Κατασκευές - Χρήσιμες συμβουλές - Πρακτικές λύσεις

χριστούγεννα στον ...ΚΗΠΟ



Ξεκινώντας τον στολισμό των εξωτερικών χώρων του σπιτιού και ανεξάρτητα αν πρόκειται για έναν μεγάλο κήπο, μια μικρή αυλή ή ένα μπαλκόνι,  μην παραβλέψετε ότι τα κάθε είδους φώτα και φωτιζόμενες  χριστουγεννιάτικες φιγούρες αποτελούν  στολίδια μόνο αφού ...σκοτεινιάσει.  
Εκτός λοιπόν από ...λάμψεις προσθέστε  και στον εξωτερικό στολισμό  μερικά γιορτινά στοιχεία που όχι μόνο το βράδυ αλλά  και κατά την διάρκεια της ημέρας θα δημιουργούν μια εξίσου γιορτινή ατμόσφαιρα.  



* Ο πιο απλός τρόπος για να ...θυμίσετε σε κήπους, αυλές και μπαλκόνια πως είναι χριστούγεννα, μερικές γλάστρες με ποϊνσέττιες.   Αυτές τις μέρες θα βρείτε  αλεξανδρινά, όπως είναι το ελληνικό τους όνομα, σε όλα τα φυτώρια αλλά ακόμα και σε σε πολυκαταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη μέχρι και στα supermarkets σε φθηνές τιμές, διάφορα μεγέθη και χρώματα αν και η  κατ΄εξοχήν χριστουγεννιάτικη απόχρωση είναι η κατακόκκινη. Τοποθετείστε τες σε πράσινα, κόκκινα ή άσπρα κασπώ ή τυλίξτε την πλαστική τους γλάστρα με των ίδιων αποχρώσεων ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί και διαλέξτε για τις μεγαλύτερες  κάποια κεντρικά  σημεία σε παρτέρια,  σκάλες ή στο μπαλκόνι ενώ τα πιο μικρά γλαστράκια ιδανικά για να διακοσμήσουν γιορτινά και συγκεντρωμένα όλα μαζί τα πρεβάζια των παραθύρων σας. Αν δε τις "στολίσετε" και με μια σειρά φωτάκια μπαταρίας εξωτερικού χώρου θα ...μείνουν και τις νύχτες το ίδιο ...γιορτινές.  


* Χρησιμοποιώντας απλές πήλινες γλάστρες, μπογιά και λίγη ...φαντασία μπορείτε να φτιάξετε ιδιαίτερα πρωτότυπα και καλόγουστα  χριστουγεννιάτικα στολίδια  για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Αγοράστε μερικά πήλινα μικρά γλαστράκια  και ζωγραφίστε στην επιφάνειά τους χριστουγεννιάτικα σχέδια.   Αν δεν τα καταφέρνετε στην ζωγραφική, χρησιμοποιείστε διαφανή αυτοκόλλητα σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα ή και λεπτά υφασμάτινα ή χάρτινα στολίδια που θα κολλήσετε πάνω στην γλάστρα με κόλλα ή βάψτε ολόκληρη την γλάστρα με μπογιά και περιοριστείτε σ΄ένα πολύ απλό ζωγραφισμένο περίγραμμα στο πάνω ή κάτω μέρος της. 
Περάστε από την τρύπα στο κάτω μέρος της γλάστρας λεπτό σκοινί  ή κορδέλα κάνοντας μερικούς σφιχτούς κόμπους στο εσωτερικό που θα τα κρατούν στη θέση τους, προσθέστε στο σημείο που θα ξεκινά στο σκοινί ή η κορδέλα έναν φιόγκο ή οποιοδήποτε άλλο στολίδι σε όποια απόχρωση ταιριάζει και κρεμάστε τα γλαστράκια σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού. Είναι πραγματικά από τις ωραιότερες εποχιακές διακοσμήσεις για εξωτερικούς χώρους. 

Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή με μπογιά και πινέλο απλά βάψτε μερικές πήλινες γλάστρες  σε όποιες αποχρώσεις και γιορτινά σχέδια θέλετε ή και  γράψτε πάνω τους ευχές,  φυτέψτε ένα οποιοδήποτε καταπράσινο φυτό χωρίς λουλούδια  ώστε τίποτα να μην ...αποσπά την προσοχή από την επιφάνεια της γλάστρας και τοποθετείστε τες σε κάποιο  σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού  ή αντί για κάποιο φυτό κι αν βρίσκονται σε σημείο προστατευμένο από την βροχή, γεμίστε τες με χριστουγεννιάτικες μπάλες.  

Με δύο πήλινες γλάστρες, μπογιά, λίγο ύφασμα και μερικά κουμπιά φτιάξτε ...χιονάνθρωπους  για να στολίσετε τον κήπο, την είσοδο του σπιτιού ή το μπαλκόνι με αληθινά ιδιαίτερο τρόπο. Θα σας χρειαστούν δύο γλάστρες διαφορετικού μεγέθους και σε διάμετρο τόσες  ώστε γυρισμένες και οι δύο ανάποδα, η μία να χωρά να μπει ελαφρά και να σφηνώσει στο κάτω εξωτερικό μέρος της άλλης. Στερεώστε καλά τις γλάστρες μ΄αυτόν τον τρόπο, βάψτε ολόκληρη την  επιφάνεια τους με άσπρη μπογιά και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς. 
Στο χείλος της πάνω γλάστρας ...ζωγραφίστε με μαύρη μπογιά τα μάτια και το στόμα της φιγούρας και κολλήστε ένα υφασμάτινο κομμάτι στη θέση της μύτης της, ενώ στην κεντρική επιφάνεια της κάτω γλάστρας κολλήστε κουμπιά και χεράκια από ύφασμα ή γάντια.  Βάψτε και διακοσμήστε με ότι χρώμα  θέλετε  το ...καπέλο και τοποθετείστε τον χιονάνθρωπο στην πιο ...περίοπτη θέση του κήπου ή του μπαλκονιού σας.  
Φυσικά την ίδια ακριβώς κατασκευή μπορείτε να την φτιάξετε και με πολύ μεγάλου μεγέθους γλάστρες, δημιουργώντας έναν ...τεράστιο χιονάνθρωπο που θα του προσθέσετε και μια σειρά φωτάκια led και που όπου τον τοποθετήσετε όχι μόνο θα κλέβει την ...παράσταση και τις εντυπώσεις αλλά και κανένα άλλο στολίδι δεν θα χρειαστεί για το συγκεκριμένο σημείο. 
Όλες αυτές οι χριστουγεννιάτικες χειροποίητες κατασκευές είναι πολύ καλές ιδέες και για δώρα. Για όσες θα χαρίσετε προσθέστε με μπογιά και πολύ λεπτό πινέλο στο κάτω μέρος τους ή στο εσωτερικό της γλάστρας την ημερομηνία, μια ευχή και το όνομά σας κάνοντας το δώρο σας εκτός από εξαιρετικά πρωτότυπο και εξίσου προσωπικό. 


Δείτε εδώ προτάσεις για να ...φωτίσετε
γιορτινά κήπους και μπαλκόνια

* Σ΄ένα εντελώς προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες μπαλκόνι, στην είσοδο της πολυκατοικίας ή σε οποιοδήποτε εξωτερικό  αλλά σκεπασμένο σημείο και που ούτε ο αέρας  το επηρεάζει, δημιουργείστε καλαίσθητες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με κεντρικό σημείο αναφοράς ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δεντράκι φυτεμένο σε μια εντυπωσιακή γλάστρα και στολισμένο με μικρές μπάλες  ή ένα ξύλινο διακοσμητικό καρότσι ...φορτωμένο με κλαδιά από έλατο, γκυ, ρόδια κλπ.  
Αν ο χώρος είναι ιδιαίτερα ευρύχωρος, πλαισιώστε το βασικό αυτό κομμάτι  με πήλινα, σιδερένια ή ξύλινα διακοσμητικά, όχι όλα  κατ΄ανάγκη γιορταστικά και σε μεγέθη που να προσθέτουν ύψος στο σύνολο και ολοκληρώστε την εικόνα με μια σειρά φώτα  απλωμένα με τρόπο που να φωτίζουν όλα τα αντικείμενα, μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες σκορπισμένες στο δάπεδο, έναν καφθρέφτη στον τοίχο που θα κάνει την σύνθεση να φαίνεται ..."διπλή" κλπ. κλπ.  

* Μικρά κωνοφόρα δεντράκια αλλά και οποιαδήποτε ψηλά φυτά φυτεμένα σε ζαρντινιέρες στα πρεβάζια των παραθύρων αν τους προσθέσετε μερικές γιρλάντες, φιόγκους ή και μπάλες μετατρέπονται πανεύκολα σε  υπαίθρια ...χριστουγεννιάτικα δέντρα μόνο προσοχή να μην το ...παρακάνετε, ειδικά αν είναι ιδιαίτερα στολισμένη και η εσωτερική πλευρά των παραθύρων και ο περιβάλλον εξωτερικός χώρος
Σε οποιαδήποτε τέτοια ζαρντινιέρα μπορείτε να προσθέσετε μερικά κλαριά από έλατο ή γκυ που η υγρασία είναι αρκετή για να τα κρατήσει ζωντανά για αρκετές ημέρες και μερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, δημιουργώντας με επίσης πολύ απλό τρόπο ένα εντυπωσιακό γιορταστικό decor τόσο τις πρωϊνές ώρες όσο και τις νύχτες. 




* Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια από τους πιο ...πλούσιους και όμορφους στολισμούς σε εξωτερικούς χώρους. Εκτός από εκείνο στην  πόρτα βρείτε τα κατάλληλα σημεία για να κρεμάσετε ακόμα κάποια και αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Στον τοίχο ενός μπαλκονιού, σ΄ένα κεντρικό σημείο του κήπου, στο εξωτερικό μέρος των παραθύρων κλπ. Θυμηθείτε ότι οι κατακόκκινες  λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα τα κάνουν ...ευδιάκριτα και εντυπωσιακά κατά την διάρκεια της ημέρας και μια σειρά φωτάκια μπαταρίας αυτό που θα τους προσφέρει ακαταμάχητη ....γοητεία τις γιορτινές νύχτες



* Οποιοδήποτε παρτέρι αλλά και ζαρντινιέρα σε ψηλό σημείο μπορεί να αποκτήσει ...άρωμα χριστουγέννων και εντελώς διαφορετική όψη αν προσθέσετε αστέρια και ...φως
Χρησιμοποιείστε δύο απλές μεταλλικές κρεμάστρες για να δημιουργήσετε το σχήμα των αστεριών, που θα ενώσετε μεταξύ τους στα σημεία που εφάπτονται με λεπτό σύρμα.  Κόψτε το κρέμασμα από την μία και χρησιμοποιείστε εκείνο της άλλης για να καρφώσετε το αστέρι στο χώμα της ζαρντινιέρας. Απλώστε στην επιφάνεια της ζαρντινιέρας μια σειρά δώρα led ή αν προτιμάτε τυλίξτε τα γύρω από τα αστέρια.





* Αξιοποιείστε τα κρεμαστά καλάθια που πιθανόν βρίσκονται στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας και που συνήθως αυτήν την εποχή τα φυτά που φιλοξενούν έχουν πέσει σε ....χειμέρια νάρκη.
Τυλίξτε ολόκληρη την επιφάνειά τους με φωτάκια led μπαταρίας, αν δεν υπάρχει κοντά τους μπρίζα, είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά τις νύχτες φροντίστε μόνο να βρίσκονται σε σημείο που ο  αέρας δεν τα ...ταλαιπωρεί.  





* Βάψτε με μπογιά  σε πράσινο και κόκκινο χρώμα απλά διακοσμητικά φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη,  που θα βρείτε σε πολύ φτηνές τιμές σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού. 
Τοποθετήστε στο εσωτερικό του καθενός όσα περισσότερα λευκά κεριά χωρούν μαζί με μερικά κλαράκια από έλατο και τοποθετήστε  στα πρεβάζια των παραθύρων. 
Αν δεν ...βαριέστε να ανάβετε κάθε βράδυ τα κεριά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και για περισσότερη ...λάμψη απλώστε μια σειρά φωτάκια led κατά μήκος της επιφάνειας που καταλαμβάνουν.  


Γενικά και ανάλογα με το γενικό ύφος και το είδος του σπιτιού, εναρμονίστε  τον χριστουγεννιάτικο στολισμό με το φυσικό περιβάλλον. Ειδικά αν πρόκειται για κατοικία  έξω από το κέντρο της πόλης αφήστε την φαντασία σας να "εφεύρει" ιδέες αξιοποιώντας  αντικείμενα που είδη υπάρχουν στον κήπο ή το μπαλκόνι σας,  με κατασκευές από φυσικά και φθηνά υλικά, χρησιμοποιώντας πολύ πολύ φυσικό ...πράσινο και μερικές κόκκινες πινελιές και φυσικά μερικές γιορτινές ...λάμψεις και χωρίς να ξεχνάτε ότι η επιτυχία και αυτού του είδους στολισμού δεν εξαρτάται από την αριθμητική ποσότητα των στοιχείων που θα προσθέσετε στους εξωτερικούς του σπιτιού χώρους,  αλλά από την ..."ποιότητά" τους και από το αν το κάθε ένα θα έχει το σωστό μέγεθος και όγκο ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθεί. 












ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: (με κλικ μεγενθύνονται)
www.etsy.com / www.patriciaspots.com /gardensgardens.wordpress.com/ www.telegraph.co.ukwww.gidesigns.netflower-pot-crafts.comwww.ehow.com






ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΟ .... ΣΟΥΛΟΥΠΩΣΕ ΤΟ
Previous
Next Post »
http://comgr.net http://laptop-service.net http://service-ypologiston.com http://minoas.info http://web-hellas.gr http://minoasnet.com http://wdm.gr http://gr24.info http://sitewards.eu https://netgr.eu http://wpxproud.net http://grcom.net Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων Παπαδάκης ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ 67, Ν.ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΛ 210 9012444 ; 210 9239148 ; 210 9238158 Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Subaru service Λαουταρης,service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ service Subaru αθήνα,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ Subaru αθήνα,Subaru service Λαουταρης,ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Make Up ΝΥΦΗΣ ΝΥΦΙΚΟ Make Up ΝΥΦΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΝΥΦΗΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΑΜΟΥ http://pcuser.gr http://pcuser-help.eu http://psagmenos.info http://proionta-tis-fisis.info http://kritikos.eu ΚΡΗΤΙΚΟΣ Φτιάχνω μόνος μου Προσκλητήρια Γάμου Προσκλητήρια Βάπτισης Μπομπονιέρες Γάμου Μπομπονιέρες Βάπτισης Διακοσμήσεις Γάμου Διακοσμήσεις Βάπτισης Στολισμοί Γάμου Στολισμοί Βάπτισης Πακέτο Βάπτισης Ρούχα Παπούτσια Κουτιά Πινακάκια Λαμπάδες Λαδοσέτ Μαρτυρικά Ευχολόγια Giannakas exhaust ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ ιλιον ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ πετρουπολη ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ περιστερι Ψυχολόγος Πετρούπολη ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΨΑΡΡΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ