ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: KΟΥΤΙΑ ΔΩΡΩΝ από ΡΟΛΟ ΧΑΡΤΙΟΥ


Oπιο απλός, εύκολος και με σχεδόν μηδενικό κόστος τρόπος  για να φτιάξετε χειροποίητα κουτάκια δώρων
Η βασική διαδικασία είναι ίδια για όλα τα επιμέρους σχέδια που μπορείτε να δώσετε σε τέτοια κουτιά και ...άπειρες οι επιλογές για το πως θα τα διακοσμήσετε εξωτερικά.

Θα χρειαστείτε: 
* Ρολά χαρτιού 

* Χαρτί περιτυλίγματος ή ύφασμα 

* Κοπίδι, 1 cd, μολύβι1. Πιέστε με το χέρι σας το ρολό για να του δώσετε ελαφρά επίπεδο σχήμα.  


2. Με την βοήθεια του cd σχεδιάστε στις άκρες του χαρτιού και από τις δύο πλευρές του δυο ημικλύκλια και ακριβώς στο σημείο της γραμμής τσακίστε το χαρτί προς τα μέσα ώστε να δημιουργηθούν τα δυο κλεισίματα του κουτιού δεξιά και αριστερά.

Είναι το μοναδικό σημείο που θέλει λίγη προσοχή, για να έχει τελικώς το κουτί άψογη εμφάνιση, γι΄αυτό κάντε μερικές δοκιμές σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να τσακιστεί το χαρτί ώστε να κλείνει σωστά το άνοιγμα και απλώς φροντίστε ανά 2 τα  ημικύκλια στην κάθε πλευρά του χαρτιού, να έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος.


3. Επί της ουσίας το κουτί σας είναι ...έτοιμο.

Αφού ανοίξετε  ξανά τα κλεισίματα μπορείτε να το ντύσετε κολλώντας περιμετρικά του ρολό χαρτί ή ύφασμα και να το διακοσμήσετε με κορδέλες, τρέσες και ό,τι είδους διακοσμητικό σας αρέσει ή και να το βάψετε.

Αν θέλετε να έχει μόνο ένα άνοιγμα, πριν το επενδύσετε εξωτερικά κλείστε με σελοτέιπ ή αυτοκόλλητη ταινία την μια άκρη.

Ανάλογα και με τον τρόπο που θα τα διακοσμήσετε εξωτερικά, γίνονται πολύ εντυπωσιακά, ιδανικά για μικρά αντικείμενα αλλά και σαν για στολίδια στο δέντρο, γι΄αυτήν την χρήση από ένα ρολό μπορείτε να φτιάξετε 2 τέτοια κουτάκια, αλλά βεβαίως έχουν ένα μειονέκτημα. Είναι μικρά σε μέγεθος κι ενώ πιθανόν σας αρέσει η ιδέα, δεν σας εξυπηρετούν για τα δώρα που θέλετε να χαρίσετε.

Σ΄αυτήν την περίπτωση δεν θα χρειαστεί παρά να να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία κατασκευής, απλώς κατασκευάζοντας και το ...ρολό στο μέγεθος που εσείς θέλετε. Μπορείτε να φτιάξετε τέτοια κουτιά που να χωρούν από ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα βιβλίο μέχρι κι ένα ...πουκάμισο.

Απλούστατα αντί για το ρολό θα χρησιμοποιήσετε χαρτόνι, αν δε επιλέξετε τα διακοσμητικά χαρτόνια που θα βρείτε σε πάρα πολλά σχέδια και αποχρώσεις σε καταστήματα με είδη συσκευασίας, δεν θα χρειαστεί ούτε να τα επενδύσετε εξωτερικά.

Κόψτε με το κοπίδι ένα ρολό χαρτιού αφού έχετε τσακίσει τις άκρες για να δείτε το συνολικό σχήμα και απλώς αντιγράψτε το σε ...μεγέθυνση σ΄ένα κομμάτι χαρτόνι.


Κόψτε το σχήμα με το ψαλίδι και απλώς με μια ισχυρή κόλλα για χαρτί κολλήστε τις δύο άκρες. Για τα κλεισίματα θα ακολουθήσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως και με το ρολό που μάλιστα είναι ευκολότερη και το αποτέλεσμα πιο ...επαγγελματικό αφού το χαρτόνι είναι λεπτότερο και παίρνει ευκολότερα ακριβώς το σχήμα που θέλετε.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


soulouposeto