Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

πενία ...ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΙΣ κατεργάζεται



Ότι ο πλανήτης ούτε αντέχει, ούτε χωρά πλέον τα σκουπίδια μας και η ανακύκλωση από τις πιο αναγκαίες  υποχρεώσεις προς τους εαυτούς και το  περιβάλλον μας,  φαίνεται έστω και με αργούς ρυθμούς,να το αντιλαμβανόμαστε.
Ταυτόχρονα οι εποχές οικονομικής "κρίσης" που διάγουμε όλο και λιγότερο επιτρέπουν  την πολυτέλεια να ...πετάμε οτιδήποτε μπορεί να να ξαναχρησιμοποιηθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα κι όταν αυτό αφορά την συσκευασία καθημερινής χρήσης προϊόντων που το κόστος της έχουμε πληρώσει και με το παραπάνω  στην τιμή αγοράς τους. 


Αν σ΄αυτά προσθέσετε και λίγη ...φαντασία, δεν θα αργήσετε να φτάσετε σ΄εκείνο το σημείο που πραγματικά  τίποτα δεν θα σας είναι άχρηστο, που όλα εκείνα τα  αντικείμενα μέσα στο σπίτι που είναι για "πέταμα",  που πάλιωσαν ή που βαρεθήκατε  θα αποκτήσουν μια νέα χρήση. 

* Το "κάναμε το .... μας παξιμάδι" σε  ...πλήρη εφαρμογή  :)

Tο εσωτερικό χαρτόνι όταν τελειώσει το χαρτί υγείας δεν είναι παρά μια χρησιμότατη επιφάνεια που αν εκμεταλλευτείτε το σχήμα της θα δημουργήσετε το τέλειο σημείο για να ξέρετε πάντα που βρίσκονται τα λαστιχάκια για τα μαλλιά σας, τα βραχιόλια σας ή τα απλά λάστιχα στο χώρο του γραφείου ή της κουζίνας.
Και φυσικά μπορείτε να το ζωγραφίσετε σαν οποιοδήποτε χαρτόνι ή να το βάψετε με μπογιά σε σπρέϋ για ακόμα πιο ...καλλιτεχνικές κατασκευές πραγματικά από το ...τίποτα

* Εξίσου εύκολα και τα άδεια κουτιά από τα επιτραπέζια χαρτομάντηλα μπορούν να γίνουν από εντελώς άχρηστα ..χρησιμότατα. Πριν τα τοποθετήσετε στον κάδο ανακύκλωσης για τα χαρτιά, σκεφτείτε ότι  μπορούν να μετατραπούν σε μια πολύ εύχρηστη θήκη για τις πλαστικές σακούλες ή τα πεταμένα δεξιά κι αριστερά ξεσκονόπανα και φυσικά και αυτές μπορείτε να τις "ντύσετε" με αυτοκόλλητο πλαστικό  ή και ύφασμα και να τις κολλήστε με κολλητική ταινία διπλής όψης στο εσωτερικό μέρος από το πορτάκι ενός ντουλαπιού.

*  ...Σιγά τα αυγά μπορεί να πείτε, όμως το reuse να είστε σίγουροι ότι θα πάρει την "εκδίκησή" του όλες εκείνες τις φορές που ...ψάχνετε και ...ψάχνετε που μπορεί να χώθηκε εκείνο το δαχτυλίδι, τα σκουλαρίκια σας, οι συνδετήρες κι ένα σωρό άλλα μικρά αντικείμενα που έχουν την συνήθεια πολύ εύκολα να ...εξαφανίζονται. Βάψτε με μπογιά σε σπρέϋ τις χαρτονένιες αυγοθήκες και τακτοποιήστε τα μικροαντικείμενα  ...πρωτότυπα και εντελώς ...ανέξοδα.




Iδανικές επίσης οι θήκες από τα αυγά για να φυτέψετε σπόρους και να μεγαλώσετε τα λιλιπούτεια φυτά σας μέχρι να τα μεταφυτέψετε. Αν το κάνετε με θήκες χάρτινες και όχι πλαστικές, ντύστε το εσωτερικό του κάθε χωρίσματος με αλουμινόχαρτο για να μην καταστραφούν από το νερό. 

* Οι καμμένες ηλεκτρικές λάμπες δεν ανακυκλώνονται μόνο στα ειδικά σημεία συγκέντρωσης τέτοιων προς ανακύκλωση υλικών,  αλλά και ...πάνω σε οποιοδήποτε σημείο σας χρειάζεται μια ...ιδιαίτερη διακοσμητική και ...λαμπερή παρέμβαση. 

Μ΄ένα αιχμηρό αντικείμενο και προσοχή ώστε να μην σπάσετε το γυαλί, ξεκολλήστε το πάνω μεταλλικό μέρος της λάμπας, μ΄ένα πολύ λεπτό τρυπάνι ή οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο ανοίξτε στο κέντρο του μια τρύπα που να χωρά να περάσει το φυτίλι. Γεμίστε την λάμπα με φωτιστικό παραφινέλαιο, τοποθετήστε ξανά το μεταλλικό της μέρος μαζί με το φυτίλι στην θέση του και με κόλλα και θερμοκολλητικό πιστόλι σταθεροποιήστε την πάνω σε μια οποιαδήποτε ξύλινη ή μεταλλική βάση.

* Τα κάθε  τύπου μεταλλικά κουτιά από κονσέρβες θα πρέπει να καταλήγουν στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης, μόνο αφού  είστε σίγουροι ότι σε τίποτα πλέον δεν σας είναι χρήσιμα
Τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είναι ιδανικά για να μετατραπούν σε ...γλάστρες αφού πριν τα καθαρίσετε εντελώς από τις ετικέτες και τα βάψετε σε έντονα χρώματα.  
Μια σειρά τέτοια γλαστράκια φυτεμένα με μυρωδικά στο παράθυρο ή και σε κάποιο σημείο στο εσωτερικό της κουζίνας  θα δώσουν πραγματικά μια ιδιαίτερη ...φυσική και ευωδιαστή νότα. 
Τα πιο μικρά κονσερβοκούτια είτε στη φυσική τους μορφή, είτε βαμμένα σε έντονα χρώματα  ή και ζωγραφισμένα, θα γίνουν οι τέλειες μολυβοθήκες, επιτραπέζιες θήκες για χαρτοπετσέτες, κουτιά για τα καλλυντικά σας, ανθοδοχεία και ότι άλλο η δική σας ...δημιουργικότητα φανταστεί. 

 * Τα νάϋλον σκουφάκια μπάνιου που σας παρέχουν τα ξενοδοχεία  και ποτέ δεν τα χρησιμοποιείτε, όπως κι εκείνα που βρίσκονται μέσα στις συσκευασίες βαφής μαλλιών,  είναι εξαιρετικά πρακτικά  για τα παπούτσια αλλά και τις τσάντες σας,  όχι μόνο μέσα στη βαλίτσα κατά τις μετακινήσεις σας αλλά ακόμα και μέσα στην ντουλάπα.

Πολύ πρακτικές επίσης παπουτσοθήκες για τις ντουλάπες σας, θα φτιάξετε με κουτιά από μπουκάλια ή με οποιοδήποτε χάρτινο κουτί που θα χωρίσετε σε "θήκες" με χοντρό χαρτόνι  και αφού ντύσετε το εξωτερικό του μέρος με αυτοκόλλητο πλαστικό ή και ύφασμα
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με διαφορετικού μεγέθους κουτιά φτιάξτε εξίσου εύχρηστες θήκες για μαντήλια, κασκόλ, ζώνες κλπ. που θα βάλουν απλά, εύκολα και με μηδέν κόστος τάξη στις ντουλάπες σας.
* Παλιές κορνίζες που έχετε βαρεθεί, δεν έχετε χώρο για να τις τοποθετήσετε ή δεν ταιριάζουν πια με το στυλ διακόσμησης του σπιτιού, αν βάψετε τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό τους μέρος με χρώματα που σας αρέσουν θα γίνουν πολύ όμορφοι επιτραπέζιοι "δίσκοι" που πάνω τους θα συγκεντρώσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα, εκτός κι αν προσθέσετε και δύο χερουλάκια και τους μετατρέψετε σε ιδιαίτερα πρωτότυπους δίσκους σερβιρίσματος

Εξίσου εντυπωσιακό θα γίνει το ...σερβίρισμά σας αν ο δίσκος που θα χρησιμοποιήσετε είναι φτιαγμένος από ένα παλιό ξύλινο ...παραθυράκι.  Βάψτε το πλαίσιο σε ότι χρώμα σας αρέσει και καρφώστε στο πίσω μέρος της επιφάνειας με το τζάμι, με πολύ μικρά καρφάκια  ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ντυμένο με   ύφασμα ή αυτοκόλλητη ταπετσαρίας ώστε το σχέδιο να φαίνεται κάτω από το τζάμι στην μπροστινή όψη του δίσκου.

* Πριν ...στείλετε στον αντίστοιχο κάδο ανακύκλωσης ραγισμένα  ποτήρια και παλιά ή φθαρμένα μαχαιροπήρουνα, βεβαιωθείτε ότι δεν σας χρειάζονται μερικές παραπάνω κρεμάστρες  στην κουζίνα ή κάποια κηροπήγια στο καθιστικό. 
Λυγίστε τα πηρούνια ή τα κουτάλια και  βιδώστε τα στον τοίχο για να κρεμάτε πετσέτες, κουτάλες κλπ. και για περισσότερο ...χρώμα βάψτε τα πριν με μπογιά σε σπρεϋ σε ίδιες ή και διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις. 
Γεμίστε τα ποτήρια μέχρι τη μέση με χοντρό αλάτι που μέσα του θα ...βυθίσετε  ένα κεράκι κι αν χρειάζεται να ...κρύψετε ραγίσματα ή σπασίματα του ποτηριού  κάντε το "ζωγραφίζοντας" πάνω στην επιφάνειά του  μ΄ένα πολύ λεπτό πινέλο και τη βοήθεια σελοτέιπ σαν προστατευτική ταινία,  ρίγες ή οποιαδήποτε άλλα σχέδια, υπολογίζοντας έτσι ώστε κάθε ...ατέλεια του γυαλιού να καλυφθεί με χρώμα. 

* Οι τηλεφωνικοί κατάλογοι που ακόμα εξακολουθούν να μοιράζονται, όμως  σχεδόν κανένας πια δεν ανατρέχει  σ΄αυτούς όταν μπορεί με μερικά "κλικ" να βρει αυτό που χρειάζεται  μπορούν θαυμάσια, αντί να πεταχτούν στον κάδο ανακύκλωσης για χαρτί, να μετατραπούν σε  μια πολύ ιδιαίτερη και ...σοφιστικέ  μολυβοθήκη τόσο για το δικό σας γραφείο όσο και για εκείνα των παιδιών.
Δείτε εδώ πως ακριβώς θα την φτιάξετε. 
 ____________________________


Eίτε βρείτε τέτοιου τύπου νέες χρήσεις για  παλιά ή "άχρηστα" αντικείμενα και συσκευασίες ενδιαφέρουσες,  είτε αναζητάτε κάτι ακόμα πιο πρωτοποριακό όπως τα  εκπληκτικού design αλατοπίπερα που μπορείτε να φτιάξετε με δύο κουτάκια από ...φιλμ, μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό:
Oτιδήποτε μπορεί να ανακυκλωθεί, ακόμα κι αν δεν έχετε τον χρόνο, την διάθεση ή την ικανότητα να το μετατρέψετε σε κάτι εντελώς διαφορετικό απ΄αυτό για τo οποίο αρχικά  δημιουργήθηκε, θα πρέπει να καταλήγει στους αντίστοιχους ανάλογα με το υλικό του κάδους ανακύκλωσης και όχι γενικά στα ...σκουπίδια που είναι πλέον θέμα χρόνου να πνίξουν τον πλανήτη και τις ζωές μας, αν δεν συνειδητοποιήσουμε έγκαιρα το μέγεθος του προβλήματος διαχείρισης των κάθε είδους απορριμάτων και αποβλήτων της ανθρώπινης δραστηριότητας.






Ι Δ Ε Ε Σ & φωτογραφίες: (με κλικ μεγενθύνονται)



ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ