μια βιβλιοθήκη... άπειρες ιδέες (organizing ideas for your bookcase )

ikea expedit desk unit in white decorated
ikea expedit desk unit in white decorated by Maegan Tintari (...love Maegan), on Flickr

Μήνας αναδιοργάνωσης ο Σεπτέμβρης σχεδόν για όλους... αλλαγή εποχής και καιρού, ξεκίνημα νέας σεζόν ή επαγγελματικής χρονιάς, επιστροφή στα θρανία των σχολείων, αλλά και των σχολών. Παρά το βαρύ κλίμα των χαλεπών καιρών που ζούμε και τις πολλές δυσκολίες, ελπίζω να ανταπεξέλθουμε κι αυτή τη φορά στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς, διαψεύδοντας τις αγωνίες μας. 

Newly designed room
Newly designed room by David Joyce (DeaPeaJay), on Flickr

Οι βιβλιοθήκες ανήκουν κι αυτές στα σημεία του σπιτιού που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε μια διαρκή ανακατάταξη, για να χωρέσουν τους νέους επισκέπτες τους: σχολικά και άλλα βιβλία, φακέλους και κουτιά, αρχεία και καινούρια αντικείμενα ή εργαλεία, αναμνηστικά και φωτογραφίες των διακοπών, φθινοπωρινά διακοσμητικά.

Expedit
Expedit by fletcherjcm, on Flickr

Σ' αυτή την ανάρτηση διάλεξα ένα από τα πιο γνωστά και πλέον κλασικά κομμάτια του IKEA, τις βιβλιοθήκες EXPEDIT, που συναντάμε σε πολλά σπίτια, αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Κι αυτό γιατί οι δυνατότητες μεταμόρφωσής τους είναι άπειρες, το ίδιο και η προσαρμοστικότητά τους.

Office & Dining Room
Office & Dining Room by iriksh, on Flickr 


Τα έπιπλα αυτά με τους ομοιόμορφους κύβους δεν περιορίζονται στο να συνοδεύουν το γραφείο ή μια γωνιά ανάγνωσης. Μπορούν να αντικαταστήσουν τον μπουφέ, την κονσόλα της τηλεόρασης, ακόμη και την ντουλάπα μας. 


Eliot's Room

Μπορούν να λειτουργήσουν και ως ένα έξυπνο διαχωριστικό χώρου, αφού αποθηκεύουν αντικείμενα και από τις δύο πλευρές τους, δημιουργώντας έτσι δύο "ξεχωριστές" βιβλιοθήκες.


Untitled
Untitled by Lucia Sanchez (chispita_666), on Flickre

Το παιδικό δωμάτιο είναι ένα δωμάτιο με μεγάλες αποθηκευτικές απαιτήσεις, για να χωρέσει όλα αυτά τα ρούχα, τα παιχνίδια και τα βιβλία. 

Luella's new bookcase
Luella's new bookcase by Sharon (woneryort), on Flickr


Πρέπει να είναι έτσι οργανωμένο, ώστε να μπορούν τα παιδιά να βρίσκουν και να χρησιμοποιούν εύκολα τα πράγματά τους, αλλά να μπορούν και να τα τακτοποιούν. 

the green room
the green room by thenestor, on Flickr

Σ' αυτό μπορούν να βοηθήσουν διάφορα κουτιά αποθήκευσης (υφασμάτινα, μπαμπού, πλαστικά), που εφαρμόζουν ακριβώς σε κάθε τετράγωνο και κρύβουν τα μικροπράγματα, που δεν είναι εύκολο να τακτοποιηθούν. 

Ikea expedit desk in home office with zebra rug and panton chair
Ikea expedit desk in home office with zebra rug and panton chair by Maegan Tintari (...love Maegan), on Flickr 


Και το γραφείο χρειάζεται αρκετούς χώρους αποθήκευσης. Αντί για κουτιά μπορούμε να εφαρμόσουμε πορτάκια και να αποκτήσει οι βιβλιοθήκη και χρηστικά ντουλαπάκια.
New office setup
New office set up by Justin Snow, on Flickr

Και για τους συλλέκτες υπάρχει άπλετος χώρος για τις ιδιωτικές τους συλλογές, ενώ αυτοί που συλλέγουν δίσκους θα χαρούν όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι δίσκοι τους εφαρμόζουν ακριβώς στα ράφια τους!


Καλή συνέχεια !!!ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ