ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Tραπεζομάντηλο - ΡΑΝΕΡ από ΛΙΝΑΤΣΑ


Iίδιαίτερα και πολύ όμορφα ράνερ για το τραπέζι, φτιαγμένα από λινάτσα.

Θα τους δώσετε το σχήμα και το μέγεθος που ταιριάζει στο δικό σας τραπέζι κόβοντας τα κομμάτια της λινάτσας στις διαστάσεις που χρειάζεται. 


1. Κόψτε λουρίδες λινάτσας στο μήκος που θέλετε να έχει το ράνερ και τόσες σε αριθμό ώστε τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη να καλύπτουν και σε φάρδος όσο κομμάτι του τραπεζιού θέλετε να σκεπάζεται.
Υπολογίστε την κάθε λουρίδα 2-3 πόντους παραπάνω σε σχέση με το τελικό μέγεθος, γιατί οι δυο άκρες τους να στριφωθούν. 


2. Γυρίστε στους 1-2 πόντους το κάθε κομμάτι υφάσματος στις άκρες, σιδερώστε και στριφώστε με βελόνα ή ραπτομηχανή . 
Αυτό θα πρέπει να γίνει απαραίτητα για όλα τα ακριανά κομμάτια (οριζόντια και κάθετα) αν θα το κάνετε και για τα εσωτερικά είναι θέμα γούστου και πόσο τέλεια ή ...κομψά ατημέλητη εικόνα θέλετε να παρουσιάζει το ράνερ. Πάντως επειδή η λινάτσα ξεφτίζει στις άκρες, καλό είναι να γίνει για όλες τις λουρίδες υφάσματος. 

3. Κόψτε μικρότερες σε μήκος αλλά ίδιου φάρδους λουρίδες υφάσματος, έτσι ώστε η μία δίπλα στην άλλη τοποθετημένες κάθετα πάνω στις μεγαλύτερες να τις καλύπτουν από την μια ως την άλλη άκρη. Τα μικρότερα κομμάτια υφάσματος θα τα "πλέξετε" πάνω στα μεγαλύτερα περνώντας τα κάθετα εναλλάξ ένα πάνω ένα κάτω από την κάθε μεγάλη λουρίδα υφάσματος και στο τέλος θα χρειαστεί με βελόνα ή ραπτομηχανή να ράψετε/γαζώζετε το ράνερ περιμετρικά, σταθεροποιώντας δηλαδή στις τέσσερις πλευρές γύρω γύρω τα κομμάτια υφάσματος, ενώ εκείνα στο εσωτερικό θα παραμείνουν στην θέση τους χωρίς ραφή. 

Λινάτσα θα βρείτε σε αρκετά καταστήματα με είδη για κατασκευές αλλά και σε όλα τα μαγαζιά με υφάσματα σε τιμές περίπου από 2,50 - 4,00 ευρώ/μέτρο ανάλογα και με το φάρδος του υφάσματος. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


soulouposeto