Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: μόνο με χαρτί



Από τα πιο φθηνά υλικά, η ποικιλία σε σχέδια και χρώματα πραγματικά ατέλειωτη και διαθέτοντας λίγο χρόνο και περισσότερη φαντασία, με τη βοήθεια απλού χαρτιού ή χάρτινων αντικειμένων μπορείτε πραγματικά εύκολα και πολύ οικονομικά να  διακοσμήσετε κάθε χώρο του σπιτιού με τρόπο αληθινά ιδιαίτερο.


Aναζητείστε για τις δημιουργίες σας χαρτιά σε ιδιαίτερο ύφος ανάλογα με το τι ταιριάζει στον χώρο σας, όπως σε στυλ ethnic  Εκτός από τα καταστήματα με είδη αμπαλάζ, βιβλιοχαρτοπωλεία και  εκείνα με είδη για κατασκευές,  σε on line αγορές θα ανακαλύψετε διακοσμητικά  χαρτιά σε εξαιρετικά και πραγματικά ιδιαίτερα  σχέδια και αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε λίγο χρόνο ψάχνοντας και ...γκουγκλάροντας για decorative papers.  




* Έργα ...τέχνης

Θα χρειαστείτε μόνο μερικά κομμάτια φελιζόλ μικρού πάχους, κόλλα και διακοσμητικό χαρτί ή χαρτί περιτυλίγματος που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη κατασκευών ή αμπαλάζ.


Επιλέξτε χαρτί σε διαφορετικά σχέδια, ταιριαστά σε αποχρώσεις τόσο μεταξύ τους όσο με τον χώρο που θα τοποθετήσετε τα κάδρα σας και χωρίς συνδυάστε διαφορετικά μοτίβα χαρτιού ακόμα και πάνω στον ίδιο "πίνακα". για ακόμα πιο ...καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. 
Κόψτε το κάθε κομμάτι χαρτί χρησιμοποιώντας τις διαστάσεις του αντίστοιχου φελιζόλ σαν πατρόν, έτσι ώστε να καλύπτεται εντελώς η μπροστινή του επιφάνεια κι ένα μικρό μέρος από την πίσω όψη, τόσο όσο χρειάζεται για να μπορέσετε με άνεση να κολλήσετε το χαρτί πάνω στο φελιζόλ.
Για να κολληθεί σωστά, απλώστε κόλλα πάνω στο φελιζόλ, τοποθετήστε το χαρτί τεντωμένο και ισιώστε-πατήστε την μπροστινή επιφάνεια του χαρτιού και με τα χέρια σας, έτσι ώστε σε κάθε σημείο να κολλήσει καλά και να στρώνει ομοιόμορφα.  Καρφώστε στον τοίχο μικρά καρφάκια και απλά πιέστε το φελιζόλ πάνω στο καρφί μέχρι να το τρυπήσει, είναι αρκετό για να το κρατήσει στη θέση του. 


Τα μοτίβα του χαρτιού και τα χρώματα, μπορούν να διαφοροποιήσουν το ύφος αυτών των κάδρων, ανάλογα με τα γούστα σας και το τι ταιριάζει στη συνολική διακόσμηση του χώρου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρούμενα σχέδια και χρώματα, περισσότερο σκούρα ή ασπρόμαυρα ανάλογα με το πόσο κλασσικά ή μοντέρνα θέλετε τα κάδρα σας, φύλλα από εφημερίδες ή περιοδικά για ένα πιο cult ύφος ή και να συνδυάσετε τα είδη του χαρτιού πάνω στον ίδιο πίνακα, να προσθέστε κομμάτια υφάσματος, φωτογραφίες, κομμένα γράμματα από περιοδικά και εφημερίδες για να φτιάξετε "τίτλους" και λεζάντες για τους "πίνακες" σας κλπ. κλπ. 
Είναι μια εξαιρετικά εύκολη στη δημιουργία της και ιδιαίτερα εντυπωσιακή στο αποτέλεσμά της ιδέα κι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της, ότι δεν σας υποχρεώνει να ζήσετε για ...πάντα βλέποντας στους τοίχους σας τα ίδια κάδρα, όποτε θελήσετε μια ανανέωση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς καν να βγάλετε το προηγούμενο χαρτί απλά  κολλήστε το ...επόμενο

Κι αν προτιμάτε τους πίνακες με  κορνίζα, τότε ανανεώστε όσους τέτοιους έχετε βαρεθεί με τρόπο επίσης εύκολο, εδώ δεν θα χρειαστείτε καν φελιζόλ παρά μόνο τις κορνίζες και χαρτί
Χρησιμοποιείστε χαρτόνι ή  χαρτί όποιου είδους και σχεδίου θέλετε για να ντύσετε τον γενικό φόντο του κάδρου και κολλήστε πάνω του επίσης χάρτινα στοιχεία που μπορεί να είναι από ακαθόριστα σχέδια που θα κόψετε επίσης από οποιοδήποτε χαρτί ή χαρτόνι σας αρέσει, γεωμετρικά σχήματα, σχέδια από λουλούδια ή οτιδήποτε άλλο κομμένα από χαρτί μονόχρωμο ή με πολλά χρώματα, χαρτί από εφημερίδες, κολλάζ κλπ. μέχρι  ό,τι άλλο σκαρφιστεί η φαντασία σας.
Κι αν ούτε η φαντασία σας ούτε οι ικανότητές στην χαρτοκοπτική σας βοηθούν, απλά γεμίστε τις κορνίζες με έτοιμα ...χαρτιά, οι επιλογές σας αμέτρητες. Χάρτες, poster, εικόνες και φωτογραφίες που πλέον δεν υπάρχει λόγος να αναζητήσετε στα ειδικά καταστήματα, μπορείτε να τυπώσετε από το internet ό,τι τραβάει η ψυχή σας κι αν χρειάζεστε κάποια σε μεγαλύτερες διαστάσεις απ΄αυτές του χαρτιού που χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής σας, σ΄ένα κατάστημα που κάνει φωτοτυπίες θα σας τυπώσουν το οτιδήποτε στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Οι "πίνακες" που μπορείτε να δημιουργήσετε χρησιμοποιώντας εντελώς ερασιτεχνικά τις δυνατότητες του υπολογιστή, που πλέον υπάρχει σε όλα τα σπίτια, είναι πραγματικά ατέλειωτες και το αισθητικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια.
Με τη βοήθεια ενός απλού προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, μπορείτε να μετατρέψετε τις εικόνες που θέλετε σε ασπρόμαυρες ή sepia, να μεταμορφώσετε φωτογραφίες προσώπων σε cult ασπρόμαυρες φιγούρες κλπ. και γενικά να δώσετε σε οποιαδήποτε εικόνα καλλιτεχνικό ύφος, γεμίζοντας τους τοίχους σας, εύκολα και οικονομικά, με αληθινά όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο, ειδικά αν συνδυάσετε και συγκεντρώσετε πολλούς τέτοιου είδους "πίνακες" μικρού μεγέθους μαζί, ταιριάζοντας ανάλογα με το ύφος τους και όσα μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα βρίσκονται  στο ίδιο σημείο .


* Μια αλλιώτικη χάρτινη ...κουρτίνα

Για να διακοσμήσετε ένα μικρό παράθυρο αλλά και οποιοδήποτε άλλη εσοχή σ΄έναν τοίχο, που νοιώθετε πως κάτι της ...λείπει, αλλά δεν θέλετε αυτό το ...κάτι να είναι ένα κλασσικής μορφής κάδρο ή ράφι.
Στερεώστε κατά μήκος του σημείου που θέλετε να βρίσκετε η κατασκευή μια απλή μεταλλική ράβδο σαν εκείνες που χρησιμοποιούμε για κουρτινόξυλα. Χρησιμοποιείστε ίδιου μήκους κομμάτια υφασμάτινης κορδέλας που σε ολόκληρο το μήκος τους θα καρφιτσώσετε με συρραπτικό  ίδιου μεγέθους κομμάτια από χαρτόνι, μικρές χάρτινες κάρτες ή όποιο  άλλο είδος χαρτιού σας αρέσει, εναλλάξ με επίσης σε ίδιο μέγεθος κομμένες φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων ή περιοδικών κλπ.  και δημιουργείστε τόσες τέτοιες σειρές, όσες χρειάζεται για να καλυφθεί το μήκος της ράβδου και ανάλογα με το πόσο "πυκνή" ή όχι θέλετε την κουρτίνα σας.  Κρεμάστε κάθε κομμάτι κορδέλας από την ράβδο με ένα από τα ειδικά clip με κρίκο που θα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και εκείνα με αξεσουάρ για κουρίνες. Ανάλογα με τα χρώματα τόσο της ράβδου και της κορδέλας, όσο και είδος του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε μπορείτε να αλλάξετε το ύφος της συγκεκριμένης κατασκευής, ανάλογα με το τι ταιριάζει στον χώρο που θα την τοποθετήσετε, να δημιουργήσετε μια τέτοια εποχιακή χριστουγεννιάτικη, πασχαλινή ή καλοκαιρινή κουρτίνα, χρησιμοποιώντας ανάλογες κάρτες, φωτογραφίες και χρώματα ή μια κατασκευή για το παιδικό δωμάτιο με πολύχρωμα χαρτόνια ή χαρτονένια σχήματα και παιδικές φωτογραφίες κλπ.

* Χάρτινες ...γιρλάντες

Οι γιρλάντες δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικες και με κάποιες που θα φτιάξετε από απλό χαρτόνι ή χαρτί, μπορείτε να διακοσμήσετε κάποια σημεία του σπιτιού όλες τις εποχές.








Ο πιο απλός τρόπος για να τις κατασκευάσετε είναι να σχεδιάσετε πάνω σε χαρτόνι ένα οποιοδήποτε σχήμα, να το κόψετε προσεκτικά με ψαλίδι ή κοπίδι και με βάση αυτό το πρώτο αρχικό "πατρόν" να φτιάξετε όσα ίδια σας χρειάζονται σχεδιάζοντας το περίγραμμα του πάνω σε διαφορετικά χαρτόνια ή κάθε είδους χαρτί. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα σχήματα στη σειρά από την ανάποδη όψη τους και με τρόπο που να ακουμπούν οι άκρες τους και κολλήστε κατά μήκος, με μια ισχυρή κόλλα, λεπτή κορδέλα ή σπάγγο ή γαζώστε.

Και φυσικά εκτός από τα εντελώς απλά χάρτινα σχήματα, μπορείτε να φτιάξετε γιρλάντες από περισσότερο περίτεχνα λουλούδια, αστέρια ή όποιο άλλο σχέδιο θέλετε, για να διακοσμήσετε συγκεκριμένα αντικείμενα όπως καθρέφτες, το παιδικό δωμάτιo, μια γιρλάντα με σχέδια από φρούτα για την κουζίνα σας κλπ.


Πατρόν, για κάθε είδους σχήμα, και σχέδιο για να κατασκευάσετε τέτοιου είδους γιρλάντες και συγκεκριμένες οδηγίες θα βρείτε πάρα πολλά στο internet σε sites που ασχολούνται με χάρτινες κατασκευές και δεν είναι καθόλου δύσκολο να τις ακολουθήσετε, η όλη διαδικασία για το φτιάξιμο μιας γιρλάντας είναι μια απλή επανάληψη, αρκεί να μάθετε πως φτιάχνετε το πρώτο λουλούδι, αστέρι, πεταλούδα ή όποιο άλλο σχέδιο κι έχετε μάθει να φτιάχνετε ολόκληρη την γιρλάντα.

Ντύστε τα με ...χαρτί
Mε  αδιαβροχοποιημένο χαρτί ή και με αυτοκόλλητο που σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων θα τα βρείτε σε καταστήματα με είδη αμπαλάζ, υλικών για κατασκευές ή με είδη σπιτιού, μπορείτε να αλλάξετε εντελώς μορφή σε χρηστικά αντικείμενα  ή να δημιουργήσετε τέτοια αντικείμενα από ...σκουπίδια.

Για παράδειγμα αν ντύσετε με τέτοιο χαρτί μεταλλικά κουτιά από κονσέρβες, ή κάθε είδους συσκευασία, θα φτιάξετε πολύ κομψές και ιδιαίτερες μολυβοθήκες ή καλαίσθητα μικρά και μεγαλύτερα κουτιά αποθήκευσης για κάθε είδους μικροαντικείμενα.
Με τον ίδιο επίσης τρόπο, ντύνοντάς τους με αδιαβροχοποιημένο χαρτί,  θα κάνετε ξανά χρήσιμους φθαρμένους μεταλλικούς ή ξύλινους δίσκους σερβιρίσματος αλλάζοντας εντελώς την όψη τους,  κλπ κλπ.

* Χάρτινες ...λάμψεις 
Δεν θα χρειαστείτε παρά λιγοστά χάρτινα και πολύχρωμα "στολίδια" για να μετατρέψετε τα απλά χάρτινα φωτιστικά, σε πραγματικά ...κομψοτεχνήματα.
Κόψτε ανοιξιάτικα ή καλοκαιρινά σχέδια όπως πεταλούδες, λουλούδια ή ό,τι άλλο σας αρέσει από χρωματιστό; χαρτόνι και κολλήστε τα πάνω στην επιφάνεια του φωτιστικού.
Οι χάρτινες αυτές μπάλες, αν και πλέον κυκλοφορούν και σε άλλα σχήματα, είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές στο είδος τους, θα τις βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά αν έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε στο ίδιο σημείο παραπάνω από μία, κρεμασμένες σε διαφορετικό η κάθε μία ύψος.
Με μερικές απλές χάρτινες σακουλίτσες και κεράκια reso δημιουργείστε  πραγματικά εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στον κήπο, στο μπαλκόνι αλλά και μέσα στο σπίτι, απλά τοποθετώντας από ένα ή και περισσότερα αναμμένα κεριά μέσα σε κάθε σακούλα.

Μπορείτε να κάνετε την "δημιουργία" σας περισσότερο εντυπωσιακή αν, μ΄ένα μυτερό κοπίδι, τρυπήσετε την επιφάνεια της σακούλας δημιουργώντας ένα σχέδιο από τρύπες και φυσικά εκτός από το να  ακουμπήσετε σε οποιοδήποτε σημείο ή στο έδαφος  τα χάρτινα αυτά "κηροπήγια" μπορείτε και να τα κρεμάσετε σε κάποιο σημείο του μπαλκονιού ή στα δέντρα του κήπου, προσαρμόζοντας στις άκρες της κάθε σακουλίτσας ένα κομμάτι πολύ λεπτό σύρμα. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)




ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ