ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Φωτεινό ΔΕΝΤΡΟ με ΣΠΑΓΓΟ


Ένα όμορφο και όχι αποκλειστικά χριστουγεννιάτικο "δέντρο" φτιαγμένο από  λεπτό σκοινί - σπάγγο.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τα χρώματα τόσο του σπάγγου όσο κι εκείνα στα φώτα ανάλογα με το γούστο σας, επιλέγοντας πολυχρωμίες, διχρωμίες ή και το φυσικό χρώμα σκοινιού με λευκά led φωτάκια
Θα χρειαστείτε:

- χαρτόνι
- σπάγγο

- χοντρή βελόνα
- σελοτέιπ
- συρραπτικό ή κόλλα
- μια σειρά φωτάκια
- μια στενή λωρίδα υφάσματος ή διακοσμητικό χαρτί1. Σχηματίστε με το χαρτόνι έναν κώνο στο μέγεθος που θέλετε να έχει η κατασκευή και συγκρατήστε τις άκρες του με σελοτέιπ.

2. Σημαδέψτε με μολύβι στο κάτω μέρος του κώνου και γύρω γύρω, μια λωρίδα με ύψους περίπου 2-3 εκατοστά που μόνο μέσα σε αυτήν θα πρέπει να περνάτε την βελόνα, αφού όλο το υπόλοιπο κομμάτι χαρτιού θα κοπεί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή.

Μπορείτε και απλώς να δημιουργήσετε με ένα ψαλιδάκι μικρές τρύπες γύρω γύρω στο κάτω μέρος του χαρτονιού απ΄όπου θα περνάτε το σκοινί τυλίγοντας σιγά σιγά ολόκληρη την επιφάνεια του κώνου και προς όλες τις κατευθύνσεις και φροντίζοντας ο σπάγγος να είναι τεντωμένος.

3. Όταν καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του χαρτονιού, κολλήστε με συρραπτικό ή κόλλα το ύφασμα ή το χαρτί γύρω από την λωρίδα χαρτονιού στο κάτω μέρος που στερεώνεται ο σπάγγος και με ένα ψαλιδάκι κόψτε προσεκτικά και αφαιρέστε το υπόλοιπο χαρτόνι.


4. Γεμίστε το εσωτερικό της κατασκευής με μια σειρά φωτάκια φροντίζοντας να είναι φωτεινή σε ολόκληρο το ύψος της.


Αν σας αρέσει, μπορείτε και να καλύψετε το κάθε φωτάκι "κλείνοντάς" το μέσα σε ένα αστεράκι που θα φτιάξετε με χρωματιστό χαρτόνι και θα στερεώσετε τις δυο πλευρές του με συρραπτικό.

Αν ολοκληρώνοντας την κατασκευή, διαπιστώσετε πως δεν έχετε τεντώσει τόσο τον σπάγγο και σε κάποια σημεία σας φαίνεται χαλαρός, μπορείτε να την σταθεροποιήσετε με διαφανή ατλακόλ που θα περάσετε με ένα πινελάκι πάνω στο σκοινί.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


soulouposeto