Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

ΛΑΜΨΕΙΣ καλοκαιριού


Όσο ο ήλιος του καλοκαιριού ...ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, τόσο η καθημερινότητα μας μετακομίζει προς τα έξω. Έστω εκείνες τις λιγοστές ώρες μετά τη δουλειά, έστω και στη διάρκεια της μικρής ανάπαυλας του σαββατοκύριακου, τα πρωϊνά, τα απογεύματα και κυρίως τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι ή την αυλή, γίνονται αληθινές ...ανάσες δροσιάς. 
Γι΄αυτές λοιπόν τις ώρες της χαλάρωσης ή της διασκέδασης και της παρέας με φίλους στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, θυμηθείτε πως ακόμα και το πιο λιτά διακοσμημένο, μ΄ένα τραπέζι και δυό καρέκλες, ελάχιστων τετραγωνικών μπαλκονάκι, μπορεί να μετατραπεί σε θεατρικό σκηνικό αρκεί να φωτιστεί από τη λάμψη μερικών αναμμένων κεριών. 
  


1. Σε μια απλή διαφανή γυάλα, τοποθετείστε μερικές επίσης διαφανείς, λάμπες μινιατούρες με φυτίλι.
Αν αντί για απλό παραφινέλαιο χρησιμοποιήσετε υγρό κερί σιτρονέλας, εκτός μια υπέροχη διακοσμητική νότα θα έχετε και την απόλυτη αντικουνουπική προστασία.
Μπορείτε αντί για τις λάμπες να χρησιμοποιήσετε και κεράκια ρεσώ που θα τοποθετήσετε μέσα σε ψηλά, διάφανα ποτήρια με διαφορετικό ύψος. 





2.Δεν είναι παρά λεπτό χρωματιστό χαρτί, σαν αυτό που χρησιμοποιούν τα παιδιά για τις χειροτεχνίες τους. Οι πιο "επαγγελματίες" στις κατασκευές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και λεπτά φύλλα  πλαστικού, για μια πιο ανθεκτική κατασκευή.
Κόψτε ίσα σε μέγεθος κομμάτια χαρτιού ή πλαστικού και τα διπλά σε αριθμό απ΄όσα φαναράκια θέλετε να φτιάξετε κι αν δεν βρείτε στα καταστήματα με υλικά για κατασκευές τα ειδικά ελάσματα που θα σταθεροποιήσουν τις άκρες τους, απλά ενώστε μ΄ένα κοινό συραπτικό.
Φροντίστε να έχουν το απαραίτητο φάρδος, ώστε στο εσωτερικό τους να χωρά με άνεση ένα γυάλινο ποτηράκι που μέσα του θα τοποθετήσετε ένα κεράκι ρεσώ. To ίδιο όμορφα είναι και τα παρόμοιου τύπου φαναράκια φτιαγμένα από μια χάρτινη σακουλίτσα, από λεπτό όμως χαρτί για να επιτρέπει στο φως να διαχέεται. 


3.Εδώ ίσως χρειαστεί να κουραστείτε λιγάκι παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.  
Σε οποιαδήποτε σημείο διαθέτετε ένα "ταβάνι" σε χώρο εξωτερικό, κρεμάστε από μονόχρωμες υφασμάτινες κορδέλες, σε όποιο χρώμα ταιριάζει, μεταλλικά μικρά φαναράκια ίδιου ή και διαφορετικού χρώματος που μέσα στο καθένα θα τοποθετήσετε ένα κεράκι ρεσώ. 
Αν το κάνετε πάνω από το τραπέζι που συνηθίζετε να κάθεστε, η ατμόσφαιρα μόλις αρχίσει να νυχτώνει θα είναι αληθινά φαντασμαγορική κι αν υπάρχει παράθυρο στο σημείο εκείνο η θέα τους και από το εσωτερικό του σπιτιού εξίσου μαγική. 
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την κατασκευή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας σ΄ένα καλοκαιρινό γεύμα, απλά υπολογίστε τον χρόνο που αντέχουν τα ρεσώ,  μην τα ανάψετε από νωρίς,  γιατί η αλήθεια είναι ότι το να τα αντικαταστήσετε ...θέλει τον χρόνο του.


4.Οι δάδες από μπαμπού, που τα τελευταία χρόνια αποτελούν πολύ συνηθισμένο διακοσμητικό στοιχείο των καλοκαιρινών χώρων διασκέδασης, εξίσου εντυπωσιακές θα αποδειχθούν και στον δικό σας κήπο ή καρφωμένες σε κάποιες γλάστρες του μπαλκονιού. 
Θα τις βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και εποχιακά είδη και είναι πάμφθηνες. 
Αν αντί για παραφινέλαιο χρησιμοποιήσετε υγρό κερί σιτρονέλας, τα μόνα που θα θέλουν να αποχωριστούν τον χώρο σας τα ...κουνούπια.





δείτε και εδώ 
70 καλοκαιρινές συνθέσεις με κεριά 




5.Οι κλασσικές παλιές λάμπες πετρελαίου
Στα καταστήματα με εποχιακά είδη, εκτός από την σε φυσικό μεταλλικό χρώμα εκδοχή τους, θα βρείτε απομιμήσεις τους σε πολλές αποχρώσεις  και διάφορα μεγέθη και φυσικά με μπογιά σε σπρέϋ  μπορείτε να τις βάψετε σε όποια απόχρωση θέλετε.  

Κρεμάστε μερικές σε κάποια σημεία των τοίχων, κάποιες άλλες τοποθετείστε πάνω στο τραπέζι και μερικές ακόμα, τις μεγαλύτερες σε μέγεθος, αφήστε τες να σκορπούν την λάμψη τους από κάποιες γωνιές στο δάπεδο.




6.Μια εντυπωσιακή φωτεινή γιρλάντα, που απλούστερη δεν γίνεται κι όμως ικανή να φωτίσει  τις καλοκαιρινές σας βραδιές με μια διάθεση έντονα ρομαντική και παιχιδιάρικη.
Από καρφάκια που θα καρφώσετε στη σειρά, κρεμάστε  τα κλασσικά καλοκαιρινά μεταλλικά ή γυάλινα φαναράκια, σε διαφορετικά χρώματα, που μέσα στο καθένα θα έχετε τοποθετήσει ένα κεράκι ρεσώ.
Αν θέλετε περισσότερη "λεζάντα" μπορείτε να προσθέσετε στο κάθε φαναράκι μια ίδιου χρώματος κορδέλλα και να τα κρεμάσετε έτσι ώστε το καθένα να αιωρείται σε διαφορετικό ύψος.
Παραλλαγή της ίδιας ιδέας να κρεμάσετε τα φαναράκια από τα κλαδάκια ενός ψηλού φυτού ή χαμηλού δέντρου, δημιουργώντας απλά και εύκολα, μια φαντασμαγορική εικόνα στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.


7.Κανένα άλλο στολίδι δεν θα χρειαστεί το καλοκαιρινό σας τραπέζι εκτός απ΄αυτές τις γυάλες ή και μεγάλα γυάλινα ποτήρια γεμισμένα με άσπρη και χρωματιστή άμμο σε στρώσεις.
Βυθίστε την κορυφή ένα κεράκι ρεσώ ή πριν αρχίσετε να γεμίζετε τις γυάλες με άμμο, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ, τοποθετήστε στο κέντρο της κάθε μιας  ένα οποιοδήποτε ψηλό κερί, φροντίζοντας απλά να μην θάψετε και την κορυφή του μέσα στην άμμο.
Σ΄αυτού του τύπου τις κατασκευές φυσικά και χωρούν αμέτρητοι ...αυτοσχεδιασμοί και μπορείτε να εμπλουτίσετε τέτοιες συνθέσεις με βότσαλα, κοχύλια και κάθε τύπου καλοκαιρινά διασκομητικά ανάλογα με το γούστο και την φαντασία σας.


8.Κρεμασμένα σε δέντρα, είναι η ιδανική τους εκδοχή. Αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της βεράντας ή της αυλής, εξίσου εντυπωσιακά θα φωτίσουν  τις νύχτες σας, δημιουργώντας ένα θεατρικό σκηνικό.
Θα βρείτε τα γνωστά φωτιστικά μπάλλες από χαρτί, σε πολλά διαφορετικά σχέδια, σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού και το μόνο που θα χρειαστεί,  να κρεμάσετε από το ειδικό έλασμα που διαθέτουν στο εσωτερικό τους ένα φαναράκι μ΄ένα κερί ή  μια μινιατούρα λάμπας πετρελαίου. 


9.Αν η διαδικασία, που θα βρείτε εδώ, για να δημιουργήσετε τα δικά σας κεριά μέσα σε αληθινά κοχύλια, σας φαίνεται περίπλοκη ή χρονοβόρα, δεν έχετε παρά να στολίσετε το τραπέζι σας ή οποιοδήποτε άλλο σημείο με κεράκια ρεσώ που θα τοποθετήσετε στο εσωτερικό των κοχυλιών.


Μια εντυπωσιακή παραλλαγή στο ίδιο θέμα, είναι να ενώσετε με κόλλα  τις άκρες των κοχυλιών ανά δύο, στην πιο μικρή τους πλευρά, αφήνοντάς τα όμως αρκετά ανοιχτά ώστε να εσωτερικό τους να κρύψετε ένα κεράκι. Ακουμπήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο ώστε  να στερεώνονται μεταξύ τους, μέσα σε μια πιατέλα ή έναν δίσκο που πριν θα γεμίσετε με άμμο και τοποθετείστε τη σύνθεση στο κέντρο του τραπεζιού σας.




10.Μια διαφανής γυάλαάμμος θαλάσσης ή και διακοσμητική που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα εποχιακών ειδών και αυτά με υλικά για κατασκευές, μερικά βότσαλα ή κοχύλια και άσπρα κεριά.
Θέλετε περισσότερες αποδείξεις ότι η καλαισθησία  δεν είναι θέμα ούτε κόστους, ούτε κόπου, παρά μόνο τρόπου; Και τις πιο πολλές φορές ο πιο απλός τρόπος, είναι και ο πιο καλαίσθητος. 
Το μοναδικό "ευαίσθητο" σημείο, αυτού του τύπου των συνθέσεων, ότι θα πρέπει να παραμένουν  ...αστραφτερές γι΄αυτό κι αν ...βαριέστε την διαδικασία να καθαρίζετε κάθε τόσο τις γυάλες προτιμήστε κάποια άλλη  διακοσμητική πρόταση. 



11.Σας μοιάζουν για αληθινά λουλούδια;
Κι όμως δεν είναι.
Δεν είναι παρά μια φωτεινή διακοσμητική γιρλάντα από χάρτινα λουλουδάκια, πλεγμένη με τέτοιο τρόπο που τη μέρα μοιάζει με αναρριχώμενο φυτό και τη νύχτα τα φωτάκια της την μεταμορφώνουν σε μια σειρά από υπέροχες λουλουδάτες λάμψεις.
Εξαιρετικά  πρακτική ιδέα, ακριβώς γιατί είναι εξίσου εντυπωσιακή υπό το φως του ήλιου, αλλά και γιατί για να αναδείξει με τρόπο μοναδικό μια γωνιά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλετε το παράξενο λουλούδι σας στην ...μπρίζα!



12.Για τους πιο ...δύσπιστους, για εκείνους που πιστεύουν ότι οι κατασκευές και οι διακοσμητικές ιδέες που θα ομορφύνουν τους χώρους του σπιτιού και την ζωή μας μέσα σ΄αυτό, είναι μόνο για εκείνους που "πιάνουν τα χέρια" τους κι έχουν κάμποσο χρόνο να διαθέσουν σ΄αυτές.
Τυλίξτε μερικά απλά γυάλινα ποτήρια με  χαρτοπετσέτες σε οποιοδήποτε χρωματιστό  μοτίβο κι ανάψτε ένα κερί στο εσωτερικό τους.
Στα σημεία που πρέπει να στερεώσετε την χαρτοπετσέτα κάντε το με ματ σελοτέιπ που θα είναι σχεδόν εντελώς αόρατο και αν, όσο κι αν προσπαθήσετε, δεν καταφέρετε να τυλίξετε τα ποτήρια με τέτοιο τρόπο ώστε στο χείλος του ποτηριού το χαρτί να δημιουργεί μύτες, κόψτε ξεχωριστά τριγωνικά κομμάτια από τις πετσέτες και κολλήστε τα γύρω γύρω στο ποτήρι, επικαλύπτοντας κατά λίγο το καθένα με το επόμενο,  με διπλές λωρίδες σελοτέιπ που θα βάλετε στο εσωτερικό της κάθε ένωσης του χαρτιού.



Φωτογραφίες: (με κλικ μεγενθύνονται)
www.marthastewart.com/ www.sunset.com




ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ