παλιές ραπτομηχανές σε... άλλο ρόλο [old sewing machine repurposed]
Wheeler & Wilson's new high-arm family sewing machine, just produced. Is superior to all others in ease, rapidity and precision of action. Uniformity of tension, simplicity and durability. Elegance of design. (front)
Photo by Boston Public Library, on Flickr


Πριν από 10 περίπου χρόνια δύο πολύ καλοί μου φίλοι είχαν την ιδέα να μετατρέψουν τη βάση μιας παλιάς ραπτομηχανής σε έπιπλο τηλεόρασης. Η ιδέα από την αρχή μου φάνηκε τέλεια, αν και δεν την είχα ξαναδεί. 
Από τότε οι τηλεοράσεις μπορεί να άλλαξαν, αλλά το έπιπλο της ραπτομηχανής εξακολουθεί να παραμένει εκεί, αυξάνοντας την ιστορία του και την αξία του. 


Και η αλήθεια είναι ότι τότε δεν είχα καν φανταστεί αυτό θα γινόταν "τάση" και ότι σήμερα οι παλιές ραπτομηχανές είναι περιζήτητα vintage αντικείμενα.


Άλλωστε, μπορούν να μετατραπούν σε οτιδήποτε και να ενταχθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμη και στον κήπο.

Μπορούμε να τη βρούμε σε μια τραπεζαρία, στο χολ, εκτελώντας χρέη γραφείου ή βοηθητικού τραπεζιού, στην κουζίνα, ως βοηθητική νησίδα, στο υπνοδωμάτιο σε ρόλο μπουντουάρ και στο μπαλκόνι ή στον κήπο, ως πάγκο εργασιών. 
Και βέβαια τα μεταλλικά του μέρη μπορούν να δώσουν δημιουργική έμπνευση για όσους ασχολούνται πιο σοβαρά με την τέχνη των σιδεράδων και να δημιουργήσουν ιδιαίτερα αντικείμενα...

Recycled Singer Sewing Machine
Recycled Singer Sewing Machine by zeevveez, on Flickr... όπως αυτές οι σιδερένιες αυλόπορτες.Καλή συνέχεια ☺ !!!ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ