ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Διακοσμητικά KOYTIA αποθήκευσης από ΧΑΡΤΟΝΙΘ


α σας κοστίσουν ελάχιστα και ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξετε να τα διακοσμήσετε εξωτερικά η εμφάνισή τους θα είναι εφάμιλλη ή και ανώτερη από πολλά παρόμοια έτοιμα κομμάτια που θα βρείτε στην αγορά σε ιδιαίτερα ακριβές τιμές. 

Πρόκειται για την ακρίβεια για διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης σε vintage και ρομαντικό ύφος, μπορείτε να τα κατασκευάσετε σε όποιο σχήμα και μέγεθος επιθυμείτε και βασίζουν την αισθητική τους στην επένδυση του χαρτονιού με ύφασμα, δαντέλες, κορδέλες, πρόσθετα διακοσμητικά υφασμάτινα ή και χάρτινα στοιχεία ή και συνδυασμό υλικών και τεχνικών όπως π.χ ύφασμα μαζί με ντεκουπάζ από κάθε είδους χαρτί κλπ. 
Θα τα χρησιμοποιήσετε για κάθε είδους αντικείμενα, ανάλογα με το μέγεθός τους, χαρτιά, μικροπράγματα, κοσμήματα κλπ. 


Θα χρειαστείτε απλό χοντρό χαρτόνι, που μπορεί να είναι είτε αυτό που θα αγοράσετε από ένα οποιοδήποτε βιβλιοχαρτοπωλείο σε φύλλα ή με το μέτρο, είτε ένα έτοιμο χαρτονένιο σκληρό κουτί.  

Φυσικά και με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να διακοσμήσετε εξωτερικά οποιοδήποτε ξύλινο ή μεταλλικό κουτί, απλά χρησιμοποιώντας χαρτόνι θα μπορείτε να υπερηφανευτείτε ότι φτιάξατε ένα αληθινό έργο τέχνης πραγματικά από το μηδέν, από ένα ...σκουπίδι ειδικά αν επιλέξετε ως βασικό σκελετό του κουτιού μια άδεια χαρτονένια συσκευασία πχ. από πατατάκια. 
1. Χρησιμοποιείστε ένα λαστιχάκι σαν "σημάδι" για να κόψετε ίσια και στρογγυλά με κοπίδι τις δύο άκρες της συσκευασίας και σε όποιο μήκος θέλετε, ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε τελικά να έχει το κουτί και στην συνέχεια επίσης με κοπίδι κόψτε το χαρτόνι κατά μήκος ακριβώς στην μέση, δημιουργώντας το άνοιγμα του κουτιού. 


2. Με ...διαβήτη την μια κομμένη άκρη της συσκευασίας, κόψτε από χαρτόνι δυο κύκλους, για τις δυο πλαϊνές πλευρές του κουτιού. 

Αυτά τα πλαϊνά κομμάτια θα είναι και τα πρώτα που θα επενδύσετε με ύφασμα ή χαρτί  και στις δυο τους πλευρές, πριν τα κολλήσετε πάνω στο κεντρικό κομμάτι του κουτιού. Ο τρόπος για να γίνουν όσο πιο καλαίσθητα, είναι αφού κολλήσετε στην επιφάνειά τους οποιοδήποτε ύφασμα ή χαρτί με την τεχνική του ντεκουπάζ, να τα επενδύσετε και γύρω γύρω με μια στενή τρέσα σε όποια απόχρωση ταιριάζει με το ύφασμα ή το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ειδική για αυτήν την χρήση, μπορεί να είναι κι ένα κουρελάκι υφάσματος που θα ρελιάσετε, ακόμη και μια πολύ στενή δαντελίτσα, τούλι, λινάτσα κλπ. 


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κολλώντας δηλαδή με απλή κόλλα χειροτεχνίας ύφασμα ή χαρτί, επενδύστε και την εξωτερική επιφάνεια του κεντρικού μέρους του κουτιού και κολλήστε με μια ισχυρή κόλλα τις δυο πλαϊνές πλευρές.  


Στο πάνω και κάτω μέρος του ανοίγματος τοποθετείστε μια δαντέλα ή όποιο άλλο διακοσμητικό σας αρέσει και ακριβώς στο κέντρο της πάνω πλευράς κολλήστε ή ράψτε με κλωστή ένα σχοινάκι ή μια κορδέλα δεμένη σε θηλιά που θα δένει σε ένα κουμπί που επίσης με ισχυρή κόλλα ή κλωστή θα προσαρμόσετε στο ίδιο ακριβώς ύψος της κάτω πλευράς. 


Την  κεντρική επιφάνεια του κουτιού μπορείτε να την διακοσμήσετε επιπρόσθετα κολλώντας πάνω στο ύφασμα ή το χαρτί που την έχετε ήδη επενδύσει με κάθε είδους χάρτινα ή υφασμάτινα διακοσμητικά που ταιριάζουν ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε στο κουτί όπως και με ξύλινα ποδαράκια που θα κολλήσετε στο κάτω μέρος. 

Με τον ίδιο βασικό τρόπο θα δουλέψετε για να φτιάξετε οποιουδήποτε σχήματος κουτί από χαρτόνι, με έτοιμα χάρτινα, ξύλινα ή μεταλλικά, γυάλινα κουτιά ή και αντικείμενα όπως π.χ θήκες για χαρτοπετσέτες, μπουκάλια, κονσερβοκούτια κλπ. οι δε συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε στην εξωτερική διακόσμησή τους με ύφασμα-χαρτί-χρώμα είναι πραγματικά αμέτρητοι και αποκλειστικά θέμα γούστου και φαντασίας, χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας υφάσματα, διακοσμητικά κλπ που ήδη διαθέτετε ή αυτά που σε όχι ακριβές τιμές θα αγοράσετε σε καταστήματα με είδη ραπτικής, συσκευασίας, χόμπυ και κατασκευών κλπ.
Τα έτοιμα χάρτινα κουτιά από λεπτότερο χαρτόνι, κουτιά γλυκών κλπ. μπορείτε να τα ενισχύσετε με αυτοκόλλητη ταινία τόσο στις γωνίες όσο και ολόκληρη την επιφάνειά τους κάνοντάς τα σταθερότερα, έτσι κι αλλιώς μετά την εξωτερική επένδυση δεν θα φαίνεται.


Είναι από τις εντυπωσιακότερες κατασκευές, η διαδικασία τεχνικά είναι απλή ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες και φυσικά εξαιρετική ιδέα και για δώρα.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com


soulouposeto