Διακοσμητικά ΜΠΩΛ από ΔΑΝΤΕΛΑ


Eξαιρετικά όμορφα, πολύ ιδιαίτερα και απλούστατα στον τρόπο κατασκευής.

Θα χρειαστείτε:

1. Δαντελένια ή κοφτά σεμεδάκια που δεν χρησιμοποιείτε πια ή οποιοδήποτε παρόμοιο ύφασμα (όσο πιο χοντρό τόσο καλύτερα)


2.  Κόλλα/σκληρυντικό υφάσματος
(Θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη για κατασκευές και χόμπυ, δείτε ένα εδώ. Μπορείτε να δουλέψετε και με διαφανή ατλακόλ αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο σταθερό σε όλα τα είδη υφάσματος).

3. Ένα οποιοδήποτε μπωλ/σκεύος για καλούπι και άλλο ένα για να βουτήξετε το ύφασμα στην κόλλα και  μεμβράνη τροφίμων.

1.  Αραιώστε ελαφρά μια ποσότητα κόλλας με λίγο νερό και βουτήξτε μέσα το ύφασμα, έτσι ώστε να ποτίσει και να απορροφήσει όσο περισσότερη κόλλα.2. Τοποθετήστε ανάποδα το μπωλ  που θα χρησιμοποιήσετε για καλούπι, καλύψτε με την διαφανή μεμβράνη και απλώστε πάνω του το ποτισμένο στην κόλλα ύφασμα, ισιώνοντας ή τσαλακώνοντας όπου χρειάζεται και δίνοντας του ακριβώς το σχήμα που θέλετε. Όταν στεγνώσει δεν θα μπορείτε πλέον να αλλάξετε την μορφή που θα έχει πάρει.

3. Απλώστε με πινέλο μια ακόμη ποσότητα κόλλας πάνω στο ύφασμα και αφήστε το να στεγνώσει μια ολόκληρη μέρα.


4. Όταν βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει εντελώς γυρίστε το καλούπι και τραβήξτε από πάνω του το ...καινούργιο σας δαντελωτό μπωλ.


Είναι εξαιρετικά απλό αλλά πολύ εντυπωσιακό σαν αποτέλεσμα και φυσικά αντί για αποκλειστικά δαντελωτό ύφασμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο παρόμοιο θέλετε όπως ακόμη και ψάθινα υφάσματα ή ένα κομμάτι που θα κόψετε από ένα παλιό ψάθινο καπέλο κλπ. δημιουργώντας μπωλ - καλάθια.


Ανάλογα με τον τύπο του καλουπιού που θα χρησιμοποιήσετε θα δώσετε στις κατασκευές αυτές όποιο σχήμα και μέγεθος θέλετε, θα τα κάνετε να μοιάζουν σαν κανονικά μπωλ, σαν μικρές ή μεγαλύτερες πιατέλες κλπ.

Αφού στεγνώσει εντελώς το ύφασμα μπορείτε και να το βάψετε με μπογιά σε σπρεϋ σε όποια απόχρωση θέλετε.

Αν θέλετε να ενισχύσετε την βάση της κατασκευής μπορείτε να κολλήσετε εξωτερικά στο κάτω μέρος, ένα κομμάτια τσόχα ή όποιο παρόμοιο ύφασμα που θα κόψετε ακριβώς στο σχήμα και μέγεθος που χρειάζεται.

Διακοσμητικά θα τα χρησιμοποιήσετε σαν οποιοδήποτε μπωλ-πιατέλα που θα γεμίσετε με κάθε τι αρκεί να μην έχει μεγάλο βάρος ή σαν κηροπήγια, σαν ψωμιέρες στο τραπέζι, για κοσμήματα, καλλυντικά κλπ. και πολύ όμορφα θα ταιριάξουν σε όποιο σημείο κι αν τα τοποθετήσετε  μαζί με μερικά επίσης διακοσμημένα με δαντέλα  διακοσμητικά φαναράκια από άδεια βάζα.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:  (με κλικ μεγενθύνονται)
pinterest.com/  

soulouposeto