5 τρόποι να "ανθίσουν" τα χρυσάνθεμα στο σπίτι σας [5 ways to make mumsblossom in your home]

photo by JamesDeMers, on Pixabay


Τι κι αν είμαστε στα μέσα του φθινοπώρου; Τα "χρυσά άνθη" γεμίζουν με χρώμα μπαλκόνια και αυλές, αλλά και το σπίτι και την ντουλάπα μας, αφού τα floral prints με πιο φθινοπωρινές και dark αποχρώσεις συνεχίζουν να είναι τάση και αυτή την εποχή.


photo by Shirley, on pixabay- Σε γλάστρες και βάζα

Τα χρυσάνθεμα είναι μια πανέμορφη επιλογή για τον κήπο και το μπαλκόνι μας. Είναι εύκολα στην περιποίηση, ανθεκτικά στο κρύο και πολυετή, ενώ δημιουργούν εντυπωσιακές χρωματικές συνθέσεις, όταν συνδυάζονται διαφορετικές ποικιλίες. Πότισμα θέλουν μόνο, όταν στεγνώνει το χώμα τους, και αν κλαδευτούν στο τέλος της ανθοφορίας τους, δίνουν καινούρια κλαδάκια και λουλούδια στις αρχές της άνοιξης.
- Σχέδια σε ύφασμα

Contemporary Pillows by Other
Metro Furniture & Accessories
Delinda
Boutique - Decorative Throw Pillow Cases
Αν πάλι δεν τα πάτε καλά, με τα λουλούδια και τις γλάστρες, μπορείτε με πολύχρωμα mums prints να μεταφέρετε την φθινοπωρινή ανθοφορία μέσα στο σπίτι. Μαξιλάρια, σεντόνια, ριχτάρια, και κουρτίνες μπορούν να "ντύσουν" με λουλούδια το εσωτερικό του σπιτιού. Κι αν τα πολύχρωμα υφάσματα σας φαίνονται υπερβολικά, retro ή '80s, υπάρχουν και floral prints σε minimal σχέδια και ουδέτερα χρώματα.

Contemporary Decals- Διακοσμητικά αυτοκόλλητα


Ξεκίνησε σαν τάση δειλά πριν από χρόνια και πλέον λίγα σπίτια έχουν μείνει που να μην έχουν, έστω και ένα, διακοσμητικό αυτοκόλλητο. Τα floral prints μπορούν να διακοσμήσουν άφοβα όλα τα δωμάτια, τονίζοντας το ύφος που θέλουμε να δώσουμε: ρομαντικό, ποπ, retro, κ.τ.λ. Το χρώμα του τοίχου παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Μπορείς να ακολουθήσεις το μονοπάτι της αντίθεσης (λευκός τοίχος - μαύρα ή σκούρα αυτοκόλλητα και το αντίστροφο) ή να περπατήσεις το σίγουρο μονοπάτι των αποχρώσεων του ίδιου χρώματος.


photo by heylovedesigns, on Flickr


- Stencils


Για τους πιο crafty, υπάρχουν τα stencils για να εξασκήσουν τη δημιουργική τους φαντασία. Με τα κατάλληλα χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, από τους τοίχους και τα έπιπλα μέχρι υφάσματα (διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες, κ.τ.λ.) και καμβάδες ζωγραφικής.Wallpaper by Nanuet Architects
& Designers
Stacy Garcia, Inc.


- Ταπετσαρίες, χαλιά και έπιπλα


Για τους πιο τολμηρούς, γι' αυτούς που δεν φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ένα σύνθετο μοτίβο σε μεγάλες επιφάνειες, υπάρχουν οι floral ταπετσαρίες με μοτίβα, αλλά και χαλιά σε κλασικά και πιο σύγχρονα σχέδια. Και βέβαια υπάρχουν έπιπλα με floral καλύμματα, που θυμίζουν άλλες εποχές. Retro, chabby chic, pop, contemporary... υπάρχουν τόσο διαφορετικοί τρόποι να απεικονίσεις αυτά τα όμορφα λουλούδια.By Hiart (Own work) [CC0],
via Wikimedia Commons- Πίνακες ζωγραφικής / βοτανολογίας / φωτογραφίες

Η απεικόνιση λουλουδιών είναι ίσως από τα θέματα που συναντώνται συχνότερα στην τέχνη. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξουμε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία, από αντίγραφα πινάκων ζωγραφικής του Monet και του Renoire με θέμα τα χρυσάνθεμα, παλιά σχέδια βοτανολογίας, δείγματα παραδοσιακής ιαπωνικής ζωγραφικής, αλλά και πιο σύγχρονα έργα, μέχρι καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Όλα εξαρτώνται από το ύφος και το στυλ που μας ταιριάζει.

Καλή βδομάδα ☺ !!!


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ