Εύκολος τρόπος για να φτιάξω λαμπάδα βάπτισηςΑποφάσισα να φτιάξω μόνη μου λαμπάδα βάπτισης για πρώτη φορά !

Μετά από ένα σύντομο ψάξιμο στο google και στα διάφορα on line μαγαζιά με είδη βάπτισης, κατέληξα σ' αυτά τα υλικά: μία λαμπάδα 4Χ90εκ στρόγγυλη με λεία επιφάνεια (απλή, φτηνή και ό,τι πρέπει για τη δουλειά που τη θέλω), ένα σου (για να στερεώσω ευκολότερα τα υλικά μου πάνω στη λαμπάδα και να δώσω όγκο), τούλι με το μέτρο (4μ. ίδιου χρώματος), δύο λαμπαδόπανα (ένα με οργάντζα σε χρώμα και ένα με οργαντίνα, λευκό, με μεσινέζα στην ίδια απόχρωση με το άλλο), τρία είδα κορδέλας (ένα φαρδύ ανοιχτόχρωμο, ένα στενό σκουρόχρωμο και ένα κορδόνι σε χρώμα εκρού) και, τέλος, το διακοσμητικό που θα στόλιζε τη λαμπάδα (έναν ξύλινο μικρό πρίγκιπα 25Χ15εκ).


Αρχικά, δοκίμασα διάφορους τρόπους για να στερεώσω το τούλι πάνω στο σου: το πέρασα από τα κενά χωρίς να το κόψω, το έδεσα με χοντρούς κόμπους κ.τ.λ. Τελικά, αποφάσισα να κάνω το πιο διακριτικό: να κόψω σε κομμάτια το τούλι και να τα τυλίγω πάνω στο σου μια-δυο φορές. Μου φάνηκε καλύτερο απ' όλα τα άλλα.
Το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης φάσης ήταν άκρως απογοητευτικό. Το σου ντυμένο με τα τούλια έμοιαζε με τραπεζάκι! Και όταν το πέρασα στη λαμπάδα και έβαλα από πάνω τα λαμπαδόπανα ήταν ακόμη χειρότερο: τραπεζάκι με τραπεζομάντηλο !!!Είχα και τον σύζυγο να λέει ότι δεν μοιάζει με λαμπάδα και δεν είχε άδικο ! Έτσι, ξεκίνησα να βάζω τις κορδέλες μήπως και το σώσω. Μια κορδέλα με έντονο μπλε χρώμα και μεσαίο πάχος, στερεωμένη ψηλά και τυλιγμένη μέχρι το σου, βελτίωσε κάπως της εικόνα. Έδεσα και τις υπόλοιπες γύρω από το κερί: μια φαρδιά ανοιχτόχρωμη, μια πιο λεπτή σκουρόχρωμη και επτά λεπτές, σαν κορδόνι, εκρού.Η εικόνα είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά ακόμη ελλιπής. Έτσι, πήρα ένα μακρύ κομμάτι τούλι, το έδεσα στο κερί πάνω από το σου και έκανα έναν μεγάλο φιόγκο.Τώρα μοιάζει σίγουρα με λαμπάδα. Συμφωνεί και ο σύζυγος.Τέλος, τα διακοσμητικά κολλάνε εύκολα πάνω στο τούλι και τις κορδέλες είτε με σιλικόνη είτε με κόλλα γενικής χρήσης. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεκολλήσουν, παρά μόνο αν τα τραβήξω απότομα με δύναμη. Και το τελικό αποτέλεσμα:Λίγο με τα αστεράκια αυτοσχεδίασα, γιατί δεν βρήκα αυτό που έψαχνα. Έτσι, αγόρασα μικρά αστεράκια κομφετί, έφτιαξα με την άκρη των κορδονιών μικρά στεφανάκια και κόλλησα πάνω τους τα αστεράκια και από τις δυο πλευρές.

Και τέλος καλό και όλα καλά !!!
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ