Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΡΟΛΟΓΙΑ τοίχου


Η αλήθεια είναι πως πλέον εκείνο του υπολογιστή, του κινητού ή της τηλεόρασης είναι αυτό που συνήθως μας θυμίζει   το πόσο γρήγορα τρέχει ο χρόνος, όμως ένα ρολόι τοίχου σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού   εκτός από χρηστικό μπορεί να αναδειχθεί και ως ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο διακοσμητικό στοιχείο.
Ειδικά αν το φτιάξετε μόνοι σας επιλέγοντας με φαντασία την μορφή του και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε. 

Μηχανισμούς  και δείκτες κάθε τύπου και μεγέθους, που προσαρμόζονται σε οποιαδήποτε κατασκευή θα βρείτε εδώ αλλά και σε οποιοδήποτε κατάστημα με ρολόγια, σε πολύ οικονομικές τιμές και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εκείνα που θα βγάλετε από ένα παλιό ρολόι τοίχου που έχετε βαρεθεί και όχι φυσικά που έχει ...χαλάσει :) 
Φροντίστε απλά, σε κάθε περίπτωση,  να πρόκειται για μηχανισμό που εμπεριέχει ενσωματωμένη και την θέση για τις μπαταρίες γιατί κάποια ρολόγια τοίχου δεν τις έχουν στο ίδιο με τον μηχανισμό αλλά σε διαφορετικό σημείο στην βάση της πίσω τους πλευράς. 

1. Προσαρμόστε τον μηχανισμό και τους δείκτες ανοίγοντας μια τρύπα στο κέντρο ενός οποιουδήποτε στρογγυλού αντικειμένου που μπορεί να είναι πιάτα από χοντρό πλαστικό,  μικρά μεταλλικά καπέλα για φωτιστικά ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο σε στρογγυλό σχήμα, που θα το βάψετε στο χρώμα που θέλετε με μπογιά σε σπρέυ. 
Δημιουργώντας μια σύνθεση με περισσότερα τέτοια ρολόγια σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη, θα δώσετε στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε όλα μαζί,  ένα  ιδιαίτερο και μοντέρνο στυλ. 
2. Μ΄ένα ...φρίσμπι. Αντί να το  κυνηγάτε για να το πιάσετε, φερθείτε ....εξυπνότερα και πιο ...ξεκούραστα :)  
Bάψτε το με μπογιά σε σπρέϋ, ζωγραφίστε το ή ντύστε το με αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή και ύφασμα σε όποιο χρώμα και σχέδιο ταιριάζει με τον χώρο που θα το τοποθετήσετε, προσαρμόστε στο κέντρο του τον μηχανισμό και τους δείκτες και ...θαυμάστε την δημιουργία σας. 
Αν χρησιμοποιήσετε ύφασμα για να το επενδύσετε, μπορείτε  να το κάνετε μ΄ένα σχέδιο  ίδιο μ΄αυτά που   ήδη υπάρχουν στον χώρο που θα το  τοποθετήσετε,  δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό ...σετ του ρολογιού με τον καναπέ, μια πολυθρόνα, το τραπεζομάντηλο ή την κουρτίνα που βρίσκεται δίπλα του.
3. Ντύστε με αυτοκόλλητη ταπετσαρία ή ύφασμα που θα κολλήσετε με κόλλα,  ένα κομμάτι χοντρό κόντρα πλακέ ή  φελιζόλ ή οποιονδήποτε άλλο "ελαφρύ" σκελετό φανταστείτε και που θα είναι εύκολο να ανοίξετε στην επιφάνεια του μια τρύπα για τον μηχανισμό και του δείκτες και φτιάξτε ένα ρολόϊ τοίχου για οποιονδήποτε χώρο του σπιτιού, ανάλογα με το σχέδιο του υφάσματος ή της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε. 
Μην τοποθετήσετε τον μηχανισμό ακριβώς στο κέντρο, για περισσότερο ....στυλ αλλά και για να αφήσετε χώρο ώστε η ίδια ακριβώς κατασκευή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ...πίνακας ανακοινώσεων για να καρφιτσώνετε τα ....μηνύματά σας ή τοποθετήστε το στην είσοδο του σπιτιού και προσαρμόστε πάνω του ένα δυό γαντζάκια απ΄όπου θα κρεμάτε τα ...κλειδιά σας. 

4. Προσαρμόστε μηχανισμό και δείκτες σ΄ένα οποιοδήποτε ψάθινο αντικείμενο, ένα  καπέλο, ένα σουπλά ή οποιοδήποτε ψάθινο κομμάτι  σε οποιοδήποτε σχήμα και διακοσμήστε το όπως θέλετε. 
Είναι μια ιδιαίτερα ....καλοκαιρινή πρόταση αν ...διανθίσετε την επιφάνεια του ρολογιού με μερικά κοχύλια και μια ...παντός καιρού ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδέα, για τον χώρο της κουζίνας σας αν πάνω στην ψάθα κρεμάσετε, με γαντζάκια σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για να κρεμάμε τις μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αποξηραμένα μπαχαρικά και μυρωδικά όπως ξύλα κανέλας, βανίλιας ή ματσάκια δυόσμου, λεβάντας κλπ.  δεμένα με μια λεπτή κορδέλα

5. Σε μεγάλα βιβλιοπωλεία αλλά και σε καταστήματα με παλιά βιβλία, θα βρείτε παιδικά βιβλία γραμμένα με σκοπό να μάθουν στα παιδιά να  ...διαβάζουν τα ρολόγια. 
Συνήθως έχουν χοντρό εξώφυλλο που κεντρικό του θέμα είναι τι άλλο, ένα ρολόι.
Αναζητείστε δείκτες σε ανάλογο μέγεθος με το ρολόι του εξωφύλλου, προσαρμόστε τον μηχανισμό με προσοχή ώστε να μην καταστρέψετε το χαρτί παρά μόνο στο σημείο που θα το τρυπήσετε και δημιουργείστε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και ...σοφιστικέ κατασκευή κατάλληλη τόσο για κλασσικούς όσο και για πιο μοντέρνους χώρους και φυσικά ιδανική για παιδικά δωμάτια. 

6. Μόνο με ...χαρτί.  Σχεδιάστε και κόψτε σε χοντρό χρωματιστό χαρτόνι  έναν  κύκλο,  που θα αποτελέσει το κεντρικό κομμάτι  του ρολογιού και που σ΄αυτόν θα προσαρμόσετε δείκτες και μηχανισμό. 
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να σχεδιάστε σε διαφορετικής απόχρωσης χαρτόνι ένα πλαίσιο σε οποιοδήποτε σχήμα που πάνω του θα κολλήσετε το κεντρικό σχέδιο του ρολογιού και που φυσικά μπορείτε να διακοσμήσετε με όσα και όποια πρόσθετα στοιχεία σας αρέσουν. 
Παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα, θα φτιάξετε ρολόγια για τα δωμάτια των παιδιών που σίγουρα θα τα εντυπωσιάσουν, ειδικά αν ...επιμεληθείτε λιγάκι παραπάνω το εξωτερικό πλαίσιο δημιουργώντας το στη μορφή ενός αγαπημένου τους ήρωα ή χρησιμοποιώντας μια δική τους ζωγραφιά που θα την κολλήσετε σε χοντρό χαρτόνι.
Μπορείτε να "τελειοποιήσετε" και να σταθεροποιήσετε περισσότερο την κατασκευή αν χρησιμοποιήσετε πλαστικοποιημένο χαρτί, δίνοντας το  χαρτόνι σ΄ένα κατάστημα φωτογραφικών ειδών που ασχολείται και με πλαστικοποιήσεις. 

7.  Ο χρόνος έτσι κι αλλιώς θα περάσει,  τουλάχιστον παρακολουθείστε τον να ...καλπάζει  παρέα με μια ...αγαπημένη μουσική
Ένας δίσκος βινυλίου που μπορείτε και να ..τροποποιήσετε το σχήμα του ή να γράψετε πάνω του μηνύματα ή ημερομηνίες, μια εξαιρετική πρόταση για ένα ιδιαίτερα μοντέρνου design ρολογιού που αν δεν το φτιάξετε μόνοι σας και θελήσετε να το αγοράσετε, θα εκπλαγείτε από την τιμή αγοράς του, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το γεγονός ότι σε κάθε είδους αντικείμενο από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο αυτό που συνήθως "χρυσοπληρώνουμε" δεν είναι ούτε ο κόπος, ούτε τα υλικά κατασκευής παρά την έμπνευση του κάθε δημιουργού. 
8.  Ντύστε ένα ξύλινο, μεταλλικό ή και χάρτινο κουτί, με πάχος αντίστοιχο μ΄εκείνο ενός ιδιαίτερα χοντρού βιβλίου,  με  αυτοκόλλητο χαρτί ή  ταπετσαρία σε έντονο χρώμα. Κολλήστε στο πάνω και κάτω μέρος της πλαϊνής  του πλευράς από ένα, επίσης αυτοκόλλητο 12 και 6 αντίστοιχα  που θα τα βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με σφραγίδες ή γραφική ύλη και σε χρώμα που να διακρίνονται καθαρά πάνω στο χαρτί ή την ταπετσαρία. 
Προσαρμόστε ανάμεσα στα νούμερα δείκτες και μηχανισμό και τοποθετήστε το κουτί με τη μορφή ....βιβλίου ανάμεσα στα υπόλοιπα της βιβλιοθήκης σας ή κάντε ακριβώς το ίδιο πάνω σ΄ένα βιβλίο με χοντρό εξ΄εξώφυλλο. 
Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αρκεί το χρώμα του κουτιού ή του βιβλίου με τις δείκτες να είναι τέτοιο που να "ξεχωρίζει" από εκείνο των βιβλίων και φυσικά να είναι τοποθετημένο σε κάποιο χαμηλό ράφι κι όχι στο τελευταίο  ....λίγο πριν το ταβάνι. 
9. Είτε κολλήσετε τα πολύχρωμα ζάρια και τον μηχανισμό απευθείας στον τοίχο ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια, εξίσου εντυπωσιακό, νεανικό και ....μοντέρνο το αποτέλεσμα. 
Αν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη "βάση" εκτός από τον τοίχο, θα δείξει πολύ πιο εντυπωσιακό αν την βάψετε και αυτή στην ίδια ακριβώς απόχρωση μ΄εκείνη του τοίχου και το ....λευκό φόντο το πιο ιδανικό γι΄αυτή την κατασκευή που ακόμα πιο μοντέρνα και ιδιόρρυθμη μπορεί να γίνει αν αντί για ζάρια χρησιμοποιήσετε νομίσματα, χαρτονομίσματα,  μανταλάκια βαμμένα με σπρέυ σε διάφορα χρώματα, γραμματόσημα και ότι άλλο ....εφεύρει η φαντασία σας. 
10. Κάντε τον χρόνο σας εκτός από ...χρήμα και ...χρώμα
Σε όλα τα  βιβλιοχαρτοπωλεία και καταστήματα με χρώματα θα βρείτε μια τέτοια απλή, λευκή  και πάμφθηνη παλέτα
"Ζωγραφίστε" τα νούμερα του ρολογιού το καθένα με διαφορετικής απόχρωσης ακουαρέλα, προσαρμόστε στο κέντρο τους δείκτες και τον μηχανισμό και πριν το κρεμάσετε στον τοίχο ...κοτσάρετε στο πλάι και δυό πινελάκια που θα κολλήσετε με κόλλα. 

Δεν είναι παρά ελάχιστες μόνο ιδέες που μπορείτε να υλοποιήσετε  σε δεκάδες παραλλαγές ...παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα και  αντικαθιστώντας την κεντρική επιφάνεια ή τα νούμερα με κάθε είδους υλικά και αντικείμενα που η δική σας ....ευρηματικότητα θα σκεφτεί, για να φτιάξετε ένα πραγματικά ιδιαίτερο ρολόι που θα μετράει μαζί σας ώρες ....δημιουργικές. 
Και φυσικά, με παρόμοιους τρόπους μπορείτε να ....μεταμορφώσετε και να μετατρέψετε σε πραγματικά ιδιαίτερα κομμάτια όλα εκείνα τα κλασσικά ρολόγια τοίχου που θα βρείτε πλέον σε όλα τα καταστήματα με είδη σπιτιού σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές. 








ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)



ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ