Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

Ετοιμάζοντας το δωμάτιο του ΜΩΡΟΥ




 Οι μήνες κυλούν βασανιστικά αργά, η χαρά εναλάσσεται με τις αγωνίες σας και οι προετοιμασίες, όσο πλησιάζει εκείνη η ώρα, όλο και περισσότερες.

Μέσα σ΄όλα τα ουσιαστικά που πρέπει να μάθετε και να αντιμετωπίσετε γι΄αυτή την νέα, την πιο σημαντική σχέση της ζωής σας, η διαμόρφωση του δικού του χώρου ένας ακόμη, ευχάριστος, "πονοκέφαλος".
Ποιά έπιπλα να διαλέξετε, σε τι χρώματα να βάψετε το δωμάτιο, μήπως ξεχάσετε κάτι που σας είναι απαραίτητο, γιατί να είναι η τόση δα κούνια που σας άρεσε, πιο ακριβή και από το δικό σας υπέρδιπλο κρεβάτι;


Το θέμα του κόστους, όπως συμβαίνει με τη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου, μοιραία θα καθορίσει μέχρι ενός σημείου το γούστο σας και για το δωμάτιο του μωρού.

Όμως η διαμόρφωση και αυτού του δωματίου, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα πως αν κινηθείτε έξυπνα, διαθέσετε χρόνο και κυρίως αληθινή φροντίδα και αγάπη, γι΄αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε, όλα θα γίνουν όπως τα είχατε φανταστεί και χωρίς να χρειαστεί να ξεπουληθείτε.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε τις αγορές σας, ζητείστε από συγγενείς και φίλους, που έχετε το θάρρος, αντί για το μικρό ή μεγαλύτερο δώρο που έτσι κι αλλιώς θα σας έκαναν, να σας δώσουν το αντίστοιχο ποσό σε ...χρήμα ζεστό. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσετε τα συνολικά σας έξοδα για το δωμάτιο και την προίκα του μωρού, αλλά και να αποφύγετε την ταλαιπωρία να αλλάζετε δώρα που δεν σας αρέσουν ή δεν σας χρειάζονται. Και φυσικά μην αγνοήσετε τις προσφορές από φίλους ή γνωστούς να σας προμηθεύσουν κάποια μεταχειρισμένα έπιπλα, ρούχα, παιχνίδια κλπ. από τα δικά τους παιδιά, αφού τα μωρά μεγαλώνουν εκπληκτικά γρήγορα και όλα τους τα είδη βγαίνουν στην "αχρηστία", ενώ ακόμα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση.


Για να ξέρετε βέβαια πόσο θα κοστίσουν όλα τα απαραίτητα για το πρώτο του δωμάτιο, προϋπόθεση είναι να ξέρετε τι ακριβώς θα χρειαστείτε, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι περισσότερα απ΄όσα ο χώρος σας αντέχει. Είναι κανόνας, όλοι το κάνουμε, μέσα στη χαρά και την ανυπομονησία μας, να αγωνιούμε από τη πρώτη μέρα πως θα χωρέσουν μέσα στο δωμάτιο ενός νεογέννητου το γραφείο για να ....γράφει, το τραπεζάκι και η καρεκλίτσα για να ....φτιάχνει παζλ και γενικά ότι κυκλοφορεί στην αγορά με την ένδειξη "παιδικό". Δικαιολογημένο βεβαίως σύνδρομο, αλλά αν δεν απαλλαγείτε νωρίς, ικανό να ταλαιπωρήσει την καθημερινότητά σας, ιδιαίτερα αν το δωμάτιο που προορίζετε για το βλαστάρι σας δεν είναι αχανών διαστάσεων.
Και μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για τον χώρο, που περισσότερο απ΄όλους τους υπόλοιπους του σπιτιού, θα πρέπει να είναι καθαρός και  φωτεινός. 

Ξεκινώντας λοιπόν και αν πρόκειται για ένα όχι καινούργιο δωμάτιο, αλλά για κάποιο που μέχρι χθες είχε μια διαφορετική χρήση, αδειάστε το εντελώς από τα πάντα. Έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά ή μοκέτες από το πάτωμα. Αν υπάρχει εντοιχισμένη ντουλάπα, αδειάστε και αυτήν και καθαρίστε μέχρι και την τελευταία γωνιά του δωματίου πολύ καλά με, όσο γίνεται, άοσμα και λιγότερο χημικά καθαριστικά.
Τώρα ο χώρος είναι έτοιμος για να ξεκινήσετε τα διακοσμητικά σας σχέδια, αρχικά επί χάρτου και στη συνέχεια και αρχικά ...επί τοίχων.

Βάψιμο
Άπειρες οι επιλογές σας για τα σχέδια και τα χρώματα. Και μία μόνο ματιά στα περιοδικά για μέλλουσες μαμάδες, σε σχετικές ιστοσελίδες, αλλά και στα καταστήματα με έπιπλα για βρεφικά δωμάτια θα σας πείσει ότι παρόμοιο με το σύνδρομο "να τα πάρω όλα" είναι κι εκείνο του "να τα βάψω όλα".
Η πρώτη σκέψη για έναν τέτοιο χώρο, ότι το χρώμα πρέπει να κυριαρχεί. Είτε σε αποκλειστικά ροζ ή γαλάζιο ή σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις, τα πάντα οφείλουν να είναι χρωματιστά. Είναι βεβαίως μια πρόταση για το βάψιμο των τοίχων, αρκεί να μην παραγνωρίσετε το γεγονός ότι το ίδιο "ακούραστο" σύνδρομο, πιθανόν να εξακολουθεί να σας κατατρέχει και όσο θα διαλέγετε έπιπλα και υφάσματα. Αν λοιπόν τα πάντα εκεί μέσα εκτός από το μωρό σας, έχουν το δικό τους διαφορετικό και έντονο χρώμα, βούλες, ρίγες και σχέδια τότε το χαρούμενο ...."μικρό σας τσίρκο" θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.
Αν όμως δεν είναι αυτό ακριβώς που θέλετε να εκμπέμπει ο χώρος, αποφύγετε τους έντονους χρωματισμούς βάφοντας τους τοίχους. Απαλές αποχρώσεις, διαφορετικό από το σύνολο χρώμα σε έναν ή και δύο τοίχους, διακοσμητικές αυτοκόλλητες μπορντούρες, ταπετσαρίες με παιδικά σχέδια, χρωματιστές αυτοκόλλητες παραστάσεις σε κάποια σημεία αλλά και το να ζωγραφίσετε στους τοίχους, αν πιάνει το χέρι σας, σκηνές από ένα αγαπημένο παραμύθι, μερικές μόνο από τις ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε ή και να συνδυάσετε.

Γενικά, πολύ πιο αρμονικό θα είναι το σύνολο που θα προκύψει αν το έντονο χρώμα το προσθέσετε με την κουρτίνα, ένα χαλί, μια κουνουπιέρα, τα σεντόνια, τα παιχνίδια του, ένα φωτιστικό κλπ. παρά αν το κάνετε στα χρώματα των τοίχων και των επίπλων και που πολύ πιο δύσκολα, αν δεν σας ικανοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα, θα μπορέσετε να αλλάξετε.
Απαλό πράσινο με πορτοκαλί, κόκκινο με σκούρο μπλε, κίτρινο με γαλάζιο, αλλά και σπαστό λευκό ή κρεμ σε συνδυασμό μ΄έναν μόνο έντονο χρωματισμό, κάποιοι από τους πιο "δοκιμασμένους" ουδέτερους και ήρεμους στο μάτι συνδυασμούς, με εγγυημένο αποτέλεσμα.


Επειδή είναι λογικό ότι δεν θα είστε εσείς, με την κοιλιά ...τούρλα, που θα επιμεληθείτε το βάψιμο, είτε το αναλάβει το έτερόν σας ήμισυ, κάποιος φίλος ή ένας επαγγελματίας, φροντίστε να "επιστατείτε" τη διαδικασία, ώστε όλα να γίνουν όπως τα θέλετε, ειδικά αν έχετε επιλέξει κάτι περίπλοκο με πολλούς χρωματισμούς και διαφορετικές ταπετσαρίες.
Διαλέξτε χρώματα οικολογικά, αφήστε μία μέρα να στεγνώσουν εντελώς πριν από οποιοδήποτε πρόσθετο στοιχείο (μπορντούρες, ταπετσαρίες, αυτοκόλλητα κλπ) και φυσικά, πριν τοποθετήσετε στον χώρο οτιδήποτε, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά όσο χρειάζεται για να εξαφανιστεί και η παραμικρή οσμή των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε.

Έπιπλα
Έχοντας ολοκληρώσει το βάψιμο, θα έχετε μια πιο ρεαλιστική άποψη για την τελική εικόνα του δωματίου και θα σας είναι ευκολότερο να διαλέξετε.... την σωστή καλαθούνα, ...την ωραιότερη κούνια, ...το τελευταίο μοντέλο αλλαξιέρας, εκείνα τα ...φοβερά ραφάκια σε σχήμα δελφινιού, την ....υπέροχη συρταριέρα με τα σαράντα συρτάρια και ότι άλλο βάλει ο νούς σας και έχει υποχρέωση να σας προτείνει, κάθε πωλητής στα καταστήματα με τέτοια είδη.

Η αλήθεια είναι πως κανένας απ΄όσους μεγάλωσαν σε μια απλή κούνια, δίπλα στο κρεβάτι των γονιών τους, δεν απέκτησαν ψυχολογικά τραύματα από το γεγονός ότι σαν μωρά δεν τα είχαν όλα αυτά, όμως αφού ούτε τα νεογέννητα δεν έχουμε πλέον αφήσει έξω από την "πρόοδο" και την δήθεν "ποιότητα" ζωής, μοιραία θα ακολουθήσετε τους ρυθμούς της εποχής, αγωνιώντας να μην του "στερήσετε" τίποτα, από την πρώτη κιόλας μέρα του. 
Αν έχετε επιλέξει για τα χρώματα των τοίχων έντονους χρωματισμούς, κινηθείτε στα έπιπλα προς τις αποχρώσεις του λευκού/μπεζ, διαφορετικά επιλέξτε κομμάτια χρωματιστά στην ίδια όμως ή παρόμοια απόχρωση για όλα. Θυμηθείτε απλά ότι μια κούνια/κρεββάτι, μια ντουλάπα ή ένα έπιπλο με αποθηκευτικούς χώρους, στο χρώμα του ξύλου ή σε λευκό, θα συνεχίσουν να "μεγαλώνουν" μαζί του για αρκετά χρόνια, σε αντίθεση με τα αποκλειστικά bebe έπιπλα που θα χρειαστεί να τα αντικαταστήσετε πολύ νωρίτερα.
Για παράδειγμα, αν δεν είναι η κολλητή σας που το πιτσιρίκι της μεγάλωσε, αυτή που θα σας χαρίσει το πρώτο κρεββατάκι του, προτιμήστε ένα που όταν του βγάλετε τα προστατευτικά κάγκελα και την κουνουπιέρα να μεταμορφώνεται σ΄ένα παιδικό κρεββάτι, μια ντουλάπα που απλά αν ξεκολήσετε τα διακοσμητικά αυτόκολλητα και αλλάξετε χερούλια, μπορεί κι ένας έφηβος ακόμη να την χρησιμοποιήσει, μια αλλαξιέρα που αν της βγάλετε το ειδικό ράφι, γίνεται μια απλή συρταριέρα κλπ.


Αυτή η δυνατότητα, να αξιοποιήσετε τα έπιπλα διατηρώντας τα στον χώρο για αρκετά χρόνια και πολύ λιγότερο οι υπόλοιπες λεπτομέρειες, είναι αυτό που θα καθορίσει την πραγματικά σωστή επιλογή σας.
Ειδικά για εκείνα με αποθηκευτικούς χώρους, περισσότερο από το σχέδιο και την απόχρωση, ασχοληθείτε με την λειτουργικότητά τους. Τα ρουχαλάκια του αλλά κι όλα τα μικροαντικείμενα, θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά σε κλειστά ντουλάπια ή συρτάρια, γι΄αυτό προνοήστε να διαθέτετε περισσότερους τέτοιους χώρους, απ΄ότι ανοικτούς.
Τοποθετείστε τα έπιπλα στο δωμάτιο με τρόπο ώστε να σας αφήνουν χώρο για να κινείστε με άνεση κι αν χωρά προβλέψτε και μια άνετη πολυθρόνα για σας. Θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρηστική, ειδικά τους πρώτους μήνες, για να το ταϊζετε, να το χαζεύετε κάνοντας όνειρα, όσο εκείνο κοιμάται, αλλά και για να κοιμάστε εσείς κουνώντας το με το ένα χέρι, τις βραδιές που εκείνο θα αρνείται να .....κλείσει μάτι.:)

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για μωρουδίστικα δωμάτια 

Υφάσματα
Όπως ακριβώς και στα έπιπλα, έτσι και για τις κουρτίνες, το χαλί, τα υφάσματα για κάποια μαξιλάρια κλπ. που θα ολοκληρώσουν την διακόσμηση του δωματίου, με την πρώτη κιόλας έρευνα αγοράς θα διαπιστώσετε ότι δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε.
Ανάλογα με το όλο ύφος και στυλ του δωματίου, ταιριάξτε τα χρώματα δίνοντας έμφαση σε κεντρικά κομμάτια με μεγάλη επιφάνεια, όπως π.χ η κουρτίνα, φροντίζοντας η απόχρωσή τους να δένει μ΄εκείνη των τοίχων. Για όλα όσα θα είναι σε άμεση επαφή με το μωρό, όπως σεντόνια, κουβερτούλες κλπ. επικεντρωθείτε περισσότερο στην ποιότητα, επιλέγοντας υφάσματα βαμβακερά, εύκολα στο πλύσιμο και το σιδέρωμα και αποφεύγοντας νάυλον και συνθετικά, αμφιβόλου προέλευσης.

Αν ούτε το χρώμα των τοίχων, ούτε εκείνα των επίπλων είναι ιδιαίτερα έντονα, "παίξτε" με τις αποχρώσεις των υφασμάτων, δημιουργώντας ζωηρές αντιθέσεις που μπορείτε με μικρό κόστος και σε ελάχιστο χρόνο να αλλάζετε από καιρό εις καιρό, ανανεώνοντας έτσι την συνολική εικόνα του χώρου.

Μια πρόταση που θα σας απαλλάξει από το πολύ ψάξιμο, είναι για τα βασικά υφασμάτινα κομμάτια να επιλέξετε το ίδιο ακριβώς μοτίβο με κάποιο σετ κουρτίνα, κουνουπιέρα, σεντόνια κλπ που θα βρείτε στην αγορά, ή που γιατί όχι θα φτιάξετε πολύ εύκολα μόνες σας, με όποιο ύφασμα εσείς διαλέξετε.



Τα παιδιά "εισπράττουν" συναισθηματικά απ΄όλες μας τις  συμπεριφορές, τα καλά και τα κακά που θα τους συμβούν από το πρώτο κιόλας λεπτό της ζωής τους, όμως "μνήμες" με την έννοια της ξεκάθαρης ανάμνησης σε ότι αφορά πρόσωπα και αντικείμενα αρχίζουν να έχουν μετά από τα 3-4 χρόνια τους. 

Για να τα βοηθήσετε να "ανατρέξουν" ...χειροπιαστά σ΄αυτά τα πρώτα χρόνια τους κρατήστε μερικά από τα πρώτα τους ρούχα, παιχνίδια και αντικείμενα μαζί με φωτογραφίες από εκείνη την εποχή, θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά γι΄αυτά όταν θα έχουν μεγαλώσει και κάποια απ΄αυτά χρησιμοποιήστε τα και για να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο, συγκεντρώνοντας σ΄ένα σημείο κορνίζες με ...την πρώτη σαλιάρα, τα πρώτα καλτσάκια ή το πρώτο τους ζιπουνάκι.  


Για όλες σας τις αγορές, από το πιο μεγάλο μέχρι το μικρότερο, εκτός από τα  καταστήματα με είδη bebe μην παραλείψετε να κάνετε μια ...περατζάδα και στο internet. Εκτός από καλύτερες τιμές, ακόμα και στο ίδιο ακριβώς είδος της ίδιας εταιρίας, θα ανακαλύψετε και προϊόντα που δεν υπάρχουν στην εγχώρια αγορά, ειδικά σε ότι αφορά ρουχισμό αλλά και διακοσμητικά είδη. Εντελώς ενδεικτικά, κάντε μια βόλτα σ΄αυτές τις on line αγορές  και πάρτε ιδέες πριν τις τελικές σας επιλογές:


Ότι κανένα στολίδι, τίποτα απ΄όσα πιάνονται και μετριούνται, για κανένα παιδί, δεν έχει αξία χωρίς την αγκαλιά, χωρίς την αγάπη και την ήρεμη ατμόσφαιρα που έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου, αλλά δυστυχώς δεν την έχουν όλα, σίγουρα το ξέρετε.
Ξεμπερδέψτε λοιπόν νωρίς νωρίς με όλα τα τυπικά, εφοδιαστείτε ανάλογα με τις δυνατότητες σας με όλα τα "δευτερεύοντα", απαλλαγείτε από περιττά άγχη και αξιοποιείστε τον χρόνο μέχρι τον ερχομό του για να προετοιμαστείτε, επικεντρωμένες στο αληθινά σημαντικό που σας συμβαίνει.
Μια καινούργια, μοναδική ζωή έρχεται να προστεθεί στη δική σας και καμιά από τις δύο δεν πρέπει να εξαφανίσει, να καταδυναστεύσει την άλλη. Αν το κατορθώσετε, όλα τα έχετε κατορθώσει...
Η ώρα η καλή...













soulouposeto
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ