Σε ΣΤΥΛ ...Shabby Chic
Ό

τι ακριβώς λέει το όνομά του. Φθαρμένα κομψό...

Το στυλ εσωτερικής διακόσμησης που βασίζεται στα παλιά, ξύλινα, ανοιχτόχρωμα έπιπλα και για την ακρίβεια όχι απαραιτήτως αυθεντικά παλιά, αλλά παλαιωμένης όψης


Κάθε τύπου έπιπλoκαι ξύλινo αντικείμενo που μέσω της επεξεργασίας του με κάποια τεχνική παλαίωσης, αποκτά τεχνητά φθαρμένη όψη και οι αποχρώσεις του κινούνται μεταξύ λευκού, μπεζ και παστέλ αποχρώσεων, είναι ένα κομμάτι σε shabby chic στυλ.


Οι ομοιότητες του shabby με το country στυλ είναι πάρα πολλές, τόσο σε ότι αφορά το ανεπιτήδευτο στα έπιπλα και ξύλινα στοιχεία όσο και στους τύπους των υφασμάτων που τα πλαισιώνουν. Ανοιχτόχρωμα, φλοράλ μοτίβα, πολύ λευκό, δαντέλες κλπ.
Πρόκειται για ένα απλό διακοσμητικό ύφος, ταιριαστό απόλυτα σε εξοχικά σπίτια αλλά όχι μόνον, με έντονα στοιχεία vintage και ρομαντισμού.


Στο shabby chic χρήση αυτής της μορφής ακατέργαστου ή τεχνητά παλαιωμένης όψης στο ξύλο, δεν περιορίζεται στα έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα των κύριων χώρων, αλλά επεκτείνεται στην διαμόρφωση της κουζίνας, του μπάνιου, με την ίδια μορφή ξύλου επενδύονται τοίχοι, δάπεδα, εξοπλίζονται εξωτερικοί χώροι του σπιτιού κλπ. 


Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε διακοσμητικό ύφος, υπάρχουν και εδώ διαβαθμίσεις για το πόσο "αποκλειστικά" θα χρησιμοποιηθεί σε έναν χώρο και σίγουρα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη ή σε οποιοδήποτε ήδη διαμορφωμένο σπίτι με πολύ διαφορετικές αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές επιλογές, δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε αυτήν την καθολικά shabby ατμόσφαιρα, όμως το να υιοθετήσετε  το συγκεκριμένα ύφος σε κάποιους χώρους και επιμέρους σημεία δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε δαπανηρό, αφού μπορείτε απλώς να μετατρέψετε σε shabby chic στυλ οποιοδήποτε ξύλινο έπιπλο ή αντικείμενο

Πρόκειται για ένα στυλ διακόσμησης, έτσι κι αλλιώς βασισμένο στην τάση DIY (Do It Yourself/Φτιάξτο Μόνος σου) και την αξιοποίηση τόσο παλιών επίπλων/αντικειμένων όσο και πολύ οικονομικών επίπλων και τύπων ξύλου (σανίδες, παλέτες κλπ) που με την χρήση μπογιάς και μιας απλής τεχνικής παλαίωσης, μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικά εξαιρετικής αισθητικής κομμάτια. 

Τέτοιου είδους έπιπλα και αντικείμενα θα βρείτε φυσικά και έτοιμα στην αγορά, αλλά όσο πιο ...πειστικά φθαρμένα τόσο πιο ακριβά και στις περισσότερες περιπτώσεις το κόστος τους πολύ μεγαλύτερο από ένα αντίστοιχο απλό έπιπλο, ενώ η διαδικασία να τα φτιάξετε μόνοι σας δεν είναι καθόλου δύσκολη.
Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για το πως θα δώσετε σε έπιπλα και ξύλινα αντικείμενα παλαιωμένη όψη. 


Αν λοιπόν βάψετε κάποια από τα ήδη υπάρχοντα έπιπλά σας μόνοι σας ή χρησιμοποιήσετε κάποια πολύ οικονομικά κομμάτια που θα βρείτε στην αγορά για να τους δώσετε αυτήν την παλιά/φθαρμένη όψη και αντικαταστήσετε ένα μέρος των υφασμάτων του χώρου με λευκά ή μπεζ υφάσματα, έχετε ήδη κατορθώσει τα βασικά στοιχεία του shabby chic στυλ με πολύ μικρό κόστος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)

pinterest.com

soulouposeto