Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

στο ΡΑΦΙ αλλά με ...στυλ

Oι ανοιχτοί αποθηκευτικοί χώροι με την μορφή ραφιών εκτός από την καθαρά χρηστική τους λειτουργία να "φορτώνονται" με όλα όσα πρέπει κάπου να τακτοποιηθούν  και ακριβώς εξαιτίας αυτής της "ανοιχτής" και σε δημόσια θέα μορφή τους είναι πολύ εύκολο να μεταβληθούν και σε άκρως διακοσμητικό στοιχείο για τον χώρο που θα τοποθετηθούν.


Εκτός λοιπόν  από τις έτοιμες "ιδιαίτερες" ραφιέρες που θα βρείτε σε καταστήματα επίπλων π.χ σε κυκλικό ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα και  κατασκευασμένες από ποικιλία υλικών  από ξύλο μέχρι πλέξιγκλας, είναι ακόμα πιο απλό και κυρίως πολύ πιο οικονομικό να διαμορφώσετε μόνοι σας και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις,  μια σύνθεση κοινών ραφιών σε ένα άκρως εντυπωσιακό σημείο πάνω στους τοίχους σας. 
1. Δεν θα χρειαστείτε παρά μια κορνίζα που θα την τοποθετήσετε σαν πλαίσιο, περιμετρικά μερικών  ραφιών.
Αγοράστε μια φθηνή ξύλινη κορνίζα από ένα πολυκατάστημα με είδη σπιτιού και βάψτε την σε χρώμα που να ταιριάζει μ΄εκείνο του τοίχου με απλή μπογιά ή και μια τεχντροπία.
Αν βάψετε και το κομμάτι του τοίχου που θα οριοθετεί η κορνίζα, σε μια διαφορετική απ΄αυτή του τοίχου έντονη απόχρωση, το "κάδρο σας θα τραβά ακόμα περισσότερο την προσοχή. 
Συναρμολογόντας απλά κομμάτια ξύλου ή και κόντρα πλακέ που θα προμηθευτείτε στις διαστάσεις που θέλετε από ένα οποιοδήποτε ξυλουργείο και που επίσης θα βάψετε, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε μια τέτοια κορνίζα και για πολύ μεγαλύτερες σε ύψος ή και μήκος συνθέσεις με ράφια.

 2. Δώστε ακόμα και στο πιο απλό και κοινό ράφι μια πραγματική εντυπωσιακή μορφή που θα το κάνει να φαίνεται σαν να αιωρείται στον χώρο. 
Απλά προσαρμόζοντας από το ταβάνι και μέχρι την επιφάνειά του δεξιά κι αριστερά από μια ...αλυσίδα.
Διαλέξτε το χρώμα της ανάλογα με το τι ταιριάζει στην συνολική διακόσμηση  του χώρου και βάψτε μια απλή αλυσίδα που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα και εργαλεία σε μαύρο, λευκό, χρυσαφί, ασημί ή οποιαδήποτε άλλη απόχρωση με την αντίστοιχη μπογιά σε σπρέυ. 
Το ίδιο όμορφο αποτέλεσμα θα δώσει κι ένα κομμάτι χοντρό σκοινί  στην θέση της αλυσίδας για χώρους περισσότερο ...καθημερινούς και απλής διακόσμησης, σε παιδικά δωμάτια κλπ. 

3. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή πρόταση που πραγματικά θα αλλάξει εντελώς τον χώρο που θα την υλοποιήσετε. 
Αν οι ικανότητές σας στην ζωγραφική δεν σας βοηθούν αγοράστε ένα stencil για τοίχο και σε σχέδιο  τέτοιο που να διαθέτει προεκτάσεις και μακριά σε μήκος σημεία, σαν τα κλαδιά του δέντρου στο συγκεκριμένο και ακριβώς σ΄αυτά τα σημεία προσαρμόστε απλά ραφάκια ή ράφια με ακαθόριστο σχήμα στο μπροστινό μέρος της επιφάνειάς τους, που θα παραγγείλετε σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη ξύλου.
Ιδανική πρόταση και για παιδικά δωμάτια και κρίμα που ο ...τιραμόλα δεν είναι πια της μόδας, για να "κρατήσει"  δυό τεράστια ράφια με τα ...επεκτεινόμενα χέρια του. :)

 4. Tι πιο απλό από το ντύσετε τα ράφια με ταπετσαρία;
Μια πρόταση που όσο μεγαλύτερο είναι το ύψος των ραφιών τόσο πιο πετυχημένη θα προκύψει. 
Επιλέξτε ένα σχέδιο αυτοκόλλητης ταπετσαρίας είτε σε απόχρωση συνδυασμένη μ΄εκείνη του τοίχου είτε σε πλήρη αντίθεση για να δώσετε μεγαλύτερη ...έμφαση.
Aν σας ..τρομάζει η ιδέα, κάντε το ίδιο απλά για κάθε ράφι ξεχωριστά είναι ο ιδανικός επίσης τρόπος για να "κρύψετε" παλιά ράφια με φθαρμένο ξύλο αλλά και να ανανενώσετε και να δώσετε εντελώς νέα μορφή σε ράφια τοποθετημένα σε χαμηλά σημεία όπου εκτός από το μπροστινό τους μέρος, σε ...δημόσια θέα βρίσκεται το σύνολο της επιφάνειάς τους.


5. Ένα "θερμοκήπιο" σε ράφια.
Αν διαθέτετε ένα φωτεινό ξύλινο παράθυρο που ανοίγει προς τα πάνω κι όχι στο πλάϊ και η κάσα του σας επιτρέπει να τοποθετήσετε κατά μήκος του γυάλινα ράφια, αυτό είναι το ιδανικό σημείο για μικρά φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και για να μεγαλώσουν το πρώτο καιρό όλοι σας οι φυτεμένοι σπόροι.
Γυάλινα ράφια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές θα βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού.
Και σε οποιοδήποτε ξύλινο παράθυρο ή και αλουμινίου μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι παρόμοιο, "δημιουργώντας" την κάσα μ΄ένα απλό ξύλινο πλαίσιο που θα παραγγείλετε στις διαστάσεις που επιθυμείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με είδη ξύλου,  θα την τοποθετήσετε πάνω στον τοίχο που περιβάλλει το παράθυρο και θα την βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε.


πολύ περισσότερα για τα ράφια ε δ ώ 

6. Απίστευτο design και εξαιρετική ιδέα  ιδιαίτερα για μοντέρνους χώρους και εφηβικά/νεανικά δωμάτια.
Σχεδιάστε πάνω σ΄ένα κομμάτι σκληρού και χοντρού φελιζόλ τα σύμβολα στο μέγεθος που θέλετε και κόψτε τα μ΄ένα λεπτο κοπίδι.
Παραγγείλτε σ΄ένα κατάστημα που διαθέτει είδη σίδερου και αλουμινίου κατά παραγγελία να σας κόψουν φύλλα αλουμινίου με τα αντίστοιχα σχήματα που θα τα κολλήσετε στην μπροστινή όψη του φελιζόλ και αφού βάψετε κάθε σχήμα με μπογιά σε σπρέυ σε μαύρο ή ασημί χρώμα θα τα προσαρμόσετε πάνω στο ράφι.  
Για το ράφι προτιμήστε ένα μεταλλικό ή και γυάλινο κι αν γενικά δεν τα ...πολυκαταφέρνετε σ΄αυτά, απλά δείξτε το σχέδιο σ΄ένα κατάστημα που ασχολείται με μεταλλικές κατασκευές θα σας το παραδώσει ολοκληρωμένο, απλά ίσως σας κοστίσει λίγο παραπάνω αφού εξ΄ολοκλήρου από μέταλλο θα κατασκευαστούν και τα σύμβολα. 
Φυσικά και μπορείτε στην ίδια κατασκευή να δώσετε λιγότερο μοντέρνο ύφος  μ΄ένα ξύλινο απλό ράφι και τα σύμβολα φτιαγμένα είτε από ξύλο που θα παραγγείλετε στο αντίστοιχο σχήμα σ΄ένα κατάστημα με είδη ξυλείας αλλά και μόνο από  φελιζόλ που θα βάψετε σε οποιοδήποτε χρώμα θέλετε ή ντύνοντάς τα ταπετσαρία, ύφασμα, ταπετσαρία, χαρτί, εφημερίδες κλπ.
 7. Αντί να τοποθετήσετε τα ράφια απευθείας πάνω στον τοίχο, προσαρμόστε τα πάνω σ΄ένα ξύλινο πάνελ/πλαίσιο.
Παραγγείλτε ένα κομμάτι απλού λεπτού ξύλου ή και κόντρα πλακέ σ΄ κατάστημα με είδη ξυλείας στις διαστάσεις που θέλετε. Βάψτε το με μπογιά σε σπρέϋ  και αφού το τοποθετήσετε στον τοίχο, ενσωματώστε πάνω του τα ράφια.
Δύο ή και περισσότερες μικρές σε μήκος αλλά  μεγάλου ύψους τέτοιες συνθέσεις, με διαφορετικό χρώμα στο πάνελ, θα είναι περισσότερο εντυπωσιακές και θα ...χωρέσουν ακόμα περισσότερα.

 8. Απλά ξύλινα πλαίσια που η εσωτερική αλλά και η εξωτερική τους επιφάνεια, κάνουν χρήση ραφιού. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους ξύλινα μικρά ή μεγαλύτερα κουτιά αλλά και  αντικείμενα που κρεμασμένα στον τοίχο, δημιουργούν επιφάνειες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως ακριβώς ένα απλό ράφι. 

Μπορείτε και να βάψετε το εσωτερικό ορισμένων πλαισίων σε διαφορετικό απ΄αυτό του τοίχου και έντονο χρωματισμό. 
Εξίσου εντυπωσιακό το αποτέλεσμα αν αντί για μπογιά χρησιμοποιήσετε μερικά κομμάτια ταπετσαρίας .

9. Όχι μόνο τα ράφια στους τοίχους αλλά και κάποια μέσα σε έπιπλα, με την μορφή ανοιχτής χωρίς τζάμι βιτρίνας, μπορούν να αποκτήσουν εντελώς διαφορετική όψη αν ντύσετε την πλάτη του επίπλου στο συγκεκριμένο σημείο με μια ταπετσαρία.
Επιλέξτε την σε ύφος και χρώματα ανάλογα και ταιριαστά και με τα σύνολο του χώρου αλλά και τα αντικείμενα που φιλοξενούνται στα ράφια.
Αντί ταπετσαρίας θαυμάσια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κομμάτι ύφασμα που θα κολλήσετε στην πλάτη του επίπλου και από το ίδιο ακριβώς θα φτιάξετε και μερικές ακόμα ...λεπτομέρειες για το ίδιο δωμάτιο όπως κάποια μαξιλάρια, ένα τραπεζομάντηλο κλπ.

 10. Επίσης ιδιαίτερα μοντέρνα και εντυπωσιακή πρόταση. Τριγωνικά ξύλινα ή μεταλλικά πλαίσια που θα τοποθετηθούν  στον τοίχο κατά ομάδες και με τρόπο που η κάθε μία να δημιουργεί μια φιγούρα.
Σχεδιάστε αρχικά σε χαρτί τις "φιγούρες" που θέλετε να αποτυπωθούν στον τοίχο, "χωρίστε" το κάθε σχήμα σε τρίγωνα και παραγγείλτε τον αριθμό που χρειάζεστε και στα σωστά μεγέθη είτε σε ξύλο είτε σε μέταλλο σ΄ένα εξειδικευμένο αντίστοιχα κατάστημα. Πριν τα προσαρμόσετε στον τοίχο, και αν χρειάζεται, βάψτε τα με μπογιά σε σπρέϋ. 
Εξαιρετική ιδέα και για παιδικά δωμάτια για να δημιουργήσετε μ΄αυτόν τον τρόπο ράφια που θα αναπαριστούν αγαπημένες φιγούρες των παιδιών, βάφοντας τα πλαίσια σε ζωηρά και χαρούμενα χρώματα.











ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)


ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ