Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

Διακοσμητικά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ από ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ-ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ



Όχι από τις πιο εύκολες κατασκευές, με την έννοια όχι τόσο της δεξιοτεχνίας όσο κυρίως της υπομονής και της σημασίας στις λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές σε αποτέλεσμα και με κόστος σχεδόν μηδενικό, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για "έργα τέχνης" φτιαγμένα στην κυριολεξία από ...σκουπίδια.

Πριν λοιπόν πετάξετε στον κάδο ανακύκλωσης παλιά περιοδικά, διαφημιστικά φυλλάδια και κάθε είδους έντυπα με πολύχρωμες σελίδες, δείτε σε τι θα μπορούσαν να μετατραπούν.



Θα χρειαστείτε: 

* Σελίδες περιοδικών/εντύπων/εφημερίδων
* Διαφανή κόλλα χειροτεχνίας 
* Κόλλα για χαρτί σε μορφή στικ/ ή θερμοκολλητικό πιστόλι
* Σελοτέιπ
* Στυλό/μολύβι




1. Η κάθε σελίδα, αφού την διπλώσετε στο κατάλληλο πάχος, αρχικά θα μετατραπεί σε μια στενή λωρίδα χαρτιού που οι άκρες της θα κολληθούν - συγκρατηθούν με κόλλα και στην συνέχεια θα πρέπει να διπλωθεί σε σπειροειδή μορφή.

Αφού φτιάξετε την πρώτη σπείρα, κολλάτε στο τέλος της, σαν "προέκτασή" της, ένα κομματάκι σελοτέιπ που πάνω του θα συγκρατήσετε και την αρχή της επόμενης λωρίδας που με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα τυλίξετε σφιχτά γύρω γύρω από την πρώτη σπείρα.

Όσες οι σελίδες/λωρίδες, τόσες φορές επαναλαμβάνετε την διαδικασία.
Τύλιγμα σφιχτό κι ένα κομμάτι σελοτέιπ στο τέλος κάθε χάρτινης λωρίδας, επόμενο κομμάτι χαρτιού, σελοτειπ και ξανά το ίδιο,  ώστε τελικά να δημιουργήσετε μία ενιαία σπείρα αποτελούμενη από όλες τις λωρίδες χαρτιού σφιχτά διπλωμένες μεταξύ τους.

Ο απλούστερος τρόπος για να τυλίξετε τις λωρίδες είναι να ξεκινήσετε να τυλίγετε την πρώτη γύρω γύρω από ένα στυλό/μολύβι. Κολλάτε στο τέλος της το σελοτειπ και συνεχίζετε με την επόμενη. Όταν το σχήμα αποκτήσει τις διαστάσεις που θέλετε, ανάλογα με την κατασκευή, βγάζετε το μολύβι.

Δείτε στο video πως ακριβώς γίνεται 



Αφού ολοκλήρωσετε το αρχικό σχήμα σε όποια διάσταση θέλετε και συγκρατήσετε το τελείωμα μ΄ένα κομμάτι σελοτέιπ, "ανοίγετε" με προσοχή την σπείρα προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να δώσετε, περνάτε με πινέλο ή σφουγγαράκι διαφανή ατλακόλ τόσο εξωτερικά όσο και στο μέσα μέρος της κατασκευής κι αφήνετε να στεγνώσει.

Αυτός είναι ο τρόπος για να φτιάξετε από σελίδες περιοδικών, διακοσμητικά μπωλ, πιατέλες, σουπλά, σουβέρ, ρολόγια τοίχου κλπ. με το τύλιγμα των χάρτινων λουρίδων σε μια ενιαία σπείρα. 


2. Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος, να "χτίσετε" τέτοιου τύπου διακοσμητικά αντικείμενα, κολλώντας μεταξύ τους μικρές σπείρες χαρτιού αποτελούμενες από μία, δύο ή τρεις σελίδες, ανάλογα με το σχέδιο και το μέγεθος της κάθε κατασκευής.

Η βασική διαδικασία δεν διαφέρει σε τίποτα.
Θα διπλώσετε τις σελίδες δημιουργώντας χάρτινες λωρίδες και με την βοήθεια του μολυβιού θα τις τυλίξετε σε σπείρες αλλά την κάθε μία ξεχωριστά ή ανά δύο-τρεις, ανάλογα με το πόσο μεγάλη θέλετε την διάμετρό τους. Για πιο φαρδιές και με μεγαλύτερο άνοιγμα σπείρες αντί για μολύβι θα χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κυλινδρικό αντικείμενο με την διάμετρο που σας χρειάζεται. 

Αφού δημιουργήσετε όλες τις επι μέρους σπείρες της κατασκευής τις κολλάτε μεταξύ τους με διαφανή ατλακόλ/ θερμοκολλητικό πιστόλι ή οποιαδήποτε κόλλα για χαρτί την μία δίπλα στην άλλη δίνοντας το σχήμα που θέλετε και χρησιμοποιώντας ως καλούπι ένα αντίστοιχο με αυτό που θέλετε να φτιάξετε αντικείμενο ή ένα μπαλόνι στο μέγεθος και το σχήμα που σας εξυπηρετεί.

Ολοκληρώνετε την κατασκευή απλώνοντας ατλακόλ με πινέλο σε ολόκληρη την επιφάνειά και αφού στεγνώσει από την μία πλευρά και την απομακρύνετε από το καλούπι κάνετε το ίδιο και στο εσωτερικό της μέρος.

Και...
* Tο εντυπωσιακότερο τελικό αποτέλεσμα, για τέτοιου τύπου διακοσμητικές πιατέλες, μπωλ, κουτιά, κλπ. προκύπτει όταν συνδυαστούν και οι δύο επι μέρους τρόποι στην ίδια κατασκευή, όταν π.χ δημιουργήσετε την βάση τους από μια μεγάλη ενιαία σπείρα και πάνω σε αυτήν θα "χτίσετε" την υπόλοιπη από μικρές μικρές ξεχωριστές σπείρες ή και παρεμβάλλοντας ανά διαστήματα στους μικρούς "κύκλους" λεπτές ενιαίες σπείρες.

*  Ανάλογα με τα χρώματα των σελίδων, αν δεν θέλετε να είναι τυχαία, επίσης μπορείτε να διαφοροποιήσετε το τελικό αποτέλεσμα, αφού χωρίζοντας στην αρχή τις χάρτινες λωρίδες ανά χρώμα  μπορείτε να "ελέγξετε" και την βασική απόχρωση που τελικώς θα έχουν οι επιμέρους σπείρες άρα και η όλη κατασκευή.

 * Το τύλιγμα των χάρτινων λωρίδων σε σπειροειδή μορφή είναι ένας τρόπος, αλλά όχι ο μοναδικός. Όποιο σχήμα θέλετε, μπορείτε να δώσετε στις κατασκευές, αρκεί απλώς σε αυτό να τυλίξετε την πρώτη πρώτη λωρίδα χαρτιού αντί για κυκλικά. Αν π.χ αντί για μολύβι χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κουπ κουατ μπισκότων σε σχήμα αστέρι, καρδιά κλπ. ή οποιοδήποτε άλλο τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο αντικείμενο, αυτό θα είναι και το τελικό σχήμα της κατασκευής αφού πάνω σ΄αυτήν την πρώτη πρώτη σπείρα θα τυλιχτούν/σχηματιστούν όλες οι υπόλοιπες.

Ενώ θεωρητικά είναι πολύ απλό, ειδικά σε μεγάλου μεγέθους κατασκευές μπορεί να αποδειχθεί δυσκολότερο απ΄όσο φαίνεται αρχικά και ο λόγος είναι απλώς και μόνον πως η επιτυχία βασίζεται στις λεπτομέρειες και κυρίως στην ...υπομονή σας. Δεν είναι από τις κατασκευές που θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας.


Ο τρόπος που χρησιμοποιούνται τελικώς οι σελίδες του χαρτιού κάνει φανερό πως το ίδιο σε μέγεθος και σχήμα αντικείμενο, μπορείτε να το φτιάξετε π.χ και με 50 σελίδες χαρτιού αλλά και με 100. Όλα λοιπόν εξαρτώνται από το αρχικό πάχος που θα διπλώσετε τις λωρίδες και πόσο σφιχτά θα τυλιχτούν γι΄αυτό και δεν υπάρχει κανένα ιδιαίτερο ...μυστικό παρά μόνο ότι όσο πιο πολλές, πιο σφιχτά τυλιγμένες και όσο πιο ίδιες σε πάχος οι λωρίδες του χαρτιού, τόσο τελειότερο το αποτέλεσμα. Γι΄αυτό, αν χρειαστεί, χρησιμοποιείστε ακόμη και χάρακα για να είστε βέβαιοι πως κάθε λωρίδα έχει το ίδιο πάχος με όλες τις άλλες, είτε για το σύνολο της κατασκευής είτε για εκείνα τα τμήματα που το σχέδιο απαιτεί απόλυτη ομοιομορφία. Ένας επίσης εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε πολύ στενές λωρίδες και ίδιου πάχους, είναι κατά το αρχικό στάδιο της κατασκευής να τυλίγετε τις σελίδες σ΄ένα πολύ λεπτό ξυλαράκι π.χ καλαμάκι για σουβλάκι ή κάτι παρόμοιο, όταν τυλιχτεί ολόκληρο το χαρτί κολλάτε το τελείωμα με κόλλα, βγάζετε το ξύλο και πατάτε με το χέρι σε ολόκληρο το μήκος του χαρτιού ώστε ώστε από ελαφρά κυλινδρικό  να αποκτήσει επίπεδο σχήμα.

Με την ίδια βασική φιλοσοφία μπορείτε να δημιουργήσετε αντίστοιχες κατασκευές από σελίδες εφημερίδων.
Λόγω του ότι, σε σχέση με τα περιοδικά περιέχουν λιγότερα χρωματιστά στοιχεία και διαφορετική υφή χαρτιού, το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με ...πλεχτό και αφού τις ολοκληρώσετε μπορείτε ακόμη και να βάψετε τις κατασκευές με εφημερίδες δημιουργώντας την απόλυτα πειστική εντύπωση ότι πρόκειται για ψάθα/καλάμι.




Δείτε σε αυτό το video μια εκπληκτική τέτοια κατασκευή "καλαθιού" από σελίδες εφημερίδων.



* Ο καλύτερος τρόπος να εξοικειωθείτε με την διαδικασία είναι να ξεκινήσετε πειραματιζόμενοι με μικρά κομμάτια π.χ μερικά σουβέρ, που δεν χρειαστούν παρά λιγοστές σελίδες/λωρίδες από ένα οποιοδήποτε περιοδικό ή εφημερίδες.
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα με πιο φαρδιές λουρίδες, ένα με πιο στενές για να δείτε στην πράξη την διαφορά και την όλη κατασκευή κι αφού καταλάβετε πως ακριβώς γίνεται, θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να προχωρήσετε σε πιο μεγάλες και περίπλοκες δημιουργίες.






 





















 






















ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
pinterest.com/  etsy.com










soulouposeto
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ