Πασχαλινά διακοσμητικά ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ


Γ


ια να προσθέσετε πασχαλινή ατμόσφαιρα στο καθιστικό ή την κουζίνα, αλλά και το γιορτινό τραπέζι δημιουργώντας από ένα τέτοιο διακοσμητικό μαξιλαράκι για την καρέκλα κάθε καλεσμένου σας. 


Εκτός από μερικά απλά καλύμματα μαξιλαριών, θα χρειαστείτε μερικά ρετάλια υφάσματος σε μοτίβα και αποχρώσεις ταιριαστά με εκείνα των καλυμμάτων κι ένα χάρτινο πατρόν σε σχέδιο κουνελάκι ή και όποιο άλλο γιορτινό μοτίβο σας αρέσει (αυγό, κοκκοράκι κλπ.).
Αν δεν τα καταφέρνετε να σχεδιάσετε μόνοι σε ένα χαρτόνι το περίγραμμα από ένα τέτοιο σχέδιο, στο internet θα βρείτε έτοιμα πολλά για να τυπώσετε. Δείτε εδώ ενδεικτικά μερικά πατρόν από πασχαλινά κουνελάκια


Με οδηγό το χάρτινο πατρόν κόψτε από το ύφασμα τόσα μοτίβα όσα και τα μαξιλάρια που θα φτιάξετε, απλώς γαζώστε τα, ράψτε τα ή κολλήστε τα με μια κόλλα για ύφασμα πάνω στο κάλυμμα των μαξιλαριών και ...έτοιμα. Με κόλλα ή και βελόνα και κλωστή μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία από σκοινί, κορδέλες, ένα πον πον στην ουρά του κουνελιού κλπ. 

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ήδη υπάρχοντα στο σπίτι διακοσμητικά μαξιλάρια, χωρίς να τα μετατρέψετε μόνιμα σε πασχαλινά, απλώς στερεώστε το σχέδιο πάνω στο κάλυμμά τους με αραιές βελονιές (τρύπωμα) και μετά το πάσχα απλώς ...ξηλώστε το πρόσθετο μοτίβο. Και φυσικά με τον ίδιο πανεύκολο τρόπο, εκτός από μαξιλάρια, μπορείτε να διακοσμήσετε για τις ημέρες του Πάσχα τραπεζομάντηλα, ράνερ κλπ. χρησιμοποιώντας ανάλογου μεγέθους υφασμάτινα μοτίβα.  

Είναι πολύ απλά στην κατασκευή τους, ιδιαίτερα καλαίσθητα κι ανάλογα με το είδος του υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε θα τους δώσετε διαφορετικό ύφος, ενώ φυσικά αν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε και το σχέδιο δημιουργώντας μοτίβα που θα αποτελούνται από περισσότερα του ενός κομμάτι υφάσματος, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υφάσματα πάνω στο κάθε μαξιλάρι ή πιο περίτεχνες ραφές κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com/ diy-enthusiasts.com/soulouposeto