Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

ΒΑΨΙΜΟ: 5 τρόποι για να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΤΕ τις δικές σας ΣΤΑΜΠΕΣ


pinterest.com
Oι τεχνοτροπίες - τεχνικές για να βάψετε οποιαδήποτε επιφάνεια είναι πάρα πολλές και χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες

- εκείνες που βασίζουν την ιδιαιτερότητά τους στο είδος και την ανάμειξη υλικών  που θα χρησιμοποιήσετε και

- αυτές που το ιδιαίτερο τελικώς αποτέλεσμα, δημιουργείται από τον τρόπο-μέσο με τον οποίο θα προσθέσετε το κοινό χρώμα,  το κατάλληλο βεβαίως για κάθε επιφάνεια.  


pinterest.com
Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν για παράδειγμα όλες οι τεχνοτροπίες που χρησιμοποιούν τα ειδικά ρολό, stencils, στάμπες κλπ. και με τα οποία χρησιμοποιώντας τα απλά χρώματα ενδεδειγμένα ανά περίπτωση για τοίχους, ξύλο, μέταλλο, γυαλί, ύφασμα, χαρτί κλπ. μπορείτε να δημιουργήσετε πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια-αντικείμενο ακανόνιστα σχέδια - μοτίβα, συγκεκριμένες παραστάσεις, να δώσετε όψη ζωγραφικής, εποχιακά γιορτινά σχέδια για χριστούγεννα-πάσχα κλπ. 


mylittlebookcase.com.au
Τόσο σε μεγάλα χρωματοπωλεία, σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού αλλά και στα e-shops με προϊόντα που αφορούν βάψιμο - χρώματα, θα βρείτε στάμπες σε μεγάλο εύρος τιμών ανάλογα με το μέγεθος και τη ποιότητά τους, όμως δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξετε τις δικές σας σε όποιο σχέδιο, σχήμα, μέγεθος σας χρειάζεται ανάλογα με το που θα τα χρησιμοποιήσετε, με πολύ απλά και ιδιαίτερα, φτηνά υλικά/αντικείμενα. 

1. Με φρούτα και λαχανικά

Ένας διασκεδαστικός τρόπος, σχεδόν σαν ...παιδικό παιχνίδι για να φτιάξετε στάμπες είτε για να αποτυπώσετε σε οποιαδήποτε επιφάνεια το σχέδιο πχ ενός κομμένου μήλου, πορτοκαλιού, λουλούδια κλπ ή όποιο σχήμα εσείς θέλετε χρησιμοποιώντας ως βάση-σφραγίδα μια ...πατάτα

thisheartofmineblog.com
recycled-fashion.com
Θα χρειαστεί μόνο με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή κοπίδι, να φτιάξετε το αντίστοιχο σχήμα σε "τρισδιάστατη" μορφή πάνω στην επιφάνεια μιας κομμένης πατάτας. 

Θα το κάνετε:

-είτε χαράζοντας - "σκαλίζοντας" το σχήμα πάνω σε μια κομμένη πατάτα και κάνοντας μερικές δοκιμές σε ένα χαρτόνι για το αν και πως ακριβώς αποτυπώνεται καλύτερα, ή 

theglamdive.blogspot.gr
-κόβοντας από μια φέτα πατάτας σε πάχος μισού περίπου εκατοστού ξεχωριστά το σχήμα που θέλετε πχ μια καρδιά, ένα αστεράκι, οποιοδήποτε γεωμετρικό σχήμα κλπ. ή και περισσότερα σε αριθμό που στην συνέχεια θα "κολλήσετε" - συγκρατήσετε πάνω στην επιφάνεια της πατάτας με μικρά κομμάτια οδοντογλυφίδας ώστε να δημιουργηθεί μια κανονική "σφραγίδα" που απλώς θα βουτήξετε σε χρώμα και θα πιέσετε πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να αποτυπωθεί το σχέδιό της.

intheyellowhouse
pinterest.com
Χρησιμοποιώντας είτε τέτοιες αυτοσχέδιες στάμπες είτε ολόκληρα κομμάτια φρούτων  λαχανικών για παρόμοια χρήση πχ μήλα, πορτοκάλια, λεμόνια, το κάτω μέρος ενός πράσου κλπ. και ανάλογα με το αν θέλετε να αποτυπώσετε το σχήμα τους πάνω σε επιφάνειες από τσιμέντο, ξύλο, ύφασμα κλπ. δοκιμάστε πρώτα σε ένα κομμάτι χαρτόνι ανμ αντί να βουτήξετε την "σφραγίδα" στην μπογιά, το αποτέεσμα είναι καλύτερο αν μεταφέρετε το χρώμα πάνω στο φρούτο-λαχανικό με ένα πινελάκιΜε αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ελέγξετε πολύ καλύτερα την ποσότητα της μπογιάς, να τονίσετε το όλο σχέδιο με λίγη ή περισσότερη ποσότητα χρώματος ανά σημεία το όλο σχέδιο, να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από ένα χρώματα πάνω στο ίδιο σχέδιο - μοτίβο κλπ. 



pinterest.com
2. Με φελλό-φελιζόλ-σφουγγάρι

Mε τον ίδιο τρόπο που θα φτιάξετε μια σφραγίδα-στάμπα από πατάτα, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας φελλό,  φελιζόλ ή ένα σκληρό σφουγγάρι


alisaburke.blogspot.grl
Θα κόψετε στο ανάλογο πάχος το σχέδιο - σχήμα που θέλετε και θα το κολλήσετε, ανάλογα με το μεγεθός του, πάνω σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι φελλό ή φελιζόλ, σε ένα κομματάκι ξύλο ή όπου αλλού σας εξυπηρετεί ώστε να μπορείτε να το ταμπονάρετε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια όσες φορές θέλετε ή θα το "σκαλίσετε" χαράξετε απευθείας πάνω σε φελιζόλ, σφουγγάρι ή φελλό για πολύ μικρά σχέδια. 

Γενικα, δημιουργώντας στάμπες από τέτοιου είδους υλικά, "πειραματιστείτε" για το αποτέλεσμα πριν προχωρήσετε στην οριστική εφαρμογή τους, η τελική όψη διαφοροποιείται ανάλογα και με την ποσότητα μπογιάς που θα χρησιμοποιήσετε αλλά και με το είδος της επιφάνειας που πρόκειται να βάψετε. 


pinterest.com
3. Με ρολό χαρτιού

Εξαιρετικά εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε στάμπες με σχέδια για να βάψετε με την ανάλογη μπογιά κάθε είδους επιφάνεια. 

pinterest.com
Θα δώσετε απλά στην άκρη του ρολού το αντίστοιχο σχήμα, θα το βουτήξετε σε χρώμα η θα το προσθέσετε με πινελάκι και στην συνέχεια θα ταμπονάρετε πάνω σε τοίχο, ξύλο, μέταλλο, χαρτί, γυαλί, ύφασμα, χρησιμοιώντας φυσικά αντίστοιχα το κατάλληλο είδος μπογιάς.

Φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δίνοντας όποιο σχήμα θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό χαρτόνι ή χαρτονένια κομμάτια κομμένα στο επιθυμητό σχέδιο που απλώς θα κολλήσετε πάνω σε σφουγγάρι, φελιζόλ κλπ και θα ταμπονάρετε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια προσθέτοντας χρώμα μόνο στο κομμάτι του χαρτιού και όχι στην βοηθητική επιφάνεια που θα το κολλήσετε για να διευκολυνθείτε στην χρήση του ως "σφραγίδα".


filthwizardry.com
filthwizardry.com 
4. Με πλαστελίνη

Ο ...μαγικός τρόπος για να φτιάξετε σε στάμπα όποιο μα όποιο απλό ή και πιο σύνθετο σχέδιο-μοτίβο θέλετε. 

Απλώς ...πλάστε το κεντρικό σχήμα με ένα κομμάτι πλαστελίνης, χαράξτε, σκαλίστε πάνω της  τα επιμέρους σχέδια έως ότου το αποτύπωμα που θα προκύψει αν προσθέσετε στην επιφάνειά της χρώμα να σας ικανοποιεί


filthwizardry.com
Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πραγματικά αυτό ακριβώς που θέλετε απλώς και μόνον αν δώσετε στην πλαστελίνη το σχήμα που ακριβώς χρειάζεται και φυσικά και σε αυτής της μορφής όπως και σε όλες τις χειροποίητες στάμπες - σφραγίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά χρώματα, απλώνοντας με ένα πινελάκι το κάθε ένα στα σημεία ακριβώς του σχήματος που θέλετε να αποτυπωθούν.  

Εκτός από πλαστελίνη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαλακό πηλό, με την προϋπόθεση ότι θα τελειώσετε το οριστικό σχέδιο-σκάλισμα της στάμπας στο χρονικό διάστημα που ο πηλός χρειάζεται για να σκληρύνει οπότε και δεν σας επιτρέπει περαιτέρω αλλαγές. 

pinterest.com
5. Με κάθε είδους αντικείμενο που σας εξυπηρετεί το σχήμα του 

Με λίγα λόγια απλώς και μόνον με βασικό υλικό την ...φαντασία σας.
Ειδικά για την κατασκευή γεωμετρικών σχημάτων ή ακαθόριστων επαναλαμβανόμενων μοτίβων σε τέτοιου είδους στάμπες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο/σύνθεση. 

pinterest.com

Για παράδειγμα με ένα κομμάτι φελιζόλ που θα τυλίξετε με σπάγγο τον οποίο στην συνέχεια θα εμποτίσετε με χρώμα με ένα πινελάκι, θα δημιουργήσετε μια στάμπα με αποτύπωμα το όλο σχήμα του σχοινιού, που θα διαφέρει ανάλογα με το πόσο χοντρός θα είναι σπάγγος, πόσο κοντά η μια σειρά στην άλλη κλπ.

Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί αν βουτήξετε σε χρώμα την γόμα ενός μολυβιού για να δημιουργήσετε κυκλάκια πολύ μικρού μεγέθους ώστε με αυτά να "γεμίσετε" ένα κεντρικό σχέδιο πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια, το ίδιο αν αντί για την γόμα μετατρέψετε σε στάμπα το πίσω ανάγλυφο μέρος ενός μαρκαδόρου κλπ. 


pinterest.com
Που θα τις χρησιμοποιήσω;

Σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το πόσο εύκολα οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί πραγματικά να ...μεταμορφωθεί με κύριο εργαλείο το ...χρώμα, πιθανόν τέτοιου είδους χειροποίητες ...λεζάντες φαίνονται μεν ευφάνταστες και εντυπωσιακές αλλά ...άχρηστες

Κι όμως ακόμη και στην επιφάνεια των τοίχων, το απλούστερο και πιο συνήθες δηλαδή με το οποίο όλοι έχουμε ταυτίσει το άκουσμα της λέξης  "βάψιμο" οι στάμπες όπως ακριβώς και τα stencils μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά εξαιρετικής αισθητικής αποτέλεσμα. 

pinterest.com

Οι στάμπες είναι μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη επιλογή για το βάψιμο - διακόσμηση παιδικών δωματίων, για μπορντούρες πάνω σε τοίχους σε οποιονδήποτε χώρο, αντί για την χρήση αυτοκόλλητης ταπετσαρίας,  για να προσθέσετε σχέδια πάνω σε παιδικά  και όχι μόνο έπιπλα, για να δημιουργήσετε πολύ ιδιαίτερες και προσωπικές κόλλες περιτυλίγματος από απλό χαρτί, "πίνακες ζωγραφικής" - κάδρα,  για κάθε είδους εποχιακή διακόσμηση με την χρήση πχ χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών ή καλοκαιρινών σχεδίων, για να "τυπώσετε" πολύ ιδιαίτερες δικές σας κάρτες με όποια σχέδια θέλετε, ενώ μια από τις ομορφότερες "παρεμβάσεις" με στάμπες είναι όλα όσα μπορείτε να φτιάξετε χρησιμοποιώντας τες σε συνδυασμό με ειδική ανεξίτηλη μπογιά για ύφασμα δημιουργώντας σχέδια, σχήματα, μονγράμματα, αριθμούς κλπ πάνω σε κάθε τύπο υφάσματος. 


blacksburgbelle.com
Διακοσμητικά μαξιλάρια, υφάσματα επιπλώσεωντραπεζομάντηλα, κουρτίνες, πάνινες τσάντες για ψώνια ή για την θάλασσα, πετσέτες φαγητού και πολλά πολλά άλλα μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη με το επαναλαμβανόμενο σχέδιο μιας στάμπας που θα προσθέσετε είτε σε ολόκληρη την επιφάνειά τους είτε σε ορισμένα σημεία, δίνοντας τους την όψη των printable πανάκριβων κατά βάση υφασμάτων. 

pinterest.com
Και...

* Πέρα από την χρήση της κατάλληλης ανά επιφάνεια μπογιάς, όπου έχετε την δυνατότητα για το ίδιο είδος να επιλέξετε ανάμεσα σε υδατοδιαλυτές ή με το ειδικό διαλυτικό, επιλέξτε χρώματα νερού. Είναι πρακτικότερα, μπορείτε εύκολα να ξεπλύνετε τις στάμπες και να τις ξαναχρησιμοποιήσετε αμέσως με διαφορετικές αποχρώσεις μπογιάς.

* Ειδικά χρώματα για βάψιμο υφασμάτων με αυτόν τον τρόπο, είναι οι ειδικές ακρυλικές ανεξίτηλες μπογιές για αυτήν την χρήση που θα αναζητήσετε  σε καταστήματα με είδη κατασκευών, χόμπυ κλπ. και σε καμιά περίπτωση αυτές που θα βρείτε σε είδη μοδιστρικής και χρησιμοποιούνται για την ολική αλλαγή χρώματος υφασμάτων-ρούχων με βράσιμο, στο πλυντήριο κλπ. 


* Σε όποιου είδους επιφάνεια θελήσετε να βάψετε με στάμπες, φυσικά μπορείτε να διορθώσετε ατέλειες ή να προσθέσετε στοιχεία στο συνολικό σχέδιο που θέλετε να αποτυπώσετε με πινέλο, σφουγγαράκι κλπ. να συνδυάσετε δηλαδή την χρήση στάμπας με απλό βάψιμο, τεχνοτροπίες, ζωγραφικήκλπ.  

Να πως...











  




  









  




Δείτε εδώ πολλές ακόμη παρόμοιες ιδέες 




soulouposeto
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ