Διακοσμητικοί Μύθοι: -ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΛΕΡΩΝΕΙ-


Τόσο ακριβές όσο πχ και ο ισχυρισμός ότι αν φορέσετε επί μερικές μέρες ένα άσπρο μακώ μπλουζάκι και το τζην σας, το ένα θα λερώσει ενώ το άλλο θα εξακολουθεί να είναι ...πεντακάθαρο. 
Το ίδιο λερωμένα θα είναι και τα δύο, στο άσπρο απλώς η βρωμιά θα φαίνεται.
Κατά αντιστοιχία, στο ίδιο ακριβώς παράδειγμα, το μπλουζάκι θα το πλύνετε ακόμη και με χλωρίνη αν χρειαστεί και θα γίνει σαν καινούργιο, το τζην σας με τα πλυσίματα όλο και θα ξεθωριάζει. 


Συμβαίνει το ίδιο ακριβώς ό,τι κι αν αφορά το λευκό ή γενικά τα πολύ ανοιχτά χρώματα μέσα στο σπίτι. Υφάσματα επιπλώσεων, κουρτίνες, λευκά είδη, τοίχους κλπ.
Αν έχετε προνοήσει τα λευκά υφάσματα που θα χρησιμοποιήσετε να μην ...φοβούνται το νερό και το απορρυπαντικό θα σας βολέψουν πολύ παραπάνω από οποιοδήποτε σκουρόχρωμο σενίλ, βελούδο, γυαλιστερό κλπ. ύφασμα που δεν θα φαίνεται μεν αλλά θα παραμένει λερωμένο, ένας τοίχος βαμμένος σε άσπρο με μια καλής ποιότητας μπογιά μπορεί ακόμη και να σαπουνιστεί αν χρειαστεί έως το επόμενο βάψιμο κάτι που πιθανόν και να καταστρέψει το χρώμα σε έναν πχ κεραμιδί ή σκούρο μπλε τοίχο, τα χτυπήματα και οι φθορές με τον χρόνο σε ένα άσπρο έπιπλο δεν θα φανούν ιδιαίτερα σε αντίθετη με οποιοδήποτε σκουρόχρωμο έπιπλο.  

Το άσπρο είναι γενικά το πλέον φωτεινό, διαχρονικό και πάντα στην μόδα, εύκολο και ευέλικτο χρώμα στις διακοσμήσεις εσωτερικών χώρων. Ταιριάζει με τα πάντα, τόσο κλασσικό όσο και μοντέρνο ανάλογα με το πως θα το χρησιμοποιήσετε, σας επιτρέπει αλλάζοντας κατά καιρούς ορισμένα επιμέρους στοιχεία από υφάσματα, αντικείμενα κλπ, να ανακαινίζετε τακτικά τους χώρους του σπιτιού κι αν απλώς επιλέξετε της σωστής ποιότητας υλικά σε όποια επιφάνεια κι αν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε καθαρίζεται και πολύ ευκολότερα από όλα τα άλλα χρώματα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


soulouposeto