ιδέες διακόσμησης σε λευκό & λίγο μαύρο [decoration ideas in white &sometimes black]me & you together, hopefully forever... by Adrian Dreßler, on Flickr


...ή αλλιώς, το λευκό, το μαύρο και το χάος

Ανά καιρούς με πιάνει μια εμμονική μονοχρωμία και ψάχνω διαρκώς φωτογραφίες, αντικείμενα και διακόσμηση με κυρίαρχο ένα χρώμα, μέχρι να αποφασίσω αν μου κάνει ή όχι.


509502 by bccnyc, on FlickrΑυτές τις μέρες ακολουθώ μανιωδώς το λευκό και το άσπρο, μάλλον υποσυνείδητα. Το λευκό συμβολίζει την καθαρότητα και την αγνότητα, "φωτίζει" την οργάνωση και την επάρκεια ενός χώρου, δημιουργώντας μια "ουδέτερη" ισορροπία ανάμεσα στα υπόλοιπα χρώματα.


main-1 by bccnyc, on Flickr

Κι εγώ "παλεύω" να τακτοποιήσω ένα σπίτι που μοιάζει σαν τη λερναία ύδρα: ένα σημείο ταιριάζεις, άλλα δέκα εμφανίζονται. Οργάνωση, καθαρότητα και επάρκεια στο ναδίρ, ενώ η αλλαγή της σεζόν (βλ. καλοκαιρινά vs χειμωνιάτικα), δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.


DIY Copper Light by emily katherine may, on Flickr
Έτσι, το νυχτερινό, λευκό "οφθαλμόλουτρο" με φυγαδεύει τις ώρες της χαλάρωσης από το περιβάλλον "χάος", μεταθέτοντας το πρόβλημα για μια καινούρια μέρα - ίσως την αυριανή.

black&white bedroom+stripes+green by...love Maegan, on Flickr
Άλλωστε, εκτός από το σκανδιναβικό και το shabby chic στυλ, που χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία του λευκού στους χώρους και είναι πολύ αγαπημένα, έρχεται και μια νέα τάση για το 2014, που συνδυάζει, σε ισόποσες αναλογίες, λευκό και μαύρο.

Untitled by LBG Photography, on Flickr

Κι έτσι τα έχεις όλα. Και σοφιστικέ διάθεση και λευκό να τονίζει την ευρυθμία του σπιτιού και μαύρο να δίνει μια αυστηρή νότα μυστήριου. Κι αν το θέλεις, προσθέτεις κι ένα έντονο χρώμα σε αξεσουάρ ή αντικείμενο, για να ισορροπήσεις την ασπρόμαυρη μονοτονία.

A Summer White Villa by Burrs & Berries, on Flickr
Κι έτσι περνούν οι εικόνες, η μια καλύτερη από την άλλη, και λίγο πριν το τέλος της αναζήτησης ανακαλύπτεις το λευκό δωμάτιο του John Lennon στο Liverpool και θέλεις κι εσύ ένα τέτοιο...

Αλλά πού να χωρέσει το απόλυτο λευκό σε εβδομήντα,

εξ αδιαιρέτου και δανεικά, τετραγωνικά <<καρdιά μου>>;?


John Lennon's "White Room" by Raunald Saunder (ronsaundrs47), on Flickr


Καλημέρα ☺ !!!
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ