Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

Ραντεβού στο ...FLORAL


Tο διακοσμητικό ύφος που σε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία του περιλαμβάνει μοτίβα και σχέδια λουλουδιών με βασική προτεραιότητα τα σχέδια σε κάθε είδους υφάσματα.

Στην αυθεντική του μορφή και εκδοχή το floral είναι το ρομαντικό εκείνο ύφος γεμάτο με μοτίβα λουλουδιών στα πάντα, από τις ταπετσαρίες των τοίχων μέχρι το μικρότερο υφασμάτινο στοιχείο ενός χώρου  και εντάσσεται σαφώς στο αυστηρά κλασσικό ύφος ...κουβαλώντας  έναν αέρα από το ...παρελθόν, τις ...ταινίες εποχής και τα ...παλάτια του 17ου και 18ου αιώνα, αφού ήταν το αγαπημένο στυλ, σε συνδυασμό με εκείνο του rococo, γάλλων αλλά και  άγγλων  ευγενών.




Αυτός ο καθαρόαιμα κλασσικός χαρακτήρας είναι και ο λόγος που  δύσκολα μπορεί να γίνει "αποδεκτό" από τους λάτρεις των διακοσμημένα πιο ανάλαφρα  χώρων και που φυσικά, αρχικά, ούτε το ....όνομά του δεν επιθυμούν να ακούσουν όσοι προτιμούν τις μοντέρνου τύπου διακοσμήσεις.

Κι όμως αυτό το άκρως ρομαντικό στοιχείο, το πολύ ροζ, κόκκινο αλλά και πράσινο χρώμα του αυθεντικού floral ύφους και η "καθολικότητα" σε κάθε σημείο και αντικείμενο ενός χώρου, αφορά αποκλειστικά την πιστή αντιγραφή  αυτού του στυλ, όμως όπως ακριβώς συμβαίνει και με το αυστηρά κλασσικό ή το απολύτως μοντέρνο στυλ, έτσι και το floral διαθέτει κατ΄αντιστοιχία πολλές ...διαβαθμίσεις. 


Έτσι, εκτός από το αυστηρά κλασσικό,  υπάρχουν πολλών ...τύπων floral που ανάμεσά τους μπορούν να επιλέξουν εκείνοι που  τους αρέσουν μεν τα λουλουδάτα σχέδια αλλά τα προτιμούν σε πιο ..."ευκολοφόρετες" και σύγχρονες εκδοχές, είτε αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τα υφάσματα κάποιων μόνο επίπλων και σε πιο μοντέρνα σχέδια, μια ανάλογη ταπετσαρία, μια συλλογή από ...λουλουδάτες πορσελάνες ή οποιοδήποτε άλλο είδος διακοσμητικού συγκεντρωμένα σε ένα και μόνο  σημείο κλπ.


Δεν είστε, για παράδειγμα, υποχρεωμένοι να μετατρέψετε την κρεβατοκάμαρά σας σε απομίμηση εκείνης της ...Μαρίας Αντουανέτας, έστω και χωρίς τους τόνους χρυσαφιού που συνόδευαν εκείνο το floral, για να χρησιμοποιήσετε κάποια σχέδια με λουλούδια, αν αυτό σας αρέσει. Μπορείτε να το κάνετε επιλεκτικά σε κάποια μόνο κομμάτια και σε καμιά περίπτωση δεν ....κινδυνεύετε ούτε εσείς ούτε η διακόσμησή σας να χαρακτηριστείτε κλασσικοί, αν προτιμήσετε ένα εμπριμέ με μοτίβα λουλουδιών πάπλωμα και ασορτί σεντόνια και μαξιλάρια ή μια αντίστοιχου ύφους κουρτίνα.

Όσο βεβαίως αυξάνετε αριθμητικά τα  ...λουλουδάτα στοιχεία σε έναν χώρο και την ένταση των χρωμάτων, τόσο πιο πολύ κοντά στο αυθεντικό "βαρύ" floral κινείστε.


Αν π.χ για την ίδια κρεβατοκάμαρα, εκτός από κάποια λευκά είδη, επιλέξετε και ανάλογες κουρτίνες και μια ταπετσαρία και κάποια επιμέρους στοιχεία και κυρίως αν όλα αυτά τα κάνετε με το ίδιο έντονου χρωματισμού μοτίβο με λουλούδια, βασισμένο στο ροζ, το κόκκινο και το πράσινο,  ε τότε ναι, θα δημιουργήσετε μια σχεδόν αυθεντική  floral διακόσμηση που θα ...φτάσει στο απόλυτα κλασσικό αν όλα αυτά τα πλαισιώσετε και με καθαρά κλασσικού ύφους έπιπλα.

Και φυσικά κανένας δεν χρειάζεται να σας ...επισημάνει ότι ακόμα κι αν σας αρέσει ιδιαίτερα αυτό το στυλ, αν δεν δημιουργηθεί με απόλυτη σημασία στην λεπτομέρεια, τον σωστό συνδυασμό όλων των στοιχείων ενός χώρου και την χρήση σχεδίων που να διαθέτουν μια minimum "ποιότητα", ελάχιστα απέχει η πιθανότητα αντί για ένα ...ευγενές και ρομαντικό floral να προκύψει ένα ...μεγαλοπρεπέστατο κιτς.


Το καλύτερο παράδειγμα, για να γίνει απολύτως κατανοητό ότι το θέμα δεν είναι τα λουλούδια αλλά ο τρόπος που σε κάθε ύφασμα ή οποιοδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιούνται, είναι τα κλασσικά χειροποίητα χαλιά.Στην συντριπτική τους πλειοψηφία βασισμένα σε μοτίβα με λουλούδια και σε ποικιλία χρωμάτων, όμως πέρα από τα προσωπικά γούστα του καθενός για το πως επιθυμεί να διακοσμήσει τους χώρους του, η αισθητική ενός τέτοιου αυθεντικού χαλιού δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και φυσικά καμία σχέση δεν μπορεί μ΄εκείνη του χαλιού "τύπου" και απομίμηση του αυθεντικού που θα αγοράσετε ...κοψοχρονιά από ένα παζάρι.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει κατά βάση και με τα floral υφάσματα επιπλώσεων ή κουρτίνες και με το λουλουδάτο πάπλωμα κλπ. κλπ.
Γενικά και σε αντίθεση με τα μονόχρωμα, καρώ, ριγέ κλπ. κλπ. υφάσματα, την καλαισθησία και την αισθητική ειδικά στα ...λουλούδια θα την ...πληρώσετε, όχι γιατί δεν θα βρείτε στην αγορά φτηνά τέτοια σχέδια, αλλά γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και αισθητικά από  "φτηνά"  έως ..."φτηνιάρικα" και αντί να προσθέσουν θα ...αφαιρέσουν "ποιότητα" από τους χώρους σας.

Αντίθετα, αν αποφασίσετε να ...επενδύσετε σε ένα ποιοτικό αισθητικά floral στοιχείο όπως π.χ μια κουρτίνα και πλαισιώσετε με ανάλογου ύφους έπιπλα και αντικείμενα το σημείο που θα την τοποθετήσετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια γωνιά ασύγκριτου γούστου και κομψότητας.

Επίσης, μην στέκεστε τόσο στο κλασσικό ή το μοντέρνο του πράγματος, ειδικά όταν πρόκειται όχι για το σύνολο της διακόσμησης ενός χώρου αλλά για επιλεγμένα σημεία του, το ...όμορφο είναι όμορφο σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει κι ακόμα και οι πιο ...μοντέρνοι, ακόμα και οι πιο ...δύσπιστοι, σε ότι αφορά την χρήση floral στοιχείων, είναι σίγουρο ότι θα άλλαζαν γνώμη μπροστά σε χώρους που και οι έντονοι χρωματισμοί και τα μοτίβα των λουλουδιών κυριαρχούν, αλλά συνδυασμένα με τρόπο που να δημιουργούν ένα σύνολο απαράμιλλης αισθητικής.




Όμως ακόμα κι αν αυτό που επιθυμείτε για τους χώρους σας είναι κάποιες floral επιλογές μεν αλλά σε όσο πιο μοντέρνο στυλ, θα βρείτε πλέον στην αγορά ποικιλία από τέτοια υφάσματα και έπιπλα και κομμάτια όπου μοντέρνου σχεδιασμού florar υφάσματα ντύνουν έπιπλα φτιαγμένα από τα πιο σύγχρονα και μοντέρνα υλικά ακόμα και καναπέδες και πολυθρόνες από plexiglass.



H χρήση μιας ταπετσαρίας, επίσης, σε επιλεγμένα σημεία και σε έντονες αποχρώσεις κάποιου florar μοτίβου μπορεί πολύ εύκολα να προσθέσει  την ...ατμόσφαιρα αυτού του ύφους σε οποιονδήποτε χώρο, όπως φυσικά και μεμομωμένα διακοσμητικά αλλά και χρηστικά αντικείμενα.

Όπως ακριβώς και τα ριγέ έτσι και τα floral είναι ...εξ΄ορισμού από τα καταλληλότερα σχέδια για να διακοσμήσετε ανοιξιάτικα αλλά και καλοκαιρινά κάθε σημείο, μέσα κι έξω από το σπίτι.

Χρησιμοποιείστε δίχρωμα υφάσματα για τραπεζομάντηλα και μαξιλάρια, είναι από τις πιο "ασφαλείς" διακοσμητικά επιλογές σε αποχρώσεις ταιριαστές με το σύνολο του χώρου ή το εξωτερικό περιβάλλον του σπιτιού  και σε ότι αφορά τα σχέδια επιλέξτε επίσης  ανάλογα  με το τι ταιριάζει συνολικά, συνδυάζοντας ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά υφάσματα με κάποια διακοσμητικά ή χρηστικά αντικείμενα στο ίδιο  ύφος.


Είναι πάρα πολλές οι ιδέες και οι προτάσεις για floral πινελιές ειδικά σε μια  εποχιακή καλοκαιρινή διακόσμηση και φυσικά με την κατάλληλη "προσαρμογή" των στοιχείων αυτού του στυλ και την χρήση τους σε συνδυασμό με αντικείμενα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά είναι το ιδανικό ύφος για country διακοσμήσεις, σε κάθε χώρο του σπιτιού.
Από τις επίσης απλές και εύκολες επιλογές, τα χρηστικά αντικείμενα αυτού του στυλ που έτσι κι αλλιώς τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ...must, όπως σερβίτσια με σχέδια λουλουδιών, διάφορα σκεύη για την κουζίνα, πετσέτες, κλπ. αν και τίποτα άλλο δεν θα δώσει την αληθινή ατμόσφαιρα των λουλουδιών στο σπίτι όσο τα αληθινά φυσικά λουλούδια, χωρίς μάλιστα ποτέ να σας προβληματίσουν μήπως είναι περισσότερο ...κλασσικά ή λιγότερο ...μοντέρνα απ΄όσο χρειάζεται ο χώρος και χωρίς ποτέ κανένας συνδυασμός και οποιαδήποτε υπερβολή στη χρήση τους να κινδυνεύει να μετατρέψει τα πάντα σε ...κιτς.









ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)
www.countryliving.comwww.bhg.comwww.curatedbycolor.com/
www.linghome.com/www.houseandhome.iehome-coupons.blogspot.com/






soulouposeto

Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ