ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Kαναπέδες από ΤΣΙΜΕΝΤΟΛΙΘΟΥΣ
A


πό τους ευκολότερους και οικονομικότερους καναπέδες που μπορείτε μόνοι σας να φτιάξετε είναι αυτοί που θα δημιουργήσετε με ένα μαξιλάρι-στρώμα και μερικούς ...τσιμεντόλιθους.

Για μικρού πλάτους κατασκευές σε εσωτερικούς χώρους επιλέξτε τσιμεντόλιθους με λεία εξωτερική επιφάνεια (όχι λαξευτούς) που θα βάψετε σε λευκό ή και όποιο άλλο χρώμα σας αρέσει και θα τους τοποθετήσετε σε δύο σειρές, δημιουργώντας έτσι την βάση - στήριγμα για το μαξιλάρι. Oι τρύπες στους τσιμεντόλιθους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικός χώρος για οτιδήποτε. 
Τοποθετώντας τους τσιμεντόλιθους με τρόπο που ο κάθε ένας της πάνω σειράς να "πατάει" σε δύο από τους κάτω και φροντίζοντας στις γωνίες να είναι τοποθετημένοι σωστά, δεν θα χρειαστεί να τους ενώσετε-κολλήσετε μεταξύ τους, έχουν αρκετό βάρος για να σταθούν στην θέση τους. 


Για μεγαλύτερες κατασκευές που θέλετε ακόμη καλύτερη σταθερότητα ή αν δεν θέλετε να φαίνονται τα ανοίγματα-τρύπες, δημιουργείστε την βάση του καναπέ στο ίδιο μέγεθος με το μαξιλάρι που απλώς θα ακουμπήσετε πάνω τους και τοποθετώντας τους "ξαπλωμένους" με τρόπο που στην εξωτερική όψη της τσιμεντένιας βάσης να βρίσκεται η κλειστή - συμπαγής πλευρά τους. 


Για τέτοιας μορφής καναπέδες - παγκάκια χτιστά σε εξωτερικούς  αλλά και εσωτερικούς χώρους, φυσικά και μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοιους καναπέδες σε όποιο ύψος, σχήμα και διάταξη θέλετε χτίζοντας τους τσιμεντόλιθους με κανονικό τσιμεντοπολτό/λάσπη χτισίματος ή κολλώντας τους με κόλλα για πλακάκια, ανάλογα με το μέγεθος της κατασκευής κι αν θέλετε το αποτέλεσμα τέλειο αισθητικά  σοβαντίζετε όπως οποιαδήποτε τσιμεντένια κατασκευή/τοίχος.
Πριν τοποθετήσετε τέτοιου είδους κατασκευές σε μπαλκόνια ή γενικά υπερυψωμένα σημεία, βεβαιωθείτε ότι το έδαφος/επιφάνεια αντέχει το πολύ μεγάλο βάρος τους (ένας απλός τσιμεντόλιθος ζυγίζει παραπάνω από 10 κιλά).
Τσιμεντόλιθους θα βρείτε σε όλες τις μάντρες/καταστήματα με είδη οικοδομών και σε τιμές που ξεκινούν από 0,50ευρώ/τεμάχιο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com

soulouposeto