και οι ιδέες για τον κήπο και το μπαλκόνι συνεχίζονται...[ideas forgardens and balconies]

Οι ιδέες αυτή τη φορά έρχονται από τις δύο ταβέρνες, που λειτουργούν στην κεντρική πλατεία του γραφικού χωριού του Αγ. Γερμανού στις Πρέσπες, "Το Πρέσπειον" και το "Το Τζάκι".


Τα μικρά ξύλινα βαρέλια ταιριάζουν αρμονικά με τον πέτρινο περίγυρο. Ο Άγιος Γερμανός άλλωστε έχει διατηρήσει την παραδοσιακή του εικόνα με την πέτρα να κυριαρχεί παντού: στην αρχιτεκτονική των σπιτιών, στις αυλές, στην πλατεία, στα καλντερίμια.
Τα λουλούδια (πετούνια, πανσέδες, άλυσσο, γεράνια) δημιουργούν μια χαρούμενη αντίθεση με γκριζωπή πέτρα και το καφέ του ξύλου.
Αλλά και μικρά δενδράκια (πυξάρια, ελιές κ.τ.λ.) είναι κι αυτά πανέμορφα και "δένουν" με τον περιβάλλοντα χώρο.
Για τους πιο δημιουργικούς, η μεταμόρφωση των παλιών σκαμμένων κορμών σε ξεχωριστά δοχεία λουλουδιών αποτελεί πραγματική πρόκληση.
Αλλά αν τα καταφέρεις, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, είναι σχεδόν ανέξοδο και μόνο του αποτελεί μια μεγάλη πολύχρωμη και ευωδιαστή γωνιά.
Τέλος, τα τσίγκινα δοχεία από λάδι ή τυρί μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολύχρωμες γλάστρες και να φιλοξενήσουν κάθε λογής φυτά και λουλούδια.Η εσωτερική σκουριά του δοχείου προσφέρει τον πολύτιμο σίδηρο στα φυτά και τα βοηθά να αναπτυχθούν καλύτερα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μπογιά για μεταλλικές επιφάνειες και ρολό ή πινέλο.


Καλή βδομάδα J !!!
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ