινά χρήσιμα για όλους μας, μικρούς και μεγάλους,  είναι μόνο τα αληθινά αναγκαία αλλά και πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάμε  όσα έχουμε και να τα  απολαμβάνουμε κι όχι να τα προσπερνάμε  σαν δεδομένα ή λίγα,  ζητώντας κι απαιτώντας διαρκώς το κάτι παραπάνω ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι " άχρηστο".  Αρκεί βεβαίως πριν από τα παιδιά, να το έχετε εσείς διδαχθεί και πιστέψει. 









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)





soulouposeto

Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ